problem VR6
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
problem VR6
Wiatam szanownych kolegów. Od jakiegoś czasu mój vr ma nierówne obroty na biegu jałowym,ponadto podczas przyśpieszania brak mu mocy do około 5tys obr nagle następuje jakby szarpnięcie i dalej ciągnie już jak powinien...wymieniałem czujnik halla,świece i przewody i nie mam pojęcia co dalej... z góry dziekuję za jakieś podpowiedzi
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
Re: problem VR6
Nie masz możliwości go podłączyć pod vaga.Może coś wyjdzie ewidentnie bo teraz to jest szukanie we mgle i przyczyn może być dużo.radekvr6 pisze:Wiatam szanownych kolegów. Od jakiegoś czasu mój vr ma nierówne obroty na biegu jałowym,ponadto podczas przyśpieszania brak mu mocy do około 5tys obr nagle następuje jakby szarpnięcie i dalej ciągnie już jak powinien...wymieniałem czujnik halla,świece i przewody i nie mam pojęcia co dalej... z góry dziekuję za jakieś podpowiedzi
problem VR6
problem jest taki z podłączeniem że nie ma złącza diagnostycznego w moim golfiku...podczas rozmowy z mechanikiem wynikło że niby w jakis kabel trzeba sie wpiąć od kompa ale jak elektrycy w okolicy słyszą że vr bez złacza to rozmowa sie kończy i mówia że nie mają czasu na szukanie i lipa... w tej chwili czekam w kolejce do jakiegoś magika co niby zna problem i sie podłączy ale termin mam na za dwa tyg a do tego czasu to mnie krew zaleje
problem VR6
Kolego, wiem że to się może wydać banalne, ale u mnie jak na jałowym były nie równe obroty, to okazało się po prostu że przepustnica jest mocno zasyfiona, po jej wyczyszczeniu wszystko jest w jak najlepszym porządku, więc moja sugestia może po prostu zobacz, czy i tak nie jest u ciebie.
Re: problem VR6
qula pisze:Kolego, wiem że to się może wydać banalne, ale u mnie jak na jałowym były nie równe obroty, to okazało się po prostu że przepustnica jest mocno zasyfiona, po jej wyczyszczeniu wszystko jest w jak najlepszym porządku, więc moja sugestia może po prostu zobacz, czy i tak nie jest u ciebie.
może i banalne ale ciekawa sugestia,dzieki za podpowiedź,jak znajde przyczynę to sie odezwe
i wszystko jasne:
przyczyną był aparat zapłonowy,do tego wyczyścilem skrzynkę bezpieczników i wszystkie kable masowe i wróciła moc i chodzi równo ,zostal mi do wymiany tylko komputer bo po podłączeniu sie pod vaga to nie odpowiada... przepustnicę wyczyszczę jak komp wymienię bo trzeba później ją zaadaptować a bez kompa nie dam rady
przyczyną był aparat zapłonowy,do tego wyczyścilem skrzynkę bezpieczników i wszystkie kable masowe i wróciła moc i chodzi równo ,zostal mi do wymiany tylko komputer bo po podłączeniu sie pod vaga to nie odpowiada... przepustnicę wyczyszczę jak komp wymienię bo trzeba później ją zaadaptować a bez kompa nie dam rady