OFF topic, czyli wątek o wszystkim i niczym
Moderatorzy: G0 Karcio, zlos, VIP
Jeździłem rok z DSG i byłem bardzo zadowolony z tej skrzyni, lubie manuale ale....
muszą się jakoś dowartościować jak dostaną baty od dsgzlos pisze:Przestaje mnie natomiast dziwić, że miłośnicy manuala jadą po użytkownikach DSG
www.proturbo.com.pl
Re: OFF topic, czyli wątek o wszystkim i niczym
Czy jeżdżąc z manualem czujesz się jak prawdziwy romantyczny bohater pionier sportów motorowych, który przeciwstawia swoje umiejętności brutalnej technokratycznej rzeczywistości ? Skórzany czepek, gogle, szalik powiewa i hajda ! Synteza Marlboro Man-a i Boskiego Achillesa ?TuneFORCE pisze:wow jeżdżąc rką z dsg macie namiastkę F1
Jeśli tak to super. Ale co to za umiejętnościami się popisujesz skoro masz skrzynię ze sprzęgłem i synchronizatory między wszystkimi biegami ? Toż to śmiech a nie umiejętności, chłopie ! Prawdziwa jazda jest bez sprzęgła i synchronizatorów - to dopiero przyjemność i można się pochwalić umiejętnościami, że ho ho !
Każdy z nas pewnie lubi sobie pomachać manualem, co nie znaczy, że nie zauważamy, iż świat idzie cały czas do przodu i pojawiają się kolejne wynalazki, które unowocześniają technikę jazdy. Kiedyś musiałeś wystawiać nogę aby zahamować a teraz producenci oferują hamulce ceramiczne. Kiedyś miałeś świeczki z lusterkiem a od kilkunastu lat królują xenony. Itp itd... Auta też już nie odpalasz na korbę, choć to takie romantyczne przecie było...
Byly: mk II 1.6D '86, mk II G60 '90, Rallye Golf '89, passat b5 1.8 '99, Passat TSI '11, Volkswagen CC TSI '13, Skoda Octavia RS TSI DSG '14, mk VI GTI Edition 35 '12,
Sa: Mk I vel Kermit '83, mk I cabrio 3.2 V6, Corrado VR6 '94 - "Japoniec", Focus RS mk III '16, Tiguan 2.0 TSI DSG 4Motion '17
Sa: Mk I vel Kermit '83, mk I cabrio 3.2 V6, Corrado VR6 '94 - "Japoniec", Focus RS mk III '16, Tiguan 2.0 TSI DSG 4Motion '17
trochę takim autem jeździłem i jest fajnie oprócz huku skrzyni przy zmianie biegów44FG pisze: Prawdziwa jazda jest bez sprzęgła i synchronizatorów - to dopiero przyjemność
www.proturbo.com.pl
Skąd wiedziałeś, też masz manuala?44FG pisze:Czy jeżdżąc z manualem czujesz się jak prawdziwy romantyczny bohater pionier sportów motorowych, który przeciwstawia swoje umiejętności brutalnej technokratycznej rzeczywistości ? Skórzany czepek, gogle, szalik powiewa i hajda ! Synteza Marlboro Man-a i Boskiego Achillesa ?
2015 - ... Mocy przybywaj?
2010 - 2014 Golf .:R20
Ironia, jeśli nie jest rozpoznana, może być wzięta za przyjacielski gestMatthewG pisze:Skąd wiedziałeś, też masz manuala?
Gdyby R-ki były dla wszystkich, to nazywałyby się GTI.
TYM JEŻDŻĘ Taki tam sobie skromny golfik w drodze do 10.xx na 1/4 mili <KLIK>
Dawaj lajka! FB.com/GolfR32Turbo
A tą ktoś rozpoznał? Raczej nie
Póki co niktMatthewG pisze:A tą ktoś rozpoznał? Raczej nie
Gdyby R-ki były dla wszystkich, to nazywałyby się GTI.
Odp: Re: OFF topic, czyli wątek o wszystkim i niczym
Mati, dziś jestem w Krakowie. Zdaje się Twoje strony Póki co mam manuala, ale jeśli się wieczór rozwinie to może być automat Nawet dwusprzęgłowyMatthewG pisze:A tą ktoś rozpoznał? Raczej nie
Byly: mk II 1.6D '86, mk II G60 '90, Rallye Golf '89, passat b5 1.8 '99, Passat TSI '11, Volkswagen CC TSI '13, Skoda Octavia RS TSI DSG '14, mk VI GTI Edition 35 '12,
[youtube][/youtube]
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
Dobry jestem, co nie?zlos pisze:Póki co nikt
Przejrzałeś Krakusa, pewnie po mojej ciętej ripoście Weź w takim razie pisz na PW to się jakoś umówimy jutro, znaczy się dzisiaj44FG pisze:Mati, dziś jestem w Krakowie. Zdaje się Twoje strony
Widziałem już kiedyś ten filmik, cała prawda została w nim zawarta Fajna muzyczka w tle.
Re: OFF topic, czyli wątek o wszystkim i niczym
przejedz sie autem z DSG i z manualem...ja jeżdżę głównie trasy 200-300km i DSG nie jest mi potrzebne...jak jeździsz w korkach to możesz sobie ułatwić życie kupując auto z DSGkorzen88 pisze:A ja dalej nic nie wiem
Bilverksted i Trondheim - http://bilhobbyverksted.no/
Varebil til leie i Trondheim - https://varebiltilleje.no/
Varebil til leie i Trondheim - https://varebiltilleje.no/
Nie jestem tak radykalny jak kolega wyzej ale mnie tez o wiele wiecej przyjemnosci sprawia jazda autem z manualna skrzynia biegow. DSG jest szybsze, jest wygodniejsze w korkach, daje mily dla ucha stral przy zmianie biegu ale to ciagle jest automat i szczegolnie z normalnym softem gdzies tam pozbawia "pelnego kontaktu" z autem. Ostatnio jezdzilem Superbem z DSG i tam spisywal sie swietnie. Rozumiem tych co wybrali DSG, ale mnie ta skrzynia w Golfie w ogole nie przekonuje. A to ze DSG na cwiartke bedzie szybsze.... to mam w dupie.
Ponadto przy 4x4 fajnie sobie strzelic ze sprzegla przy starcie;)
Zlos jakbys umial zmienic bieg z miedzygazem w przypadku manuala to tez nie stracisz trakcji, jest to trudniejsze ale mozliwe. DSG po prostu robi to za Ciebie.
Ponadto przy 4x4 fajnie sobie strzelic ze sprzegla przy starcie;)
Zlos jakbys umial zmienic bieg z miedzygazem w przypadku manuala to tez nie stracisz trakcji, jest to trudniejsze ale mozliwe. DSG po prostu robi to za Ciebie.