Witam . Na wstepie chcial bym powiedziec ze juz drugi tydzien szukam wszedzie po forach i zadaje pytania na forum ale nikt mi nie chce lub nie jest w stanie pomóc .
stuacja wyglada tak :
http://img195.imageshack.us/img195/2551/pinmb.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
(zdjecie sciagnąłem z internetuj i prosze sie nie sugerowac strzalkami)
Umnie jest tak podlaczone
pin1 - kabel czerwono zielony
pin2- dwa kable razem brązowo czerwone
pin3- kabel niebiesko zielony
pin4 - brak kabla
pin5 - kabel bialo czarny
pin6 - brak kabla
pin9 - pomarańczowo zielony
pin11 - pomaranczowo szary
Moje audi jest z 2003 roku podobno w tym roczniku jest juz can. Mam radio concert II ale jest podlączone jakos zle skoro idzie kabel bezposredio z plytki radia do podswietlania i sie wylcza co godzine. Jak to prawidlow podlaczyc tak jak bylo w orginale zeby wszystko ladnie pieknie gralo i wyswietlaly sie inormacje z radia na liczniku. Prosze jakiegos kolege zeby mi podal wlasciwy uklad kabli w tej kostce zeby to radio wlasciwie dzialalo jestem w stanie nawet postawic skrzynke zimnego piwa za to Niby pod can L i can H sa podlaczone jakies kabelki no ale nie steruje tym radiem ten can . Co tu moze byc?? dodam ze nie mam licznika z pelnym fisem no ale to radio chyba bylo w orginale to powinno dzialac tak jak trzeb
concert II w a3 problem z magistrala can
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- dunczyk336
- Mały gagatek
- Kontakt:
- Pablo Corrado
- Forum Master
Nie wiem jak to jest w Audi, ale w VW wyświetlanie info z radia działa tylko na pełnym FISie. Musi być wtedy dadatkowy kabel pomiędzy radiem (mini ISO) a licznikiem (trzecie gniazdo). Jego opis znajdziesz gdzieś na forum, lub u wujka Google.
Co do podłaczenia tego radia, to tutaj powinieneś znaleźć odpowiedź:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=19&t=469414" onclick="window.open(this.href);return false;
Co do podłaczenia tego radia, to tutaj powinieneś znaleźć odpowiedź:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=19&t=469414" onclick="window.open(this.href);return false;
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Sprzedam:
- dunczyk336
- Mały gagatek
- Kontakt:
to niby orginalne radio do tego samochodu i takie sprawy jak podswietlenie klawiszy, gala, wylaczanie sie pod stacyjką, wyswietlanie miedzy zegarami powinno byc sterowane przec can i umnie powinno to byc na tym liczniku co mam
- Pablo Corrado
- Forum Master
Obie linie CAN są do diagnozy.dunczyk336 pisze:powinno byc sterowane przec can
Wyłączanie stacyjką, podświetlenie klawiszy działa tak jak w każdym radiu, a co do 1/2 FIS w Audi i wyświetlaniu z radia to glowy nie dam, w Golfie 4 i 5 na pół FISie nie działa wyświetlanie z radia.
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
Sprzedam:
- dunczyk336
- Mały gagatek
- Kontakt:
w audi na 1/2 fisie dziala to a w tej chwili podswietlania nie mam bo to idzie przez can