polo 1,4 i wycie w czasie jazdy na każdym biegu (skrzynia ?)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
polo 1,4 i wycie w czasie jazdy na każdym biegu (skrzynia ?)
W czasie jazdy wyje mi coś w chyba coś od skrzyni (gwizd)
czasami gdy w czasie postoju silnik pracuje i włącze bieg jeszcze na postoju to są te same objawy, wcześniej wyło tylko na 5 biegu powyżej 100 km/h teraz juz na każdym
czy ktoś wie co to może być i jaki koszt naprawy
a może ktoś doradzi mechanika w okolicach Raszyna
pozdr
czasami gdy w czasie postoju silnik pracuje i włącze bieg jeszcze na postoju to są te same objawy, wcześniej wyło tylko na 5 biegu powyżej 100 km/h teraz juz na każdym
czy ktoś wie co to może być i jaki koszt naprawy
a może ktoś doradzi mechanika w okolicach Raszyna
pozdr
vega, no nie jestem pewny ale wg mnie z opisu to ci wyje coś na sprzęgle, bo masz wycie róznież na postoju. Czy jakbyś zgasił auto i bedziesz jechał na luzie to wyje? Czy jak zgasisz auto i właczysz bieg ale masz jeszcze sprzęgło nie puszczone to wyje? Jak samochód stoi, silnik pracuje jest na luzie to coś słychać? A jak wciśniesz sprzęgło to wtedy zaczyna być słychać?
greg pisze:vega, no nie jestem pewny ale wg mnie z opisu to ci wyje coś na sprzęgle, bo masz wycie róznież na postoju. Czy jakbyś zgasił auto i bedziesz jechał na luzie to wyje? Czy jak zgasisz auto i właczysz bieg ale masz jeszcze sprzęgło nie puszczone to wyje? Jak samochód stoi, silnik pracuje jest na luzie to coś słychać? A jak wciśniesz sprzęgło to wtedy zaczyna być słychać?
Czy jakbyś zgasił auto i bedziesz jechał na luzie to wyje?
odp. tego jeszcze nie sprawdzałem - dziś sprawdzę
Jak samochód stoi, silnik pracuje jest na luzie to coś słychać?
odp. wtedy nic nie słychać
A jak wciśniesz sprzęgło to wtedy zaczyna być słychać?
odp. jak wcisnę sprzęgło a silnik pracuje (bez włączenia biegu) to wtedy pojawiają się te odgłosy ale też nie zawsze
może teraz coś więcej poradzisz
pozdr.
widzisz sugeruję sie tym że tak własnie miałem co prawda w innym samochodzie ale jednak hałas (wycie) przy okreslonej prędkości diagnoza była taka że mechanizm róznicowy ale pojawiła się zaraz po tym następna ustreka łozysko oporowe i w rezultacie wymiana docisku i tarczy sprzęgła skrzynie kupiłem u ruskich przywiezli mi za parę groszy także sugestie jaką przedstawiłem to własne doswiadczenia tak na marginesie wiesz jak jest nie widzisz , nie słyszysz , nie dotkniesz , to sa tylko domysły
dziejo, zgadzam się w całej rościągłości - dobrze ująłeś. Tylko że jak napisałeś
bez wyjasnienia dlaczego tak uważasz to jest to sugestia nie wiadmomo skąd. An jak napisałeśdziejo pisze:podejrzewam mechaniżm róznicowy w skrzyni biegów
to wiadomo dlaczego tak uważasz.dziejo pisze:sugeruję sie tym że tak własnie miałem co prawda w innym samochodzie ale jednak hałas (wycie) przy okreslonej prędkości diagnoza była taka że mechanizm róznicowy ale pojawiła się zaraz po tym następna ustreka łozysko oporowe i w rezultacie wymiana docisku i tarczy sprzęgła skrzynie kupiłem u ruskich przywiezli mi za parę groszy także sugestie jaką przedstawiłem to własne doswiadczenia
wycieków nie ma, a olej był sprawdzany
[ Dodano: 03 Sie 2006 15:17 ]
okazało się że skrzynia do wymiany
gdzie moge kupić najtaniek nową skrzynię?
[ Dodano: 24 Sie 2006 15:40 ]
juz po naprawie
okazało się że to łożysko na 5 biegu (do wymiany)
koszt 350 pln - łożysko, tuleja, robocizna i olej w skrzyni biegów
pozdr.
[ Dodano: 03 Sie 2006 15:17 ]
okazało się że skrzynia do wymiany
gdzie moge kupić najtaniek nową skrzynię?
[ Dodano: 24 Sie 2006 15:40 ]
juz po naprawie
okazało się że to łożysko na 5 biegu (do wymiany)
koszt 350 pln - łożysko, tuleja, robocizna i olej w skrzyni biegów
pozdr.