Gdzie jest gleba?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Gdzie jest gleba?
Witam witam ...
sluchajcie.. mam zagwostke..ktora mnie przerasta powoli.. otóz po wielu perturbacjach z ciagla wymianą amortyzatorow.. i sprezyn.. na takie na ktorych da sie jezdzic.. trafilem na Weiteca (amor + sprezyna -60 ) , mysle ze warto wspomniec ze na zalaczonych ponizej zdjeciach.. auto wczesniej stalo na seryjnym amorze i sprezynach H&R -40.. .. po zamontowaniu Weiteca.. wysokosc auta praktycznie sie nie zmienila.. co moze slabo..ale widac na zdjeciach....jakies pomysly z waszej strony?? a moze -60 na 195/45/16 ma tak wygladac??
jedyne co przychodzi mi do glowy to talerzyki miedzy sprezyne a poduszke amora...te z serii sa plaskie , natomiast te pasujace pod sprezyne weiteca sa o ok 1cm wyzsze.. i maja wieksza srednicę, ale nie znalazlem nigdzie takich talerzykow plaskich i szerokich
Przed przystapieniem do pracy ( amor seria sprezyna -40 )
W trakcie pracy
Efekt koncowy ( amor weitec , spring -60 )
sluchajcie.. mam zagwostke..ktora mnie przerasta powoli.. otóz po wielu perturbacjach z ciagla wymianą amortyzatorow.. i sprezyn.. na takie na ktorych da sie jezdzic.. trafilem na Weiteca (amor + sprezyna -60 ) , mysle ze warto wspomniec ze na zalaczonych ponizej zdjeciach.. auto wczesniej stalo na seryjnym amorze i sprezynach H&R -40.. .. po zamontowaniu Weiteca.. wysokosc auta praktycznie sie nie zmienila.. co moze slabo..ale widac na zdjeciach....jakies pomysly z waszej strony?? a moze -60 na 195/45/16 ma tak wygladac??
jedyne co przychodzi mi do glowy to talerzyki miedzy sprezyne a poduszke amora...te z serii sa plaskie , natomiast te pasujace pod sprezyne weiteca sa o ok 1cm wyzsze.. i maja wieksza srednicę, ale nie znalazlem nigdzie takich talerzykow plaskich i szerokich
Przed przystapieniem do pracy ( amor seria sprezyna -40 )
W trakcie pracy
Efekt koncowy ( amor weitec , spring -60 )
- stolniczkow
- Forum Master
- Kontakt:
Gdzie jest gleba :D ????
Ziomus, wez zdjecia wrzuc porzadne a nie robione ziemniakiem bo slabo widac...
Wydaje mi sie ze na amorach HR na grubym tloku + springi HR -40, na ktorych ci go sprzedalem bylo tak samo jak jest teraz... Jakas zagadka
Wydaje mi sie ze na amorach HR na grubym tloku + springi HR -40, na ktorych ci go sprzedalem bylo tak samo jak jest teraz... Jakas zagadka
Czarne S3 1.8T - Dynosoft, MG Motorsport - 276km/365Nm
Grupowy chiptuning Aligator (DynoSoft) Katowice
stolniczkow, narzekasz jak zwykle
zdjecie po robocie
zmierzylem wysokosc.. odleglosc od podloza do dokladki 11 cm.
Moze ma ktos podobny zestaw.. i poda swoj wymiar.
zdjecie po robocie
zmierzylem wysokosc.. odleglosc od podloza do dokladki 11 cm.
Moze ma ktos podobny zestaw.. i poda swoj wymiar.
może poprzednia spreżyna była wysiedziana i teraz zalozyles weiteca w lepszym stanie mniej zuzytego i pomimo, że nizszego to wyszło na to samo.
>>>>>White GL by Stary<<<<
- stolniczkow
- Forum Master
- Kontakt:
Poprzednia sprężyna nie była zużyta, ten wariant odpada Jedyna opcja jaka jeszcze pozostaje to to, że -40 HR nie jest równe np. -40 Weiteca... Ale nie wiem czy to możliwe. Jeszcze się zastanawiałem jak to jest liczone - -60 od serii MK3 czy od serii GTI?
lepiej dobrze o tym weitecu poczytaj bo jeśli jest to zestaw z GT1/16V to one obniżają tylko 30/30 , szkoda że nie wrzuciłeś numerów H&R bo po samych fotkach to trudno coś doradzić z drugiej strony te H&R widać że dobre czasy to one maja dawno za sobą , charakterystyka tych dwóch kompletów też jest inna co też widać od razu , więc się nie dziw że nie ma za dużej różnicy po zmianie
-60 powinny mieć końcówkę 007 dla GTI itp
-60 powinny mieć końcówkę 007 dla GTI itp
[url=http://www.ratlook.pl][img]http://images31.fotosik.pl/364/d5ade2bfa65858dd.gif[/img][/url]
- stolniczkow
- Forum Master
- Kontakt:
H&R były sprawdzane po numerze i to jest -40. Montowane były jeszcze za mojej kadencji, prawie nowe i wiele się nie wyklepały od tamtego czasu. Nie skupiajmy się może na porównywaniu tego co jest do H&R tylko podstawowe pytanie jest takie, że skoro to -60 to czy tak to auto powinno stać? Sprawdzimy ten numer tak jak piszesz.
ale Yaro1981, juz napisał ,ja tez sprawdzilem nr z weiteca i jest to 30/30 przeznaczone pod silniki 2.0 gti więc nie wiem skad info ze to 60mm obnizenie.
>>>>>White GL by Stary<<<<
- stolniczkow
- Forum Master
- Kontakt:
Od sprzedającego
Gdzie jest gleba?
Przeszukujac neta.. trafiam na rozne info w sprawie tych sprezyn..
Sam juz nie wiem co myslec
Probuje skolowac talerzyki obnizajace.. jesli uda sie 1,5 cm przez to zdobyc..to bede happy ...
Sam juz nie wiem co myslec
Probuje skolowac talerzyki obnizajace.. jesli uda sie 1,5 cm przez to zdobyc..to bede happy ...