Wlaczajaca sie kontrolka cisnienia oleju
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
zmien filtr na taki z 6 otworami a nie 4 np mahle knecht , zmien olej i zrzuc miske zobacz czy cos w smoku nie siedzi u kumpla znalezlismy panewke z walka amaratu
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
u mnie tez kiedys co chwile wlaczala sie kontrolka i pipczalo jak szalone ale po skasowaniu inspekcji olejowych itp przestalo i jest git
Re: Wlaczajaca sie kontrolka cisnienia oleju
dziwne omawianie i gdybanie prosta sprawa bez pomiaru faktycznego ciśnienia oleju nie ma o czym gadać a manewry typu zmienić czujnik mogą sie skączyć kapitalką i tyle w temacie . w mojej cordobie 1.6 silnik 1F ( vw III) Pomiar wyszedł fatalnie chyba bo nikt nie napisał czy 0,5 bara na wolnych obrotach to jest koniec silnika ( ale nie wiem ). Mechanizator kazał zmienić olej z 15 w 40 na 15 w 50 ale sie nie zgodziłem Ryzykuje dziś kupiłem pompę oleju i wymieniam jak sie okaże że to panewki to wpier....le na zło gruchota .
dzis jade na pomiar cisnienia. podziele sie informacjami wieczorkiem. pozdrawiam
A wiec cisnienie mam 0,5 bara na niskich obrotach,a na wysokich nawet 4; 5 czyli szalu nie ma. Mechanik tez mi powiedzial ze panewki tez juz slychac.
Re: Wlaczajaca sie kontrolka cisnienia oleju
sprawdź elektrykę może ci się jakiś kabelek rozłaczać też tak mniałem ale w polówce
Czytając ten wątek postanowiłem zmierzyć cisnienie
w swoim Mk2. Pojechałem do mechanika, pomiar robiony w głowicy (w miejscu czujnika cisnienia oleju):
1. bieg jałowy (900 obr/min) - 2 bary
2. 2200-2500 obr/min - prawie 4 bary
3. przygazówka do ponad 4000 obr/min: około 4,5 bara lub więcej (dokładnie nie zauważyłem)
Olej: 5W50 Mobil 1. Filtr pełnego przepływu WIX - Filtron.
Cisnienia wzorowe
1. bieg jałowy (900 obr/min) - 2 bary
2. 2200-2500 obr/min - prawie 4 bary
3. przygazówka do ponad 4000 obr/min: około 4,5 bara lub więcej (dokładnie nie zauważyłem)
Olej: 5W50 Mobil 1. Filtr pełnego przepływu WIX - Filtron.
Cisnienia wzorowe
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
filtron ble :-S
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...