[zewnątrz] mycie auta
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Jak usunąć kropki od asfaltu
Paviarotti, Ale po co czytać FAQ który zajmie 5 minut
Przy glinkowaniu jestem zdania że można sobie jeszcze olać temat Tar Removera ( raczkując w temacie ) ale do użycia miejscowego nie ma to sensu.
Przy glinkowaniu jestem zdania że można sobie jeszcze olać temat Tar Removera ( raczkując w temacie ) ale do użycia miejscowego nie ma to sensu.
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=175
- Maximus-83
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Karcher do mycia auta
100 bar to za mało wg znawców, powinien mieć 140 Barów, 1,9 kW i 460 l wody. Trochę się dziwię ponieważ ostatnio jak byłem na myjce bezdotykowej Kärcher i zauważyłem napis który podaje, że woda jest tam pod ciśnieniem 100 bar, a to przecież profesjonalny sprzęt. Jestem ciekawy jakie są efekty stosowania wody pod zbyt słabym ciśnieniem, bo zakup Kärchera za 900 zł to spory wydatek jak dla osoby która używa go wyłącznie do mycia własnego samochodu raz w tygodniu, bądź co dwa.
Karcher do mycia auta
Powiem Ci że jak mieliśmy na myjni awarię jednego z Kärcher'ów, myliśmy 100 i 160 bar. Ten 1 zupełnie rady nie dawał, ten drugi znacznie lepszy, jak chcesz porządnie ściągnąć piach i inne zabrudzenia to musisz mieć coś powyżej 150 bar, bo te do 100 to nadają się do takiej zabawy, my normalnie myjemy 260 lub 280 bar, te to już dają auto po wstępnym oprysku jest już czyste wystarczy tylko dopieścić gąbką. Jest patent na zwiększanie ciśnienia, wystarczy kupić cieńszy wąż niż ten co powinien być plus pistolet z lancą tez węższy i będzie miał większego kopa lecz jest jedna wada że wąż może po pewnym czasie pęknąć boi nie wytrzyma ciśnienia większego niż zalecane.
- Maximus-83
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Karcher do mycia auta
Można mieć takiego co ma 100 bar sam posiadam takiego prywatnie ale używam go do "pianownicy", rok temu złożyłem się z tatą i kupiliśmy karchera 180 bar i tylko nim spłukuje brud. Jak ma się słabą myjkę to przed myciem właściwym wystarczy spłukać brud trzymając lance blisko karoserii oczywiście omijając jakiekolwiek wady lakiernicze bo 100 bar to też jest ciśnienie i potrafi swoje zrobić i to tyle jeśli chodzi o radę przy słabych myjkach, można jeszcze sobie kupić oprysk wstępny jak na profesjonalnych myjniach, środki są dostępne na allegro, można poszukać firm zaopatrujących myjnie jak np: APP, i działać nad własnym autkiem i to chyba tyle
- przemek_zbr
- Mały gagatek
Jak usunąć kropki od asfaltu
również polecam Prickbort
był passat B5 1.8T, audi 80 2.0 ABT
jest golf IV 1.9TDI ALH
jest golf IV 1.9TDI ALH
-
- Użytkownik
[zewnątrz] mycie auta
Panowie jaka jest roznica przy osuszaniu karoseri ircha a scierka z mikrofibry? Bo ja osuszam ircha, ale widze ze tutaj sporo osob uzywa sciereczek z mikrofibry, wiec moze sa lepsze?
ALH -> 205 -> soft
[zewnątrz] mycie auta
Mnóstwo opinii, raczej negatywnych ze względu na to, że jak się jakiś dziad przyczepi do irchy to po lakierze, z mikrofibrą też by tak pewnie było. Takie samo zdanie mają o ściągaczkach. Część osób korzysta ze szmatek podobnych do irchy, ale to się nazywa PVC czy jakoś tak.
2015 - ... Mocy przybywaj?
2010 - 2014 Golf .:R20
2010 - 2014 Golf .:R20
[zewnątrz] mycie auta
Ja używam irchy i żadnych rysek na lakierze nie mam
ALH + 205 + CHIP 140KM/318Nm
[zewnątrz] mycie auta
deskjet, Nic a nic w słońcu nie widać ?
Do którego stanu mu bliżej ?
Do którego stanu mu bliżej ?
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=175
-
- Użytkownik
[zewnątrz] mycie auta
A te sciereczki to jakie kupić? Mają być jakieś specjalne do osuszania samochodu? Bo do polerowania Kupilem w sklepie scierki z mikrofibry do kurzu (na sucho i mokro można używać), mięciutkie i super się poleruje, to do osuszania też mogą być?
ALH -> 205 -> soft