AJM mega problem,ciało obce w misie olejowej,cykanie silnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
Mniej więcej wyglądają tak
http://allegro.pl/panewki-nominalne-opo ... 73107.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://allegro.pl/panewki-nominalne-opo ... 73107.html" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Mały gagatek
a realnie jakiej wielkosci sa, badz do czego mozna je porownac?
- waski1
- _
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
- Kontakt:
Mieści się na dłoni nie potrafię ci go porównać do czegoś.mateusz13579 pisze:a realnie jakiej wielkosci
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
to w takim razie nie ma opcji zeby to bylo to, patrzac na to co kolego podeslalas to jakby chciec zrobic ksztalt taki sam, moja podkladka by popekala od wewnatrz, takie sa moje obserwacje chociaz jak wiadomo nigdy pewnosci nie ma. poza tym mysle ze jesli bylby luz na wale korbowym, auto straciloby na mocy
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
waski1, już w pierwszym moim poście napisałem Ci,że to nie bedzie pierścień oporowy,bo jest za duży,a autor pisze,że to jest wielkości monety
Btw,owe pierścienie są przy środkowej panewce.
Btw,owe pierścienie są przy środkowej panewce.
Chodziło mi o to,czy nie ma jakiegoś większego otworu w głowicy,którym to "coś" mogłoby przelecieć do misy,bo pisałeś,że raczej nie zmieściłoby się przez kanały olejowe.mateusz13579 pisze: Michał_1977 napisał(a):Zobacz jeszcze,czy faktycznie nie ma jakiegoś większego otworu w głowicy
nie bardzo kolego rozumiem ta czesc zdania? chodzi o to ze podkladka moglaby byc wieksza?
-
- Mały gagatek
chodzilo ze przy wymianie turbo, nawet jezeli cokolwiekby wpadlo, badz udzkodzilo sie - to od turbo do misy nie daloby rady przejsc bo za duze, jednakze w kanal olejowy w bloku by sie zmiescilo dlatego pod uwage brana jest gora jak i doł silnika.Michał_1977 pisze: nie zmieściłoby się przez kanały
Kolego to co oznaczyles na zdjeciach, to ten walek jest w dwoch częsciach (jeden walek 2cylindry) i to miedzy nimi ta podkladka powinna byc? bo wyciagalismy te walki i zadnej podkladki nie bylo miedzy tymi walkami. Kazdy walek byl na 4 sruby, ktore o ile dobrze pamietam dociskaly sprezyny od PD
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Nie wiem,bo nigdy tego nie rozbierałem,ale na screenie widać,że na takim wałku są 2 takie zabezpieczenia.mateusz13579 pisze: to miedzy nimi ta podkladka powinna byc?
-
- Mały gagatek
a screen jest na 100% z mojego silnika? i jezeli dobrze rozumiem wg etki pierscien powinien miec 30MMx1,5MM?
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Tak. ATD,AJM,AUY,ASZ,ARL z 2001r.mateusz13579 pisze: screen jest na 100% z mojego silnika?
-
- Mały gagatek
ok, dzieki wielkie kolego. Trzeba bedzie sprawdzic ten walek. a teraz pytanie z innej beczki - moglbys kolego sprawdzic pompe oleju? moze tam bedzie taka czesc? chce zebrac jak najwiecej pomyslow i porzucic je mechanikowi bo jemu konczyly sie pomysly w piatek
-
- Mały gagatek
witam, mam nowe fakty. Grzebalismy krok po kroku dzis i znalezlismy cos nowego. Wszystkie 4 sprezyny od pompek sa pekniete(3 czesci - srezyna, tloczek, reszta pompki w glowicy). Czy ktos sie z tym spotkal? i czy od tego silnik moze pracowac z takim cykaniem? i częsc znaleziona na 1 stronie tematu, moze byc od pompki? czekam na odpowiedz
tutaj znajduje sie filmik pracy silnika - " onclick="window.open(this.href);return false;
tutaj znajduje sie filmik pracy silnika - " onclick="window.open(this.href);return false;
- waski1
- _
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
- Kontakt:
No parę razy się zdarzyło że po wyjęciu pompki się rozleciały.mateusz13579 pisze: Czy ktos sie z tym spotkal?
Tego ci nie powiem na 100%mateusz13579 pisze: czy od tego silnik moze pracowac z takim cykaniem?
Wszystko na to wskazuje.mateusz13579 pisze:częsc znaleziona na 1 stronie tematu, moze byc od pompki?
Nie pozostaje ci nic innego jak wsadzić jakieś pompki i odpalić auto i się przekonasz wtedy czy będzie (cykał) czy będzie cisza.