Wymiana tulei belka tylnia jaki model?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam chyba powoli trzeba sie szykowac na wymiane tulei w belce tylniej, bo jadac 4, 5 osobami zaczynaja byc glosne stuki pojedyncze, tak samo mialem w mk3 po czym okazala sie tylnia belka, czasami tez mam wrazenie jakby tył uciekal na koleinach, mam pytanie czy bez rozbierania mozna stwierdzic jaki mam model tulei? bo są dwa rodzaje bodajże 69mm i 71mm średnicy......
Było:
MK2 KR (139)
MK3 1Z (121)
M4 AHF (167)
MK2 KR (139)
MK3 1Z (121)
M4 AHF (167)
- sidewind76
- Użytkownik
każda z nich będzie pasować gumowe są większe a metalowo gumowe mniejsze tak czy tak potrzebujesz ściągacz lub prasę
jeśli mam coś polecić to albo ori z aso albo poliuretan
jeśli mam coś polecić to albo ori z aso albo poliuretan
Od nieba dzieli nas tylko 9 milimetrów...
znaczy sie ja robilem w mk3 na lemoforderze to do dzisiaj smiga na gwincie i nic sie nie dzieje 2rok...
Było:
MK2 KR (139)
MK3 1Z (121)
M4 AHF (167)
MK2 KR (139)
MK3 1Z (121)
M4 AHF (167)
Vanish, też polecam lema , deko droższy ale tarczy na kilka sezonów a nie jak inne firmy , co sezon to wymiana
Witam , jeżdżę kilka lat na Febi Bilstein -tuleje wzmocnione do leona cupra i nie widzę żadnych problemów .Jezeli chodzi o poliuretany zdania są podzielone jedni chwalą inni narzekają i wracają z powrotem do serii .
- sidewind76
- Użytkownik
zawsze ktoś ma odmienne zdanie najpewniejsze więc są ori wyjdą w cenie lemfordera
Na tyle? pierwsze słysze; mogę prosić numery/zdjęcie?psilos1 pisze:tuleje wzmocnione do leona cupra
Nie pamiętam dokładnie ale te twardsze miały w numerze katalogowym VW końcówkę "B"
i co jest cos takiego pasownego od tego Leona?
Było:
MK2 KR (139)
MK3 1Z (121)
M4 AHF (167)
MK2 KR (139)
MK3 1Z (121)
M4 AHF (167)
Re: Wymiana tulei belka tylnia jaki model?
Chodzi o tuleje od Audi s3,Leon Cupra "normalne"tuleje mają numer 1J0 505 171 a te podobno mocniejsze 1J0 505 171 B .Vanish pisze:i co jest cos takiego pasownego od tego Leona?
- sidewind76
- Użytkownik
heheheh według mnie to mają tylko inne oznaczenie i tyle w grupie vag mocniejsze części mają inny numer a ta literka świadczy tylko że do nowszych modeli niby i tyle
-
- VW Baron
- Kontakt:
no tak sama inna literka raczej nie oznacza wzmocnionej / trwalszej części, raczej nowszy model lub inny silnik ..
ja wymieniałem na lemforderze i do dziś święty spokój a już wiele km zrobione
ja wymieniałem na lemforderze i do dziś święty spokój a już wiele km zrobione
- sidewind76
- Użytkownik
dokładnie tak jak kolega powyżej napisał albo ori albo lem albo poliuretan jeśli chcemy naprawdę twardo ale tutaj zdania podzielone bo według mnie jak będzie za twardo to się wykruszy