[MK4] 1.6SR Nie zapala
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[MK4] 1.6SR Nie zapala
Witam, mam taki problem. Golf 4 1.6 SR 1999r. jezdzil noramlnie. Zaparkowalem i nastepnego dnia nie chcialo dpalic. Nie było zadnych objawów ze cos sie dzieje z nim. Podczas przekrecania stacyjki kontrolki sie normalnie zapalaja, dziala radio itp. ale jak ma sie przekrecic do konca nagle wszystkie kontrolki gasna i zamki w aucie przezchwile zamykaja sie i otwieraja. Rozrusznik od dwu do pieciu sekund sie przekreci i dalej nic. [SŁYCHAĆ PSTRYK] Wziołem aku pod prostownik i naladoawal mi sie tylko do jakis 80% bo dalej nie chcial nawet po 14 godzinach ładowania. jak zaczynalem ladowac mial jakies 20% a 80% to maks dla niego. wlozyłem aku do auta i nadal to samo, rozrusznik ze dwie sekundy sie poruszy i stoi.[SŁYCHAĆ PSTRYK] Probowalem podlaczyc pod drugi aku z golfa 2 i zaczal sie on gotowac a golf 4 nadal nie odpalal. Sprobowalismy go popchnac do przodu i do tylu i odpala na popych. Co to moze byc akumulator, rozrusznik, bediks czy cos innego?? Licze na wasz rady i dziekuje.
A tak na marginesie nie dziala mi pompka spryskiwacza. Pewnie jest popsuta ale jak ja sprawdzic czy dziala czy jest popsuta?
A tak na marginesie nie dziala mi pompka spryskiwacza. Pewnie jest popsuta ale jak ja sprawdzic czy dziala czy jest popsuta?
Ostatnio zmieniony sob sie 18, 2012 16:36 przez Hakerman, łącznie zmieniany 1 raz.
Andy
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
[MK4] 1.6SR Nie zapala
Wyglada na wine rozrusznika.
Prawdopodobnie tulejki do wymiany bo rozumiem ze elektromagnes wyrzuca a on nie ma sily zakrecic silnikiem.
Prawdopodobnie tulejki do wymiany bo rozumiem ze elektromagnes wyrzuca a on nie ma sily zakrecic silnikiem.
[MK4] 1.6SR Nie zapala
Po przekreceniu kluczyka w aucie kontrolki gasna i spychac tylko pstryk chyba z rozrusznika a alternator przez 2 sekundy sie poruszy. Jak odepne kabel od rozrusznika nie ma tego pstyk i kontrolki nie gasna.
Andy
-
- Nowicjusz
[MK4] 1.6SR Nie zapala
Miałem praktycznie identyczny przypadek, dalem do naprawy rozrusznik i mi wymienili szczotkotrzymacz,tulejki, i jakas uszczelke, po naprawie auto odpala bez problemow.
[MK4] 1.6SR Nie zapala
Czesc, auto wróciło z serwisu, do naprawy był rozrusznik. Zatarł sie i robił zwarcie, do tego akumulator popsuł sie przez to. Rozrusznik został rozebrany i wymienione szczotki i tulejki i nowy aku.
Andy