1.6 sr dziwna prac na zimnym silniku co może być?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam od dłuższego czasu mam problem z golfem Iv 1.6sr akl 98r mianowicie po nocy albo jak jest zimny po odpaleniu obroty spadają po czym idą w górę i znowu w dol jakby chciał z gasnąc po chwili się uspokoi ale nie równo chodzi tak jakby nie przepalał albo nie chodził na wszystkie cylindry pochodzi z 10min w miarę wszystko ok. Podobno silnik ma przedmuch i jak wymienię uszczelke pod głowica będzie ok ale nie chce wydawać nie potrzebnie kasy. Płynu niby nie ubywa ani nic nie wskazuje na uszczelke. Proszę o pomoc.
Graczyk
Ja na twoim miejscu sprawdziłbym przepustnicę. Może należałoby już ją wyczyścić.
Czyszczona już z trzy razy ostatnio gardziel potencjometr adaptacja wszystko u elektromechanika wraz z. Wymiana sondy lambda i czujnikiem położenia wału błędów też niby brak.
Graczyk
- czarekcw
- kierownik kibla
Ktoś tak też miał na forum, wymienił tą uszczelkę pod głowicą i było już ok.Dawid1069 pisze:ale nie równo chodzi tak jakby nie przepalał albo nie chodził na wszystkie cylindry pochodzi z 10min w miarę wszystko ok. Podobno silnik ma przedmuch i jak wymienię uszczelke pod głowica będzie ok
Mój MK4 AKL "BASIS" http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=413429" onclick="window.open(this.href);return false;
A operuje się ktoś może ile trzeba przygotować kasy na wymianę patrzyłem w intercars na zestaw uszczelek to jakieś 470zł.
Graczyk
A operuje się ktoś może ile trzeba przygotować kasy na wymianę patrzyłem w intercars na zestaw uszczelek to jakieś 470zł.
Graczyk
Sprawdź sobie jeszcze "słynne" uszczelki pod kolektorem ssącym. Kosz niewielki a często w tym tkwi przyczyna falowania na zimnym silniku.
Niby wymieniałem te uszczelki niedawno teraz zauważyłem ze jak go rano odpale to słychać strzelanie w kolektorze to może być od uszczelki pod głowica?
Graczyk