Światła mijania - żarówki h1 - jakie wybrać
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Jak w temacie,
Jakie żarówki h1 polecacie? Zależy w tym przypadku na dobrym świeceniu( ) i lekko żółtawej barwie (jeśli to możliwe) Będą siedzieć w mk2 w soczewce zrobionej z lamp jetty.
Nie mogą być to ksenony
Polecano mi Philips X-treme Power +80%, co o nich myślicie?
Z góry dzięki za pomoc
Jakie żarówki h1 polecacie? Zależy w tym przypadku na dobrym świeceniu( ) i lekko żółtawej barwie (jeśli to możliwe) Będą siedzieć w mk2 w soczewce zrobionej z lamp jetty.
Nie mogą być to ksenony
Polecano mi Philips X-treme Power +80%, co o nich myślicie?
Z góry dzięki za pomoc
Było. Kilkanaście razy.
Dla szpanu pod remizą lub przed kolegami obowiązkowo X-Treme, ale nie + 80% tylko + 100%. W sklepie kosztują około 100 zł za komplet, wtedy szpan jest największy.
Jak nie chcesz szpanować i świecić jak X-Treme to kup Tungsrama + 90%. Efekt niemal identyczny (różnica tak znikoma że czasem nie widoczna) a cena - 10 zł sztuka.
Jak chcesz typowo żółte światło, to na allegro są Tungsramy All Weather, świecące na żółto, ale legalne są tylko w przeciwmgielnych.
PS-Jak chcesz dobrze świecić to przekaźniki musisz założyć.
Dla szpanu pod remizą lub przed kolegami obowiązkowo X-Treme, ale nie + 80% tylko + 100%. W sklepie kosztują około 100 zł za komplet, wtedy szpan jest największy.
Jak nie chcesz szpanować i świecić jak X-Treme to kup Tungsrama + 90%. Efekt niemal identyczny (różnica tak znikoma że czasem nie widoczna) a cena - 10 zł sztuka.
Jak chcesz typowo żółte światło, to na allegro są Tungsramy All Weather, świecące na żółto, ale legalne są tylko w przeciwmgielnych.
PS-Jak chcesz dobrze świecić to przekaźniki musisz założyć.
Nie chodzi tu o szpan przed remizą Kolego, tylko o światło na tyle dobre, żeby się dało na nim jeździć w nocy
Obecnie mam jetta smoked z jakimiś zwykłymi żarówkami, przymierzam się do montażu lamp z soczewką i po prostu nie chcę widzeć za kółkiem mniej niż obecnie
Co do przekaźnika, to jaki masz na myśli <zielony w temacie>
Pozdrawiam
Obecnie mam jetta smoked z jakimiś zwykłymi żarówkami, przymierzam się do montażu lamp z soczewką i po prostu nie chcę widzeć za kółkiem mniej niż obecnie
Co do przekaźnika, to jaki masz na myśli <zielony w temacie>
Pozdrawiam
-
- Forum Master
Re: Światła mijania - żarówki h1 - jakie wybrać
Przekaznik 541 od poloneza .Zrobilem w mk3 i jest duza roznica+dobre lampy i zarowki jest konkret .
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=64358" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=64358" onclick="window.open(this.href);return false;
Był Golf mk3 1.6 & 1.8...jest Passat B5FL 2.0AZM
Zamiast od Poldka, można skoczyć do elektronika i kupić w cenie około 10 zł przekaźnik wraz z gniazdemred_devil25 pisze:Przekaznik 541 od poloneza .Zrobilem w mk3 i jest duza roznica+dobre lampy i zarowki jest konkret .
-
- Forum Master
gniazda dokupilem osobno nawiazujac do wypowiedzi skaktusa i jest zrobione porzadnie .Ja zastosowalem te od poldka bo mialem po drodze do motoryzacyjnego:)
Był Golf mk3 1.6 & 1.8...jest Passat B5FL 2.0AZM
- RA_FEEL_IT!
- Administrator
- Auto: Passat B5 FL 1.8T
- Silnik: AWT