Halogeny, moc zarowek
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- booster
- Mały gagatek
- Kontakt:
Halogeny, moc zarowek
Witam,
Mam zamiar zakupić lampy halogenowe HELLA montowane w fabryczne miejsca w golfie3. Zastanawiam się czy można do nich zamontowac żaróweczki o mocy 100W (zamiast 55W).
Czy obudowa lamp wytrzyma takie wytwarzane ciepło?
Pozdrawiam
MAREK
Mam zamiar zakupić lampy halogenowe HELLA montowane w fabryczne miejsca w golfie3. Zastanawiam się czy można do nich zamontowac żaróweczki o mocy 100W (zamiast 55W).
Czy obudowa lamp wytrzyma takie wytwarzane ciepło?
Pozdrawiam
MAREK
Ostatnio zmieniony wt sie 28, 2007 19:16 przez booster, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
może nie być żadnego tylko mostek jak w moim Vento, więc ostrożnie z tymi 100Watami i bo włącznik tego może nie wytrzymaćdziejo pisze:innego przekaziora
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- booster
- Mały gagatek
- Kontakt:
Myslalem, ze rożnica miedzy 55 a 100w bedzie wyraźna ale jezeli to prawie niczym sie nie bedzie rożnilo a moze tylko zaszkodzic to nie ma sensu ładowac takie mocne zaroweczki. A ja w dodatku nie mam na przełączniku opcji przednich świateł przeciwmgłowych i zamierzam zastosować przełącznik z golfa 1 ktory idealnie pasuje do środkowego panelu pod gałkami nawiewu, zaraz obok wtyczki komputera.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony czw sie 03, 2006 09:30 przez booster, łącznie zmieniany 1 raz.