generalnie jeżeli chodzi o wiązkę wentylatora to ona wpina się tylko pod zasilanie z aku + włącznik termiczny wentylatora, możesz dać jakąkolwiek wiązkę byle pasowała Tobie wtyczka na silnik wiatraka, włącznik termiczny ten który jest w chłodnicy włącza wiatraki a ten włącznik zasilony może być prosto z aku, przekaźnik przy tym może być ale nie musi;musi być bezpiecznik, i o tym trzeba pamiętać, jeżeli pasuje wtyczka z rp na wiatrak który chcesz założyć to możesz tak zrobić, wystarczy że rozłożysz sobie wiązkę na glebie i popatrzysz co do czego to zrozumiesz to.
jeżeli chodzi o wydajność układu chłodzenia, czy będziesz miał chłodnicę od abf-a czy od rp to nie ma znaczenia biorąc pod uwagę np. jazdę w korku, wszystkim i tak steruje termostat + włącznik w chłodnicy, przy większej chłodnicy różnica będzie taka że szybciej następuje wymiana ciepłą,wiatrak krócej się kręci i tyle, rp 1.8 a abf 2.0, nie ma jakiejś kolosalnej różnicy,takie jest moje zdanie, ja mam jakąś małą chłodnicę porównywalna z tą z pf-a ale jest z mk3 i tez jest dobrze,wiązkę na tym mam z pf-a, bo innej nie miałem,kostki pasowały, różnica w wiatrakach po za tym ze jest jeden albo dwa to taka że albo ma 1 bieg albo 2, chyba tyle;
a jeżeli chodzi o wydech to 55mm