[zewnątrz] pielęgnacja opon, plastików, dachów, felg
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
No i gra . Czy APC od Nielsena to dobry wybór ?
BTW: to jest to samo co Ironx http://allegro.pl/autobrite-purple-rain ... 79574.html" onclick="window.open(this.href);return false; tylko z inna nazwa ?
BTW: to jest to samo co Ironx http://allegro.pl/autobrite-purple-rain ... 79574.html" onclick="window.open(this.href);return false; tylko z inna nazwa ?
-= Self-improvement is masturbation Self destruction is the answer =- Tyler Durden [FC]
- Damiano01459
- ...
- Kontakt:
cziloss APC Nielsena będzie ok. Purple Rain to nie jest IronX, ale działanie bardzo podobne jeśli nie takie samo .
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=386223
http://olx.pl/oferta/borbet-15-4x100-CID5-ID7Fgqf.html
http://olx.pl/oferta/borbet-15-4x100-CID5-ID7Fgqf.html
Dobra to juz wiem co zamówić w takim razie zeby wyczyścić elementy - dzięki chłopaki za pomoc !
EDIT: Jeszcze jedno - Czy mając ironX warto kupic jeszcze BlueGel ? Czy jak spryskam IronX to wystarczy ?
EDIT: Jeszcze jedno - Czy mając ironX warto kupic jeszcze BlueGel ? Czy jak spryskam IronX to wystarczy ?
-= Self-improvement is masturbation Self destruction is the answer =- Tyler Durden [FC]
- Paviarotti
- Lord GTI
Bilberry chyba bardziej się przyda zdecydowanie wygodniejszy do używania niż BlueGel.
Tylko problem polega na tym, ze felgi sa dosc konkretnie zapuszczone :-/ i Czerwony moze sobie nie dać rady. No a niebieski faktycznie trzeba jechac pędzlem bo chyba przez spryskiwacz nie przejdzie ?
To jeżeli naprawde masz bardzo mocno zapuszczone felgi(zależy jeszcze co dla kogo znaczy bardzo mocno ) to moze zaopatrz się w Nielsen Aluminium Cleaner - według mnie świetny środek,nie mam porównania z innym tego typu,ale jak zobaczyłem jaki potrafi domyc syf to mi zaimponował.
- Paviarotti
- Lord GTI
Bez rozcieńczania przechodzi, to jak trochę wody dolejesz to bez problemu tym bardziej.cziloss pisze:bo chyba przez spryskiwacz nie przejdzie ?
Ja też miałem konkretnie zapuszczone, dosłownie czarne (zdjęcia są w temacie o pracach w tym dziale), ale dałem radę z Bilberry, trochę Blue Gel (ale szału nie robił), glinka oraz Tar & Glue Removerem.
Spokojnie wystarczy Bilberry i IronX, no i glinka też się przyda. Szczoteczką trochę pojeździsz i zejdzie brud, reszta spłynie po IronX, później glinka i masz idealne fele
No w sumie Masz racje, zapomniałem, ze jest glinka
- barteKKK03
- V.I.P.
Jeżeli chodzi o mycie felg z najgrubszego syfu to polecam kwasowego Nielsena.. na prawdę daje radę... kiedyś nie mając Nielsena potrzebowałem na szybko umyć felgi i na stacji kupiłem Fular'a... płyn do mycia silników... i też nieźle sobie poradził
A potem Tar&Glue Remover obowiązkowo, bo wyżej wymienione środki tego nie ogarną
A potem Tar&Glue Remover obowiązkowo, bo wyżej wymienione środki tego nie ogarną
juz sie zaopatrzyłem :
- IronX
- Billberry
- Tar&Glue
- Glinka
Jak zaczne sie bawic w czyszczenie felg przed i po to porobie zdjecia. Dodatkowo kupilem APC, VALETPRO DIONYSUS TRIM, AUTOGLYM CAR GLASS POLISH i wyczyszcze wszystkie plastiki/ listwy, progi i szyby. Potem zajme sie lakierem i srodkiem jak wymienie podsufitke
- IronX
- Billberry
- Tar&Glue
- Glinka
Jak zaczne sie bawic w czyszczenie felg przed i po to porobie zdjecia. Dodatkowo kupilem APC, VALETPRO DIONYSUS TRIM, AUTOGLYM CAR GLASS POLISH i wyczyszcze wszystkie plastiki/ listwy, progi i szyby. Potem zajme sie lakierem i srodkiem jak wymienie podsufitke
powinieneś być zadowolony ;] ale autoglym CGP to przereklamowany środek moim zdaniem - jak kładłem rainX'a to pobawiłem się różnymi wersjami, i nawet produkty nie przystosowane do polerowania szyb sobie lepiej radzą ;]cziloss pisze:VALETPRO DIONYSUS TRIM
- maj0nez
- VR6 user
- Auto: Skoda Octavia 1.8T + DSG
- Silnik: AUQ
- Kontakt:
Shmatan co polecasz do szyb mam bardzo porysowane da się to jakoś ogarnąć ?
Re: [zewnątrz] pielęgnacja opon, plastików, dachów, felg
Dzieki za info ogolnie to potrzebuje wyczyscic szyby bo jakies dziwne smugi i brud po polerce jest a nie moge tego domyc niczym. Moze jest cos lepszego na takie ogolne trudne zabrudzenia na szybach ?Shmatan pisze:powinieneś być zadowolony ;] ale autoglym CGP to przereklamowany środek moim zdaniem - jak kładłem rainX'a to pobawiłem się różnymi wersjami, i nawet produkty nie przystosowane do polerowania szyb sobie lepiej radzą ;]cziloss pisze:VALETPRO DIONYSUS TRIM
- barteKKK03
- V.I.P.
Co do szyb to teraz używam Tenzi Top Glass i w miarę daje radę, chociaż nie ma takiego efektu jak po użyciu środka Chemical Guys do szyb którego będę przy następnych zakupach atakował