Uturbić 1.9D AEF???
Moderatorzy: Michał_1977, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Uturbić 1.9D AEF???
małe odświeżenie tematu
ktoś kiedyś gdzieś mi podpowiedział że można kupić miarkę oleju, a raczej jej obudowę ze spływem oleju, przeszukałem allegro, nic takiego nie znalazłem
podpowie ktoś czy coś takiego w ogóle istnieje, i jeśli tak to gdzie to można kupić
ktoś kiedyś gdzieś mi podpowiedział że można kupić miarkę oleju, a raczej jej obudowę ze spływem oleju, przeszukałem allegro, nic takiego nie znalazłem
podpowie ktoś czy coś takiego w ogóle istnieje, i jeśli tak to gdzie to można kupić
Re: Uturbić 1.9D AEF???
jako, że ze swoim AEF nie możemy dojść do zgody to zapadł wyrok - swap na AHU...
czy mając całego dawcę na warsztacie czaić się na jakieś problemy? łapy podpasuję z polo? elektryka do przełożenia i tyle?
czy mając całego dawcę na warsztacie czaić się na jakieś problemy? łapy podpasuję z polo? elektryka do przełożenia i tyle?
Nie mam niczego. Poza tym mam wszystko.
Golf MK1 1978 1.1 GG > 1.6D JK > 1.9TDI ASZ + GTB2260VK
Audi A3 8P Sportback 2.0 TDI BKD + GTB2260VK
Uturbić 1.9D AEF???
na 99% tak. mogą być małe zakręty z pedałami ale te powinny pasować z polo SDI.
ewentualnie jeśli wiązka z TDI golfa nie będzie pasować to będzie już pasować z polo z SDI i wteyd najwyżej parę kabelków do czujnika temp powietrza dolotowego pociągnąć. reszta powinna pasować.
ewentualnie jeśli wiązka z TDI golfa nie będzie pasować to będzie już pasować z polo z SDI i wteyd najwyżej parę kabelków do czujnika temp powietrza dolotowego pociągnąć. reszta powinna pasować.
Uturbić 1.9D AEF???
Enten to bedzie czerwona strzała 6N1 z tdikiem na pokladzie. Narazie seria a pozniej jakies mody do niego planujesz czy odrazu?
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Uturbić 1.9D AEF???
wesol, z czasem - kierownik mocno pancerny
myślę, że z dawcą już na podwórku nie będzie większych problemów.
Obawiam się o mocowanie silnika. Łapa polo na podłużnicy, z tyłu na łączeniu ze skrzynią i sama skrzynia.
Skrzyni ta sama, w caddy z tyłu od rozrządu i przednia...
Czyli pedały do zmiany.... No będzie ciężej niż wyciągnąć i włożyć
Arwam, przepraszam za brak kontynuacji tematu ale poległem z osprzętem - ciągle spadający pasek osprzętu....
myślę, że z dawcą już na podwórku nie będzie większych problemów.
Obawiam się o mocowanie silnika. Łapa polo na podłużnicy, z tyłu na łączeniu ze skrzynią i sama skrzynia.
Skrzyni ta sama, w caddy z tyłu od rozrządu i przednia...
Czyli pedały do zmiany.... No będzie ciężej niż wyciągnąć i włożyć
Arwam, przepraszam za brak kontynuacji tematu ale poległem z osprzętem - ciągle spadający pasek osprzętu....
Uturbić 1.9D AEF???
Enten pisze:Arwam, przepraszam za brak kontynuacji tematu ale poległem z osprzętem - ciągle spadający pasek osprzętu....
jakieś foto?
Uturbić 1.9D AEF???
fotki osprzętu? padła rolka napinacza i alternator. Zmieliło rolkę na alternatorze
Zrzuca mi pasek na nowej rolce napinacza - staje skosem.
Na starej rolce, która choć huczy to jest prawie ok. Prawie bo... wmawiam sobie, że tdi będzie lepsze
Wrzucę relację bo jeszcze kiedy jeździłem tym polo to temat tdi był zupełnie obcy na forum polo i dlatego poległem.
Teraz przy większej wiedzy spróbuję wrzucić tdi a aef.... pójdzie na sprzedaż albo słupek na zapas do t4 jako zamiennik 1Y.
Zrzuca mi pasek na nowej rolce napinacza - staje skosem.
Na starej rolce, która choć huczy to jest prawie ok. Prawie bo... wmawiam sobie, że tdi będzie lepsze
Wrzucę relację bo jeszcze kiedy jeździłem tym polo to temat tdi był zupełnie obcy na forum polo i dlatego poległem.
Teraz przy większej wiedzy spróbuję wrzucić tdi a aef.... pójdzie na sprzedaż albo słupek na zapas do t4 jako zamiennik 1Y.
Uturbić 1.9D AEF???
nie zapomnij przy przekładce zmienić miski i smoka.
w tak małym aucie widziałbym raczej coś na komorze wirowej z wysoko położonym momentem obrotowym.
w TDI jeśli dowalisz koksu będziesz miał problem z trakcją jak ja i nie będziesz mógł szybko ruszyć np z pod świateł...
w tak małym aucie widziałbym raczej coś na komorze wirowej z wysoko położonym momentem obrotowym.
w TDI jeśli dowalisz koksu będziesz miał problem z trakcją jak ja i nie będziesz mógł szybko ruszyć np z pod świateł...
Uturbić 1.9D AEF???
radzę uważać na skrzynię, która potrafi się sypać przy seryjnej mocy AEFarwam pisze:z wysoko położonym momentem obrotowym
Uturbić 1.9D AEF???
między innymi właśnie dlatego wspomniałem o czyms co ma ma mały moment ale wysoko położony co w sprincie przekłada się na duży moment na kołach jednak obciążenia wewnętrzne w skrzyni są małe, co ważne masz wtedy małe drgania skrętne które to w największej mierze wykańczają te skrzynie biegów.tovdi1 pisze:radzę uważać na skrzynię, która potrafi się sypać przy seryjnej mocy AEF
Uturbić 1.9D AEF???
skrzynia z tdi nie wejdzie? liczylem na wrzucenie kompletu....
Uturbić 1.9D AEF???
trzeba by było poszukać skrzynki biegów z polo TDI ale to raczej trudne będzie...