Odstająca poduszka powietrzna kierowcy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Mam problem otóż moja poduszka powietrzna odstaje od reszty kierownicy i w dodatku w czasie jazdy piszczy i straznie mnie to denerwuje. Co mam z tym zrobić ?
- nitrox89
- Dawca organów
- Auto: mk4 AXR+
Zobacz czy jest dokręcona (imbus od spodu) i czy jej coś nie przeszkadza (bo widze że masz obszytą kierownice) w dobrym doleganiu do koła kierownicy.
Rust is lighter than carbon fiber
Ten pokrowiec już wyjechał bo szpecił tylko. Już ją nawet wymontowałem i patrzyłem te imbusy i niby jest dokręcone, ale te dwa plastyki co łapią to sa jakieś takie już "poobijane". Czy to może być wina tego ?
Na 99% kiera jest po wystarzale (a poducha została zmieniona) - musisz zdjąć poduchę, wykręcić metalowy stelaż i dogiąć go na bokach
No chyba prawdziwa, bo normalnie kable u wszystko idzie do niej także zaślepka to raczej nie jest. Jak to zrobić ? Zaznaczysz mi na foto jakoś ? bo nie chcę nic uszkodzić.
Dobra problem rozwiązany, dogiełem blaszkę i gitarka. Dzięki za pomoc.
Ujawnił się problem po odpaleniu samochodu. Otóż gdy sprawdzałem czy wszystko działa na odłączonej poduszce komputer wykrył problem i teraz mnie informuje o tym cały czas. Czy tylko kasacja błędu w serwisie mnie czeka ?
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Po co serwis od razu jedź do warsztatu gdzieś gdzie mają komputer i ci skasują za kilka dyszek.
VCDS, VAG K+CAN COMMANDER, VAG-COM, OP-COM
- nitrox89
- Dawca organów
- Auto: mk4 AXR+
Nie pamiętam których roczników to dotyczyło, ale mozna uwalić sterownik, więc poszukaj, albo daj komuś ogarniętemu do skasowania. Najlepiej w swojej grupie wojewódzkiej poszukaj kogoś z VAG'iem to Ci za browara skasuje.
Rust is lighter than carbon fiber
- Pablo Corrado
- Forum Master
Sterowniki, które moga ulec uszkodzeniu podczas diagnozy to 6Q0 909 605 A
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Dobra to pojadę gdzieś usunąć błąd i mam nadzieję że to rozwiąże. Dzięki za pomoc.
- Fafik258
- Forum Master
- Kontakt:
Re: Odstająca poduszka powietrzna kierowcy
VCDS lite nie uszkadza sterownika o powyższym numerze. Sprawdzone na własnej skórze
Ja również.Fafik258 pisze:VCDS lite nie uszkadza sterownika o powyższym numerze. Sprawdzone na własnej skórze
Wersja darmowa ze strony producenta pozwoli na usuniecie błędu.