Może to ta ściereczka dała te rysy? najlepiej nakładać aplikatorem piankowym takie rzeczy i to bardzo delikatnie na czystą powierzchnię.luciusdz pisze:nakładane ściereczką
[zewnątrz] politury (odżywianie lakieru) oraz woski
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- Paviarotti
- Lord GTI
miko, Z tym że wg. mnie Achillesa na maszynie raczej
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=175
- miko
- black point
- Kontakt:
Bio, no fakt, ja z przyzwyczajenia bo łapkami już tylko woski i dressingi nakładam
- Paviarotti
- Lord GTI
A ma sens nakładanie cleanera ręcznie? zawsze daję jakąś odżywkę pod wosk, ale na zimę chyba trzeba będzie cleaner zarzucić coby wosk lepiej trzymał
Ogólnie mam takie świrdle :/ Wina jest po stronie politury sonaxa, nałożyłem, a okazało się że to była konsystencja wody, mega rzadkie Nie wiedziałem i nałożyłem
Jak ogarnę dobre oświelenie to wam zrobie zdjęcie jak to wygląda
Jak ogarnę dobre oświelenie to wam zrobie zdjęcie jak to wygląda
Kładź zawsze cleaner, glaze i LSP, a na zimę po prostu odrzuć LSP. Kładzenie czegokolwiek bez cleanera, to jak kładzenie szynki na kanapkę z masłem która upadła posmarowaną stroną na ziemiePaviarotti pisze:zawsze daję jakąś odżywkę pod wosk, ale na zimę chyba trzeba będzie cleaner zarzucić
- Paviarotti
- Lord GTI
Nie wiem czy jest sens kłaść cleaner skoro lakier jest wyglinkowany i nie ma zabrudzeń (jest regularnie myty i czyszczony). Ultimate Polish daje radę pod wosk. Stosuję tak i wytrzymałość jest naprawdę dobra
- miko
- black point
- Kontakt:
Jak najbardziej, szczególnie jak nie ma właściwości ściernychPaviarotti pisze:A ma sens nakładanie cleanera ręcznie?
Zawsze jest sens! Nawet jeśli robiłeś korektę. Pamiętaj że cleaner ma za zadanie usunąć pozostałości po olejkach i inne "chemiczne" zanieczyszczenia lakieru, których gołym okiem nie jesteś w stanie zauważyćPaviarotti pisze:Nie wiem czy jest sens kłaść cleaner
Paviarotti, cleaner domywa zanieczyszczenia (nawet kiedy wydaje Ci się że ich nie ma) i przygotowuje powierzchnie pod wosk. Zawsze warto kłaść
- Paviarotti
- Lord GTI
To może kiedyś spróbuję dla porównania efektu. Zawszę daję Megsowski Ultimate Polish (dopóki się nie skończy) i na to wosk. Jakbym miał jeszcze całe auto jechać cleanerem to bym się chyba zamordował jak z tymi dwoma specyfikami schodzi już wystarczająco dużo czasu (+ przerwa na związanie się politury).
Wiem, ze sa rożne zdania ale jak to jest z tym woskiem coli ? ponoć właśnie lepiej bez cleaner'a kłaść :/ mówią ludziska, ze po samym IPA dłużej sie trzyma. (ewentualnie , jaki cleaner polecacie, który " toleruje" sie z coli ? ) / Dodo Juice Lime Prime + colli będzie ok ?Shmatan pisze:Paviarotti, cleaner domywa zanieczyszczenia (nawet kiedy wydaje Ci się że ich nie ma) i przygotowuje powierzchnie pod wosk. Zawsze warto kłaść
ex: MK4 245 km/460nm
xander_88, DJ LP to bardzo dobry cleaner - może być ;]
Co do wytrzymałości - mówią że po odtłuszczeniu bez cleanera dłużej się trzyma, ale chyba jakość wosku nie jest określana tylko przez jego wytrzymałość ;] w takiej sytuacji wszyscy jechalibyśmy na collim ;]
Co do wytrzymałości - mówią że po odtłuszczeniu bez cleanera dłużej się trzyma, ale chyba jakość wosku nie jest określana tylko przez jego wytrzymałość ;] w takiej sytuacji wszyscy jechalibyśmy na collim ;]
OK, dzieki a jakis przyzwoity wosk do felg ? ( felgi czarny mat) przyzwoity w sensie żeby nie zbierał kurzu tak jak cooli (ponoć zbiera)
ex: MK4 245 km/460nm
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Potrzebuję usunąć rysy z lakieru LP3G w tym jedno zadrapanie na którym widoczny jest podkład oraz ożywić jego kolor choć jest już dość co polecicie ?? Dodam ze prace wykonywał będę ręcznie
Piwo to moje paliwo