Witam mam podobny problem jak kolega który założył temat.
Mam MK3 1.6 ABE 93r.
Również podczas jazdy gubi zapłon, czasami nawet jak go zgaszę na parkingu i przykładowo za godzinę chcę odpalić to ma problemy z odpalniem. Nieraz trzeba kręcić kilka minut (oczywiście z przerwami). Od czasu do czasu zdarza się że zapali ale nie jest w stanie utrzymać wolnych obrotów i nierówno pracuje (zupełnie jak by palił na 2 gary) ale po dodaniu gazu wszystko jest ok. Czasami zgaśnie podczas jazdy ale zaraz sam odpala bo go koła napędzają ale to rzadkość. Zwykle trzeba stanąć na poboczu i poczekać chwilę po czym odpalić. Przez chwile jak jeździłem bez świateł to wszystko było ok ale już ten patent nie działa. Potem zauważyłem że jak jeździłem z ogrzewaniem włączonym na full to mi nie gasł ale to tylko chwilowo pomogło. Wymieniłem czujnik halla, oraz moduł z cewką i nic...
Gdy auto zgasło to wykręciłem świece i przyłożyłem do masy żeby zobaczyć czy jest iskra. Iskra jest w porządku. Następnym razem jak zgasł to odczepiłem przewód z pompy paliwa i jak włączyłem zapłon to pompa podała wstępną dawkę, następnie jak kręciłem rozrusznikiem to pompa podawała paliwo. Odpiąłem kostkę z pompy paliwa i sprawdzałem napięcie. Podłączając miernik do pierwszego i czwartego wtyku mam napięcie ok 12V przy podawaniu dawki wstępnej potem spada do zera. Na pierwszym styku i trzecim mam cały czas napięcie 9.8V Czy to są prawidłowe wartości napięć? Powiedzcie mi gdzie mam jeszcze szukać usterki
P.S.
Nie wiem czy to ma związek z tym ale jak jadę w deszczu to nie mam przedniego lewego kierunkowskazu