Jak i gdzie najlepiej założyć MBC ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Jak i gdzie najlepiej założyć MBC ?
Witam,
zwracam się z pytaniem do forumowiczów siedzących w temacie, poniewaz na koniec tygodnia opuszczam garaz po małych modyfikacjach i pozostało mi tylko podpięcie manual boost control.
Zakupiłem identyczny jak jest na allegro i nie bardzo wiem gdzie go zamocować czy nic mu nie zaszkodzi i wogóle jak sobie poradziliście z podpięciem go i jakie osiągnęliście rezultaty, oczywiście w gre wchodzi tez zwiekszenie dawki paliwa ale to juz mi wytłumaczył kolega zaprzal
Mile widziane jakieś fotki...
pozdr !
zwracam się z pytaniem do forumowiczów siedzących w temacie, poniewaz na koniec tygodnia opuszczam garaz po małych modyfikacjach i pozostało mi tylko podpięcie manual boost control.
Zakupiłem identyczny jak jest na allegro i nie bardzo wiem gdzie go zamocować czy nic mu nie zaszkodzi i wogóle jak sobie poradziliście z podpięciem go i jakie osiągnęliście rezultaty, oczywiście w gre wchodzi tez zwiekszenie dawki paliwa ale to juz mi wytłumaczył kolega zaprzal
Mile widziane jakieś fotki...
pozdr !
- vw_vandal
- Forum Master
- Kontakt:
KuZi, a przy tym silniku czasem nie masz fabrycznej regulacji?? Klucz 10 i nibus potrzebny. I ciśnienie sam regulujesz oczywiście musisz mieć wskaźnik doladowania i zawór bezpieczeństwa zakręcony na amen.
[ Dodano: 25 Lip 2006 15:43 ]
Jakie tam masz turbo??
[ Dodano: 25 Lip 2006 15:43 ]
Jakie tam masz turbo??
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DvkPN1Buok0&feature=autoplay&list=FLdQqUeMMZKpjqZ72OdcA6cQ&lf=mh_lolz&playnext=1[/youtube]
jeżeli jest podpięta do turbiny woda to bedzie T2 albo K14. garet nie bardzo ma regulacje a KKK ma. MBC sie montuje na przewodzie doprowadzającym ciśnienie na westgatea. przecina sie i wstawia MBC zgodnie ze strzałkami
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
to taka puszka przy turbinie. jak masz gareta to bedzie gładka, a jak kkk to żebrowana.KuZi pisze:jak wyglada ten slynny wastegate ?
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
T2 ma regulacje, obraca sie nakretke na ciegnie i w ten sposob sie wydluza lub skracaCinek pisze:garet nie bardzo ma regulacje
KuZi pisze:uż wiem, u mnie ta grucha jest zamocowana do górnego dekla silnika (po przeciwnej stronie do korka wlewu oleju). chyba sobie poradze
pomyliles z odma troche to nie w tym miejscu co trzeba wastegate masz od tylu silnika za turbina, od strony kabiny pasazerow, ciezko go zobaczyc, ale mozna "wymacac" najlatwiej zdjac waz dolotowy do turbiny i bedziesz widzial
[b]nie odpowiadam na PW![/b] prosze o kontakt przez [url]turbodiesel.pl[/url]
no teraz to qmam
no takie cos to tam widzialem chyba, tak mi podpowiedzial mechanik jak widac swietnie sie zna na autach jak mi mowil ze to to na silniku
Jutro polookam, o ile mnie pamiec nie myli to ja tam mam metalowy przewod takze troszke pokombinuje.
Wieslaw Stec zaleca na takie upaly jednak zmniejszyc cisnienie doladowania bo cierpia łopatki <?>.
no takie cos to tam widzialem chyba, tak mi podpowiedzial mechanik jak widac swietnie sie zna na autach jak mi mowil ze to to na silniku
Jutro polookam, o ile mnie pamiec nie myli to ja tam mam metalowy przewod takze troszke pokombinuje.
Wieslaw Stec zaleca na takie upaly jednak zmniejszyc cisnienie doladowania bo cierpia łopatki <?>.
mówiłem o T3zaprzal pisze:Cinek napisał/a:
garet nie bardzo ma regulacje
T2 ma regulacje, obraca sie nakretke na ciegnie i w ten sposob sie wydluza lub skraca