Golf IV 1.9 tdi vs. BMW e90 330 benzyna
Siemanko !
Wczoraj miałem ciekawy pojedynek, mianowicie stałem w korku w wwa przy metrze wilanowska , po chwili trochę się rozluźniło więc przycisnąłem i po chwili zauważyłem za sobą wyżej wymienione bmw, więc depnąłem mocniej ale bmw trzymało się bez problemu(przynajmniej tak mi się wydawało ) u mnie na tyłku . Po dojechaniu do świateł na wałbrzyskiej , kolega z bmw zrównał się ze mną z wielkim bananem na twarzy i wielkimi oczami ! Na co ja spokojnie szyba w dół z pytaniem o co chodzi? Koleś mi zaczął winszować i mówić że jest w szoku jak mi chodzi golf i co tam mam, więc spokojnie powiedziałem (golf 110km zmienione turbo na arl, większe wtryski i program, ale zgodnie z prawdą na hamowni wyszło tylko 130hp więc chciałem regulować wtryski aby w końcu było jak należy). No ale że długo nie mogliśmy gadać to zaprosił mnie do startu na zielonym i tak się stało. Ruszyliśmy i praktycznie do 100km/h byłem może o pół maski przed nim(szok!). Jak już mnie wyprzedził przy 120, to rzeczywiście zauważyłem znaczek z tyłu 330!
I sam do tej pory jestem zaskoczony bo nie sądzę żebym szedł równo z 250 konnym bmw w automacie, mając sam 130km.
Gość wydawał się kumaty i jakby miał coś zj...ne w aucie to by się tak nie dziwił do tego miał automat więc wcisnąć potrafił.
Umówiłem się z kolegą aby się z nim złapać i jego nową jettą aby sprawdzić czy rzeczywiście mi chodzi golf bo już sam zgłupiałem o co chodzi
Ot co moja ciekawa historyjka z ulicy
Pozdro !
Wczoraj miałem ciekawy pojedynek, mianowicie stałem w korku w wwa przy metrze wilanowska , po chwili trochę się rozluźniło więc przycisnąłem i po chwili zauważyłem za sobą wyżej wymienione bmw, więc depnąłem mocniej ale bmw trzymało się bez problemu(przynajmniej tak mi się wydawało ) u mnie na tyłku . Po dojechaniu do świateł na wałbrzyskiej , kolega z bmw zrównał się ze mną z wielkim bananem na twarzy i wielkimi oczami ! Na co ja spokojnie szyba w dół z pytaniem o co chodzi? Koleś mi zaczął winszować i mówić że jest w szoku jak mi chodzi golf i co tam mam, więc spokojnie powiedziałem (golf 110km zmienione turbo na arl, większe wtryski i program, ale zgodnie z prawdą na hamowni wyszło tylko 130hp więc chciałem regulować wtryski aby w końcu było jak należy). No ale że długo nie mogliśmy gadać to zaprosił mnie do startu na zielonym i tak się stało. Ruszyliśmy i praktycznie do 100km/h byłem może o pół maski przed nim(szok!). Jak już mnie wyprzedził przy 120, to rzeczywiście zauważyłem znaczek z tyłu 330!
I sam do tej pory jestem zaskoczony bo nie sądzę żebym szedł równo z 250 konnym bmw w automacie, mając sam 130km.
Gość wydawał się kumaty i jakby miał coś zj...ne w aucie to by się tak nie dziwił do tego miał automat więc wcisnąć potrafił.
Umówiłem się z kolegą aby się z nim złapać i jego nową jettą aby sprawdzić czy rzeczywiście mi chodzi golf bo już sam zgłupiałem o co chodzi
Ot co moja ciekawa historyjka z ulicy
Pozdro !
Nie chce mi sie wierzyc, by to bylo tylko 130km badz e90 to 330. Takie BMW ma przeciez z 6s do 100.
No mi też nie chce się wierzyć w to, może jednak u mnie nie ma 130hp tylko więcej. Po programie było szacowane że ma być ok 160-170, a na hamowni wypluło 130 :/
Tylko ze nawet 170KM w 1.9 i tak nie bedzie mialo najmniejszych szans z 330i
Focus RS mk3 Nitrous Blue
No to może po prostu miał coś u siebie nie tak. W każdym razie na pewno niedługo to zweryfikuję z jakimś innym bmw i dam znać
-
- Gadatliwa bestia
Może po prosto podjechać na jakąś lepsza hamowanie i będzie wiadomo. Ewentualnie ustaw się z jakaś 130 po programie i będziesz wiedział.
Pan z BMW pomyslał " bede krecił ekonomicznie do 1500obr niech sie pobawi mocarny gułolf "
Dokładnie, a potem podbija do mnie i mówi że mi zapierdziela ostro samochód i robi wielkie oczy
Jeżeli tak zrobił to lepszy As z niego !
Jeżeli tak zrobił to lepszy As z niego !
pan z e90 nie wiedział jeszcze, że gaz się naciska do końca nie do połowy albo ma skrzynie w trybie awaryjnym i odłączoną kontrolkę, jeździłem 330 i to jest katapulta, w automacie jak się nie spodziewasz to idzie się zdziwić
Silnik typ: w układzie rzędowym z zapłonem iskrowym
Silnik pojemność: 2996 ccm3
Skok x średnica tłoka: 88.00 mm x 85.00 mm
Stopień sprężania: 1 : 12.00
Maksymalny moment obrotowy: 320 Nm przy 2750-3000 obr. / min.
Maksymalna moc: 272 KM ( 200 kW ) przy 6700 obr. / min.
Skrzynia biegów (ilość przełożeń): manualna ( 6 )
Osiągi BMW 330i
Prędkość maksymalna: 250 km/h
Przyśpieszenie od 0 do 100 km/: 6.10 s.
Silnik typ: w układzie rzędowym z zapłonem iskrowym
Silnik pojemność: 2996 ccm3
Skok x średnica tłoka: 88.00 mm x 85.00 mm
Stopień sprężania: 1 : 12.00
Maksymalny moment obrotowy: 320 Nm przy 2750-3000 obr. / min.
Maksymalna moc: 272 KM ( 200 kW ) przy 6700 obr. / min.
Skrzynia biegów (ilość przełożeń): manualna ( 6 )
Osiągi BMW 330i
Prędkość maksymalna: 250 km/h
Przyśpieszenie od 0 do 100 km/: 6.10 s.
- xxxGlaDxxx
- ...
Musiałbyś to TDI zmodzić do granic wytrzymałości żeby dać radę takiemu BMW. Są trzy opcje :
1. Kierowca BMW był kasztanem
2. BMW umierało śmiercią naturalną
3. Kierowca BMW robił sobie z ciebie najzwyczajniejsze jaja
1. Kierowca BMW był kasztanem
2. BMW umierało śmiercią naturalną
3. Kierowca BMW robił sobie z ciebie najzwyczajniejsze jaja
- Tom3czek17
- Mały gagatek
- Kontakt:
Jakiś czas temu miałem drobne starcie na trasie z bmw e46 330i wyprzedzaliśmy tira u mnie 4 bieg około 90km/h kierunek i but przy 140 wbijam 5 zjeżdzam na prawy pas, gaz dalej w podłodze a BMW przejeżdza koło mnie prawie jakbym stał w miejscu tak wieć 330i robi już niezły przeciąg u mnie motorek 2.0TDI 170 KM moc raczej trzyma pare razy próbowałem się z kolega który ma ARL po programie na 190 km i mój leon nie wiele odstaje. Wydaje mi się że bez 200 km w TDi raczej niema co podjeżdzać do takiego BMW chyba że w budzie Mk3:)
Wieem wieem, pewnie coś musiał mieć mocno zdechnięte albo rzeczywiście sobie zrobił ze mnie jaja
No ale przynajmniej śmiech jest
Pozdro
No ale przynajmniej śmiech jest
Pozdro
- xxxGlaDxxx
- ...
Ja miałem ostatnio taką akcje jak ojca Mazdą 3 jechałem. Stoję na światłach na lewym pasie, zaświeciło się zielone, ruszyłem dość dynamicznie. Patrzę, a na tyłku siedzi mi taki starszawy (gdzieś 2000 rok) Mercedes SL bodajże. No to ja 2 bieg but w podłogę, 3 bieg but w podłogę, nagle patrze w tylne lusterko, a Mercedes na prawym pasie mija mnie jakbym w miejscu stał Podjeżdżam na następne skrzyżowanie a z tyłu plakietka AMG, a na błotnikach V8 Bi-turbo Pomyślałem sobie "no raczej że miałem szanse klekoczącym dieslem, nawet jakbym miał Mazde 3 MPS 2.5 turbo to byłoby ciężko"Tom3czek17 pisze:Jakiś czas temu miałem drobne starcie na trasie z bmw e46 330i wyprzedzaliśmy tira u mnie 4 bieg około 90km/h kierunek i but przy 140 wbijam 5 zjeżdzam na prawy pas, gaz dalej w podłodze a BMW przejeżdza koło mnie prawie jakbym stał w miejscu tak wieć 330i robi już niezły przeciąg u mnie motorek 2.0TDI 170 KM moc raczej trzyma pare razy próbowałem się z kolega który ma ARL po programie na 190 km i mój leon nie wiele odstaje. Wydaje mi się że bez 200 km w TDi raczej niema co podjeżdzać do takiego BMW chyba że w budzie Mk3:)
BMW e90 to raczej dosc nowe samochody wiec nie wiem czy byłaby zdyszana