Pomoc przy kompletowaniu zestawów.
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- miko
- black point
- Kontakt:
1 6 D, na pewno nie gryzie się PB EX-P bo sam używałem i trzymało prawie 3 miechy
hunterek, Sorka twój post mi gdzieś zniknął. 3. bym odpuścił na rzecz np. Black Hole. Brakuje Ci tutaj jeszcze wosku dla zabezpieczenia efektu. Natty's jest tani i dobry na letni wosk.
Może też Megs 16, jest nawet dostępny
Może też Megs 16, jest nawet dostępny
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=175
1 6 D, SRP nie jest takie tragiczne pod wosk
Jak już masz to zużyj.
Jak już masz to zużyj.
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
Bio, w sensie że SRP niepotrzebnie kupiłem że mam zużyć? Myślałem o wosku Raceglaze 55 do czerwonych ale aż tak się nie orientuje w tym wszystkim co dobre.
EDIT:
Co byś o reszcie składników powiedział?
EDIT:
Co byś o reszcie składników powiedział?
1 6 D, Tak jeśli już masz to nie nie kombinuj, najwyżej wosk Ci spłynie po 2 tygodniach
Raceglaze 55 obłędnie pachnie
2015 - ... Mocy przybywaj?
2010 - 2014 Golf .:R20
2010 - 2014 Golf .:R20
Się zastanawiam czy nie kupić jego próbki, 15ml na ile może starczyć?
Jeszcze pytanie jakie aplikatory potrzebuję do Paint Renovatora, SRP i wosku jak kupie?
Jeszcze pytanie jakie aplikatory potrzebuję do Paint Renovatora, SRP i wosku jak kupie?
- miko
- black point
- Kontakt:
Na trzy aplikacje powinno wystarczyć1 6 D pisze:15ml na ile może starczyć?
PR i SRP bawełniany, do wosku piankowy1 6 D pisze:jakie aplikatory potrzebuję
panowie auto ma nowy lakier i ładnie sie błyszczy w słoncu. chodzi mi o usuniecie drobnych rysek i holgramow po polerce. oraz na uzyskaniu ładnego efektu i zabezpieczeniu lakieru, myslałem o czyms takim
MEGUIARS Ultimate Compound
MEGUIARS ULTIMATE POLISH
Colinitte 476
jesli ktos ma lepsze pomysł na politure i wosk.to czekam na propozycje.
MEGUIARS Ultimate Compound
MEGUIARS ULTIMATE POLISH
Colinitte 476
jesli ktos ma lepsze pomysł na politure i wosk.to czekam na propozycje.
- Paviarotti
- Lord GTI
Posiadam i użytkuję od tego roku dokładnie taki set. Powiem jedno - efekt wizualny po aplikacji jednego i drugiego Megsa był mega, Colli oczywiście zabezpieczyło. Jednak przy takim połączeniu Colli nie jest zbyt trwałe i dosyć szybko (w porównaniu do trwałości tego wosku) spływa. Jednak na 1-2 miesiące będzie spokój. Ogólnie Colli nie lubi pod sobą niczego, musi iść na dobrze oczyszczony lakier bez politur/glaze. Na lato wziąłbym coś lżejszego (nawet jakiś tester). Niedługo będę testował Ultimate Polish + Dodo Blue Velvet, zobaczymy jak będzie.
Zamiast UP zarzuć Black Hole, na ciemnym lakierze da chyba dobry efekt. UC to dobry wybór, jednak po nim musisz przejechać ipą, bo UC to straszny tłuścioch.
Zamiast UP zarzuć Black Hole, na ciemnym lakierze da chyba dobry efekt. UC to dobry wybór, jednak po nim musisz przejechać ipą, bo UC to straszny tłuścioch.
Witam
Lakier LC6P (zielona butelka) lakier w ładnym stanie lecz lekko zmatowiony, jak się bliżej przyjrzy to są takie świrki kuliste, chociaż lekko chciał bym je zlikwidować i oczywiście dać mojemu autku ten połysk
Zrobiłem sobie dwa zestawy, chciał bym się dowiedzieć na co postawić z nich, a może pomieszać oby dwa, lub coś zamienić, dodać, proszę o pomoc. Praca ręczna ...
1. Glinka ValetPro
2. PB SSR2
3. PB Black Hole
4. PB Word Natty Wax Blue
Aplikatory Megs'a.
Drugi zestaw:
1. Glina ValetPro
2. Megs Ultimate Polish
3. Megs Gold
Po prostu w zestawie II kosztem przygotowania lakieru jakimś specjalnym specyfikiem, chciał bym użyć "niby" dostosowanego różnorodnie Ultimet'a. Lecz chciał bym tutaj się dowiedzieć, co zmienić co użyć.
Wszystko co istotne napisałem Pozdrawiam
Lakier LC6P (zielona butelka) lakier w ładnym stanie lecz lekko zmatowiony, jak się bliżej przyjrzy to są takie świrki kuliste, chociaż lekko chciał bym je zlikwidować i oczywiście dać mojemu autku ten połysk
Zrobiłem sobie dwa zestawy, chciał bym się dowiedzieć na co postawić z nich, a może pomieszać oby dwa, lub coś zamienić, dodać, proszę o pomoc. Praca ręczna ...
1. Glinka ValetPro
2. PB SSR2
3. PB Black Hole
Aplikatory Megs'a.
Drugi zestaw:
1. Glina ValetPro
2. Megs Ultimate Polish
3. Megs Gold
Po prostu w zestawie II kosztem przygotowania lakieru jakimś specjalnym specyfikiem, chciał bym użyć "niby" dostosowanego różnorodnie Ultimet'a. Lecz chciał bym tutaj się dowiedzieć, co zmienić co użyć.
Wszystko co istotne napisałem Pozdrawiam
ja mam własnie taki lakier i czekam na paczke.(MEGUIARS Ultimate Compound ,POORBOY'S WORLD BLACK HOLE,Collinite 476)auto ma nowy lakier i chce usunac drobne ryski po polerce. zobaczymy jak to wyjdzieMaciuśLDZ pisze:Lakier LC6P
Re: Pomoc przy kompletowaniu zestawów.
Czekam na efekt i jakieś zdjęcia! Pozdrawiamkapela20 pisze:ja mam własnie taki lakier i czekam na paczke.(MEGUIARS Ultimate Compound ,POORBOY'S WORLD BLACK HOLE,Collinite 476)auto ma nowy lakier i chce usunac drobne ryski po polerce. zobaczymy jak to wyjdzieMaciuśLDZ pisze:Lakier LC6P
- miko
- black point
- Kontakt:
Budżetowo będzie OK, dodałbym szampon, coś do usunięcia smoły przed glinkowaniem (Sanesolv, Prickbort), i po SSR2 dobrze by było jakiś cleaner zapodać (PB Pro Polish 2) rozumiem że o mikrofibrach pamiętasz Ewentualnie możesz SSR2 zamienić na Ultimate Compound MegsaMaciuśLDZ pisze:1. Glinka ValetPro
2. PB SSR2
3. PB Black Hole
Aplikatory Megs'a.