17748 - Camshaft Position Sensor (G40) / Engine Speed Sensor
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
witam
obecnie mam problem z ojca paskiem z 2002rok .1.8t 150km silnik AWT ...BEZ lpg ,
po podlaczeniu pod Vag wywala mi taki blad ;17748 - Camshaft Position Sensor (G40) / Engine Speed Sensor (G28):
i na blacie jest kontrolka check .czy wie ktos z was w czym tkwi problem od czego zaczac ? jakie moga byc przyczyny dalszej jazdy z tą kontrolka?
dodam iz samochod ma swoja moc , czasami ma drzenie podczas stania np na swiatlach ,pozatym wydaje sie ze jest ok , tylko te P**** check!
zainteresowanym dzieki z gory
Pozdrawiam Kolba12
obecnie mam problem z ojca paskiem z 2002rok .1.8t 150km silnik AWT ...BEZ lpg ,
po podlaczeniu pod Vag wywala mi taki blad ;17748 - Camshaft Position Sensor (G40) / Engine Speed Sensor (G28):
i na blacie jest kontrolka check .czy wie ktos z was w czym tkwi problem od czego zaczac ? jakie moga byc przyczyny dalszej jazdy z tą kontrolka?
dodam iz samochod ma swoja moc , czasami ma drzenie podczas stania np na swiatlach ,pozatym wydaje sie ze jest ok , tylko te P**** check!
zainteresowanym dzieki z gory
Pozdrawiam Kolba12
http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.ph ... 340/004928" onclick="window.open(this.href);return false;
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
mam rozumiec ze rozrzad przeskoczyl ? nie mialby objawow takich jak brak mocy dymienie czy ciezkie palenie ?
ok powiedz mi od czego moge zaczac aby nie wydac za duzo kasy, moze czujnik walka rozrzadu sprawdzic na poczatek?
pozdro
pozdro
witam
wiec rozrzad wymieniony kompletny wraz z czujnikiem walka rozrzadu i nadal jest ten blad gdzie moge szukac przyczyny?
pozdrawiam
wiec rozrzad wymieniony kompletny wraz z czujnikiem walka rozrzadu i nadal jest ten blad gdzie moge szukac przyczyny?
pozdrawiam
Kolega miał podobne problemy jak mu szwankował napinacz łańcuszka.Ale on nie miał mocy czasami taki muł mu się robił.
u mnie moc ma ale czasami tez delikatnie muli go , jutro bede wiedzial dam znac
TEMAT DO ZAMKNIECIA
powodem byl pekniety klin na kole ktory spowodowal rozciagniecie sie lancucha
zabiegi wykonane to wymiana kola ,lancuszka i kompletnego rozrzadu i do tego uszczelki zaworow
pozdrawiam
powodem byl pekniety klin na kole ktory spowodowal rozciagniecie sie lancucha
zabiegi wykonane to wymiana kola ,lancuszka i kompletnego rozrzadu i do tego uszczelki zaworow
pozdrawiam