witam,
w końcu zebrałem się do zamontowania silniczków do mechanizmów golf mk2 tak jak w poradzie, w poradzie była szyba dzielona a ja zakladalem do golfa 3drzwiowego z pelna szyba, wiec trzeba nanieść troszeczke poprawek
- rozbieranie i przekladanie jak w poradzie
- zwijanie linki i wkladanie tak samo
- nie trzeba nic ucinać nic skracać wszystko pasuje idealnie
1. rozebranie el. Toledo
2. Rozebranie mechanizmu golf mk2, rozbieramy plastik z linka, przecinamy zacisk ten ktory byl w plastiku rowno na pol
3. nagwintowanie otworów z obu stron silniczka z Toledo
4. od strony dolnej nadcialem i podpilowalem plastik silniczka tak aby razem zlozyc silniczek z tym malym kwadracikiem z gwintem i tą blaszka ktora jest w golfie zeby lepiej sie trzymalo
5. strona gorna rozgwintowana i tulejka wciska sie elegancko na sztywno - do wszystkiego tak samo uzyty gwintownik m8
6. przesuwamy mechanizm tak zeby byl podniesiony i zakladamy 1 czesc od dolu slimaka i nakrecamy na niego i mechanizm bedzie zjerzdzal na dol a linka bedzie sie nakrecala, na koniec 2 czesc linki zakladamy na slimak
7. skrecamy silniczek 3 wkretami tak jak bylo przed rozebraniem
8. podlaczamy silniczek np na krotko kabelkami pod akumulator i sprawdzamy czy mechanizm jezdzi po szynie
9. smarujemy linke smarem podczas przesuwania sie silniczka (najlepiej 2ga osoba do pomocy zeby przesuwala mechanizm a Ty wtedy smarujesz linke smarem na paluchu
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
nie za dużo...można to zrobić takze jeszcze przed zlozeniem calego mechanizmu
10. cieszymy sie z nowo zrobionych elektrycznych silniczków z toledo do naszych mk2 z pełną szybą, silniczki są szybkie i mocne wiec powinny spokojnie szybko i bezproblemowo podnosic szybe...mimo ze jest wieksza niz ta dzielona.
Czas pracy nad jednym silniczkiem to ok. 40-50min
drugi pojdzie szybciej i sprawniej
Niestety jeszcze nie przykrecalem calosci w drzwi bo auto jest u lakiernika... ale mam nadzieje ze silniczek elegancko bedzie pasowal i nie bedzie przeszkadzal szybie w otwieraniu i zamykaniu
fotki z mojej przeróbki znajdziecie na moim profilu na fotosiku:
http://www.fotosik.pl/u/grzewhoo" onclick="window.open(this.href);return false;
jak bede mial juz autko u siebie to porobie zdjecia z zakladania silniczków w drzwi i takze podesle na fotosik
pozdrawiam i życze powodzenia w modach (w razie jakichkolwiek pytan zapraszam na priv)