Kontrolka hamulca ręcznego + 3 sygnały
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam!
Mam problem, od jakiegoś czasu przy gwałtownym hamowaniu słychać 3 takie dłuższe sygnały, dziś, przy tych sygnałach pojawiła się też na chwilkę kontrolka od hamulca ręcznego i zgasła.
Nie mam pojęcia o co chodzi.. Na zakrętach czasem też się pojawia ten problem.
Płynu hamulcowego jest pod korek, hamulce dobrze hamują, ręczny jest spuszczony.
Wygląda to dokładnie tak samo jakbym podczas jazdy zaciągnął ręczny odczekał trzy sygnały i spuścił, tyle, że kontrolka pojawia się tylko na chwilę.
Jeśli mógłby mi ktoś pomóc byłbym bardzo wdzięczny,
Pozdrawiam
Mam problem, od jakiegoś czasu przy gwałtownym hamowaniu słychać 3 takie dłuższe sygnały, dziś, przy tych sygnałach pojawiła się też na chwilkę kontrolka od hamulca ręcznego i zgasła.
Nie mam pojęcia o co chodzi.. Na zakrętach czasem też się pojawia ten problem.
Płynu hamulcowego jest pod korek, hamulce dobrze hamują, ręczny jest spuszczony.
Wygląda to dokładnie tak samo jakbym podczas jazdy zaciągnął ręczny odczekał trzy sygnały i spuścił, tyle, że kontrolka pojawia się tylko na chwilę.
Jeśli mógłby mi ktoś pomóc byłbym bardzo wdzięczny,
Pozdrawiam
Kontrolka hamulca ręcznego + 3 sygnały ? pomocy
Cześć a czy przypadkiem nie świeci Ci się taka kontrolka ?? http://m.auto-swiat.pl/sites/www.auto-s ... amulce.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;. Jeżeli tak to sprawdź poziom płynu Hamulcowego
Tak, to ta kontrolka,
tak jak pisałem poziom płynu hamulcowego jest w normie.
tak jak pisałem poziom płynu hamulcowego jest w normie.
Ja miałem u mnie podobny przypadek i wina był płyn hamulcowy tzn jego bardzo niski poziom. Co do ręcznego to ma inna kontrolkę i bez sygnału :p. Ja bym się przyczepił do płynu lub czujnik w nakrętce. Odpal sobie autko odkręć korek i zobacz czy wtedy będzie piszczał na brak płynu.
U mnie jak zaciągnę ręczny to jest ta sama kontrolka
Kolega podsunął mi pomysł, że może mam za dużo tego płynu ? Bo tak jak pisałem płynu jest pod sam korek, powyżej max. Robił to jakiś mechanik, nie wiem czy tak może być..
Kolega podsunął mi pomysł, że może mam za dużo tego płynu ? Bo tak jak pisałem płynu jest pod sam korek, powyżej max. Robił to jakiś mechanik, nie wiem czy tak może być..
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
po coś ten poziom max jest określony...odessij trochę strzykawką i zobacz czy coś się zmienikamil93p pisze:płynu jest pod sam korek, powyżej max. Robił to jakiś mechanik, nie wiem czy tak może być..