Jest wyraźnie napisane MAŁE a Twoje są DUŻE Narobiłeś kraterów, to najpierw je trzeba usunąć a później ewentualnie maskować pozostałe niedoskonałości. Teraz kapito?Słowiu pisze:No ale w opisie piszę że maskuje rysy
Pomoc przy kompletowaniu zestawów.
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- miko
- black point
- Kontakt:
- Słowiu
- Grupa Świętokrzyska
- Kontakt:
miko pisze:najpierw je trzeba usunąć
Kapito
Czyli co według Ciebie nie pozostaje nic innego jak polerka ;/ ?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
MOJE BYŁE GTi
MOJE BYŁE GTi
- miko
- black point
- Kontakt:
Ja nie mam złudzeń, tak trzeba wypolerować a później dbać żeby wyglądało tak jak najdłużej.Słowiu pisze:Czyli co według Ciebie nie pozostaje nic innego jak polerka
- Słowiu
- Grupa Świętokrzyska
- Kontakt:
Re: Pomoc przy kompletowaniu zestawów.
miko pisze:Ja nie mam złudzeń, tak trzeba wypolerować a później dbać żeby wyglądało tak jak najdłużej.Słowiu pisze:Czyli co według Ciebie nie pozostaje nic innego jak polerka
Boje się tej polerki jak ognia.Po prostu nie chcę uszkodzić lakieru ;/
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
MOJE BYŁE GTi
MOJE BYŁE GTi
- miko
- black point
- Kontakt:
Słowiu, nie ma się co bać, nie bierzesz jakiejś mocno agresywnej pasty tylko one step i jedziesz z balem do przodu
- Słowiu
- Grupa Świętokrzyska
- Kontakt:
miko pisze:tylko one step i
np Menzerna Fnal Finish FF 3000 ??
MOJE BYŁE GTi
MOJE BYŁE GTi
- miko
- black point
- Kontakt:
Ja używam tylko past Scholl - jako one step może być S17+ lub S30+ Ze zdjęć ciężko stwierdzić ale na oko u ciebie skłaniałbym się do S17+.
Witam zaczynam poważnie myśleć o profesjonalnym myciu auta,posiadam Sharana z 99r w kolorze granatowy metalik nie pamiętam kodu ale to chyba mało ważne.Chcę zacząć od kupienia dobrej rękawicy i szamponu proszę o pomoc w wyborze.
Mk3 Variant był.
Jest Sharan.
Jest Sharan.
- Damiano01459
- ...
- Kontakt:
Witaj, dobrą rękawicą będzie pewnie Meguiars Wash Mitt a co do szamponu to z czystym sumieniem mogę Ci polecic Duragloss'a 901.spuki1 pisze:Chcę zacząć od kupienia dobrej rękawicy i szamponu proszę o pomoc w wyborze
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=386223
http://olx.pl/oferta/borbet-15-4x100-CID5-ID7Fgqf.html
http://olx.pl/oferta/borbet-15-4x100-CID5-ID7Fgqf.html
Pomoc przy kompletowaniu zesta
Szampon duraglosssa jest ok jednak rękawice wybraliśmy welniana.
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=175
Witam!
Postanowiłem rozpocząć swoją przygodę z detailingiem trochę bardziej "profesjonalnie" czyli coś więcej niż zwykłe mycie. Póki co kupiłem twardy wosk w płynie firmy SONAX po którym widać różnicę.
Ale efekt nie jest do końca zadowalający. Mam w planach zakup glinki Clay Bar i jakiejś pasty. Mam tubkę G3, ale na forum mi ją odradzano tak samo jak Tempo. Co polecacie w miarę rozsądnych cenach? Ewentualnie co jeszcze można zastosować aby poprawić stan lakieru, który jak widać, nie jest w najlepszym stanie i brakuje mu połysku.
Postanowiłem rozpocząć swoją przygodę z detailingiem trochę bardziej "profesjonalnie" czyli coś więcej niż zwykłe mycie. Póki co kupiłem twardy wosk w płynie firmy SONAX po którym widać różnicę.
Ale efekt nie jest do końca zadowalający. Mam w planach zakup glinki Clay Bar i jakiejś pasty. Mam tubkę G3, ale na forum mi ją odradzano tak samo jak Tempo. Co polecacie w miarę rozsądnych cenach? Ewentualnie co jeszcze można zastosować aby poprawić stan lakieru, który jak widać, nie jest w najlepszym stanie i brakuje mu połysku.
Zobacz dział polerowanie i zaglądnij w FAQ
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=175
Witam.
Mam pytanie czy zestaw Meguiars był by dobry na początek przygody z pielęgnacją lakieru ? W zestawie jest :
- Gold Class Wash 475ml
- Clay Bar 50gr
- Quik detailer 300ml
- Ultimate Compound 300ml
- Gold Class Carnauba Wax 180ml
+ do tego ręczniki z mikrofibry i 2 aplikatory.
Co o tym sądzicie ? Albo co dokupić żeby mieć dobry zestaw dla początkującego ?
Lakier zadbany o kolorze granatowy metalic.
Mam pytanie czy zestaw Meguiars był by dobry na początek przygody z pielęgnacją lakieru ? W zestawie jest :
- Gold Class Wash 475ml
- Clay Bar 50gr
- Quik detailer 300ml
- Ultimate Compound 300ml
- Gold Class Carnauba Wax 180ml
+ do tego ręczniki z mikrofibry i 2 aplikatory.
Co o tym sądzicie ? Albo co dokupić żeby mieć dobry zestaw dla początkującego ?
Lakier zadbany o kolorze granatowy metalic.