Tricolor taki normalny za 20zł.Artiks pisze:Hej, co używałeś do polerki UC ? Tripad czy coś innego ?
[zewnątrz] polerowanie lakieru
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- Paviarotti
- Lord GTI
tylko pamiętajmy że UC to tak jak shmatan pisze, ręcznie to działają na VAGach wypełniacze. Ja u siebie całość lekko przeleciałem, ale dlatego że mam srebrny i czy przed czy po tych rysek i tak za bardzo nie widać, więc chodziło o przygotowanie powierzchni pod wosk bardziej niż o efekt
Dlatego zamiast UC lepiej położyć srp - efekt wizualny nie gorszy, a fajniejsza aplikacja i przy okazji powierzchnia pod wosk gotowa ;]
Ale wtopa Ale wszyscy zakumali o co kamankapela20 pisze:chyba tricolora
Re: [zewnątrz] polerowanie lakieru
To nie miejsce na reklame. Bio
wykonuje profi polerke zapraszam kolegow
zabieram się za zakup gąbek zrobię najpierw Menzerna FG500 na białym tym FG3000 na pomarańczowym.
Ale nie wiem czy jest spora różnica czy wybiorę krążek 125 mm czy 150 może 180 ? Czytałem też ze się inaczej pracuje na małym krążku a na dużym - chodzi o obroty . Ale nie wiem czy jak większy krążek to mniejsze obroty ? Czy do FG3000 nie lepsza była by gąbka falista?
Czy po polerowaniu każdego elementu muszę umyć gąbkę? Jak będzie trochę wilgotna to nie będzie przeszkadzało tej paście?
Ale nie wiem czy jest spora różnica czy wybiorę krążek 125 mm czy 150 może 180 ? Czytałem też ze się inaczej pracuje na małym krążku a na dużym - chodzi o obroty . Ale nie wiem czy jak większy krążek to mniejsze obroty ? Czy do FG3000 nie lepsza była by gąbka falista?
Czy po polerowaniu każdego elementu muszę umyć gąbkę? Jak będzie trochę wilgotna to nie będzie przeszkadzało tej paście?
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Żadnej wody nie używaj do tej pasty. Pady czyścisz po każdym lub po dwóch przejazdach specjalną szczotką lub szczoteczką do zębów o umiarkowanym włosiu. Gąbkę myjesz po skończonym dniu pracy lub całej korekcie jak się wyrobisz w dzień. Co do obrotów ja stosuję takie same przy małych jak i przy dużych gąbkach.
VCDS, VAG K+CAN COMMANDER, VAG-COM, OP-COM
Im większy pad, tym szybciej porusza się jego koniec przy określonych obrotach - wynika to z prostych zasad fizyki. Kup 2 rozmiary padów, żeby duże powierzchnie robić wygodnie, a nie mieć problemu przy cienkich przejazdach (np. wokół innych elementów)
- ShowCarShine.pl
- Nowicjusz
- Kontakt:
mlodyyx, Nie używaj jak pad jest cały wilgotny łącznie z rzepem bo często przy takiej pracy klej między rzepem, a gąbka nie wytrzymuje. Trzeba odczekać aż całkowicie wyschnie, czasami dla lepszego poślizgu można lekko zwilżyć pad ale tylko powierzchnię roboczą.
Witam kolegów posiadam golfa IV i chciałem zrobić mu polerkę... Kod lakieru, jaki posiadam to LC9Z.
Co polecacie do tego typu lakieru, jakie pasty i gąbki?
Wskazówki mile widziane
Co polecacie do tego typu lakieru, jakie pasty i gąbki?
Wskazówki mile widziane
- miko
- black point
- Kontakt:
pasty Scholl S10, S17+, S40ITD pisze:Co polecacie do tego typu lakieru, jakie pasty i gąbki?
gąbki Urban Honey Combination pomarańczowa 150mm, Urban karbowana czarna 150mm, i małe 80mm pomarańczowa + czarna
Czy do pasty Scholl S10, S17+ gąbka Urban Honey Combination pomarańczowa? natomiast do pasty S40 gąbka karbowana czarna.
Jakie obroty będą optymalne do tego zabiegu
Jakie obroty będą optymalne do tego zabiegu
- miko
- black point
- Kontakt:
TakITD pisze:Czy do pasty Scholl S10, S17+ gąbka Urban Honey Combination pomarańczowa? natomiast do pasty S40 gąbka karbowana czarna
Przeczytaj ten poradnikITD pisze:Jakie obroty będą optymalne do tego zabiegu