Wykryto adblocka.: Forum wyświetla subtelne reklamy, prosimy o rozważnie wyłączenia ich blokowania i dopisania nas do listy wyjątków.
Tuning, swapy, modyfikacje mechaniczne, poprawa osiągów auta i wszystko na te tematy...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
-
Kontakt:
taz pisze:W materiały do polakierowania auta już wrzuciłem ponad 1000zł ( tylko spieshecker ), w digifanta w tym roku 250zł, remont turbiny z audi 800zł, wtryskiwacze do gazu 100zł sztuka ( po znajomości ), a rok dopiero się zaczał. Sprzedałem wskaźniki, świerzo zakupione RSL (14"/7"- faktycznie dość wąsko wyglądały ), a rok dopiero się zaczął.
Turbinka która tu kolega podał (zresztą błędną/niepełną nazwę) Garrett GT3071R kosztuje w polsce ponad 6000 zł w USA ok 1200$
wiec takie pieniadze jakie my wydajemy w nasze auta to kopelka, wystarczy tylko na czysciwo do rąk przy takim projelcie
www.vrservice.pl
-
Szeli
- Nowicjusz
-
Kontakt:
saymon 19 pisze:Czy taki dzieciak to niewiem mam już 32 lata takze ...
Vr6 robiłem 2 lata i poszła na to taka kasa że sie w głowie nie mieśći.Niestety rok temu gdy wracałem z berlina zdusiły mnie 2 tiry. Po golfie zostało nie wiele, a ja lezałem w szpitalu 7 miechów.Także stad ten powrót do MK II.
P.s Dośc długo mieszkałem w Bremen i to tam powstało VR6. Piszecie ze moc jest mała.Na niemieckich drogach można spokojnie śmigać autem o każdej mocy, ale w polsce poco komu więcej niz 350KM.Auto przed zdławieniem miało doładowanie 1.7 bara,ful innych zmian w silniku i nie tylko oraz 490 KM i moment ok.640Nm.I nie bądźcie tacy do przodu,bo was sznurówki wyprzedzą.
pozdro
Poprosimy fotki, oraz szczegółowy wykaz części i zmian, które zaszły w silniku. Żekłbym, że urzekła mnie twoja historia ale lejesz niezłe bajki i tak jak mówie udowodnij, ze rzeczywiscie miałeś takiego golfika. Owszem sa w niemczech do kupienia takie VR6tki co oczywiście zmienia postać rzeczy bo Niemcy top nie Polska ale VR6 Turbo na 500KM do mnie nie przemawia. Ten silnik jest wytrzymały ale nie dość. Dodatkowo 2 lata temu a nawet więcej zaczeły sie zawody na 1/4 mili - modlin i te sprawy i wież mi, że jakby taki golfi jeździł po polskich drogach co na temte czasy 500KM to bylo auto czysto streetracingowe momentalnie by o nim wiara wiedziała. Ale czekamy na zdjecia i wykres no bo przecież te 500KM czy tam nawet 360KM masz udokumetowane i zdjecia robiłeś silnika i innych podzespołów.
A tak pozatym to chłopaku zastanów sie: seria VR6 2.8 to 174KM; ty wydłubałeś przy pomocy turbo 490KM czyli prawie potroiłeś moc, przy okazji na rozwierconym silniku. Prosze fotorelacje.
6.7s 190HP VR6 2.9 by Szeli
-
Szeli
- Nowicjusz
-
Kontakt:
ml2210 pisze:2 tysiaki w skali roku to tyle co nic.
Ja boje się, że auto będzie się nanstop rozkaraczać i będzie trzeba w niego ciągle ładować grubą kabone.
He he ml2210 przekonasz się, że 2 tysie to jest nic w porównaniu do kasy jaką wydasz na autko w przeciagu roku jeśli chcesz utrzymać VRa w należytym stanie, i nie mowie tu o paliwie bo tego się nigdy nie liczy.
Generalnie musisz zadbać o autko, Ja np. nie słysze nic niepokojacego w związku z rozrządem ale tak dla pewnosci wymieniam obecnie napinacze i prowadnice łancucha bo jak coś strzeli to remont i wielkie koszta. Trzeba za wczasu zadbać o maszynownie, pozatym przecież robimy to dla siebie a nie dla kogoś.
-
ml2210
- Gadatliwa bestia
-
Kontakt:
Ja rozrząd mam juz za sobą, łącznie prawie 2500zl.
Wymiana całej skrzyni ponad 2500zł.
Wszystkie przeguby, regeneracja klimy itd.
Bla bla bla możnaby tak długo.
A rozchodzi się o to czy te konieczne wydatki np: po wstawieniu pompki nie pomnorzą się np; 10razy.
www.mlautobroker.pl
-----Profesjonalny Broker Samochodowy-----
-
Ralfii_VR
- Użytkownik
-
Kontakt:
ja skrzynia 2tys, termostat 600zl, przekladnia kpl uzywana z robocizna ponad 1tys zl, 2 miski olejowe
, końcowki drązkow, lożyska, popka od chlodzenia itd
kaska wychodzi, ale jest FUUUUUUUUUUUUN!!!!!!
-
ml2210
- Gadatliwa bestia
-
Kontakt:
rafalvr6 pisze:ja skrzynia 2tys, 2 miski olejowe
Co do tej skrzyni, to co one takie słabe, co VR6 to ma mienianą skrzynie.
U mnie trzeci bieg dosłownie explodował jak brałem 4 tiry na raz.
2 miski : gdzie ty jeździsz???
www.mlautobroker.pl
-
Ralfii_VR
- Użytkownik
-
Kontakt:
ml2210 pisze:rafalvr6 pisze:ja skrzynia 2tys, 2 miski olejowe
a duze trzeba zeby urwac miske?
jedna dziura w drodze,dodatkowo zgieta felga i urwany przdni spoiler, ale zarzad drog wyplacil mi odszkodowanie
, druga niewidoczny kamien w trawie pod domkiem wczasowym w lecie
-
Szeli
- Nowicjusz
-
Kontakt:
ml2210 pisze:rafalvr6 pisze:ja skrzynia 2tys, 2 miski olejowe
Chodzi o mechanizm różnicowy i o sworzen w nim. Z czasem zapieka się i potrafi wysunąć się a wtedy przebija obudowe i robi niezłe spustoszenie w skrzyni. Dlatego nie poleca sie wymiany oleju w skrzyni biegów; zreszta producent nie przewiduje takiej opcji no chyba, że ją sie rozbiera - wtedy trzeba zmienić olej. Ja mam skrzynie CHN, oryginał, nie mam z nią problemu (odpukac) i niech tak pozostanie.
-
saymon 19
witam.cała dokumentacja auta została w Bremen u rodziców jak będę miał troche czasu to wszystko zwleke do kraju i rzuce na forum.A co do wyścigów na 1\4 mili to nie uczestniczyłem w nich wogóle w Polsce,bo przed kasacja VR6 mieszkałem tu 2 miesiace.A na rozgłos tez było za mało czasu.Na niemieckich stronach mozna było ogładać moje auto .Adres wkrótce .pozdro dla wszystkich maniaków VR6.
-
saymon 19
Szeli tak jak sam napisałeś Niemcy to nie Polska tam z golfami 3 generacji robi sie wszystko.Jeśli posiadasz odpowiednia ilośc gotówki (mowa tu o euro)to zrobisz cudo z auta.
-
saymon 19
ml2210 pisze:Saymon 19, nie dziw się że wszyscy myśleli, że to lipa, bo takie auto poprostu nie mogło przejść bez echa.
A jeżeli już jesteś w temacie, to czy udzielisz kilku informacji?
Mnie najbardziej interesuje czy Golf z mocą ponad 300kucy poprostu się nie rozpada, czy wytrzymuje nie tylko silnik, ale i przeniesienie napędu, skrzynia, osie, cała buda i inne podzespoły?
Czy auto nie znienia się poprostu w skarbonkę bez dna???
Owszem w auto trzeba wkładać kase.W moim przypadkuauto było servisowane dosc często.Bardzo trzeba dbać o bezpieczeństwo a jest to trudne.Pierwszy silnik po tak ekstremalnych przeróbkach przejechał 90 tys. km i wybuch.Drugi silnik zawiozłem firmie i powiedziałem żeby zrobili wszystko co sie da żeby był wytrzymalszy od poprzedniego. na 2 zrobiłem 150 tys. do wypadku i chodził w miare dobrze co do spalania nie bede sie wypowiadał.kaste miałem orurowana takrze trzymała sie jakoś ,skrzynie miałem robiona na zamówienie i sprawowała sie dobrze a inne podzespoły były wymieniane często.a i auto było bardzo niskie ok.3 cm nad asfalt i wymagało to zabezpieczenia podwozia oslonami ze stali.A wkraju musiałem je podnieśc co zmniejszyło "komfort jazdy"
-
ml2210
- Gadatliwa bestia
-
Kontakt:
No to czekamy z niecierpliwością na linki, foty i takie tam.
www.mlautobroker.pl
-
saymon 19
autor: saymon 19 » czw lut 10, 2005 21:48
Oto więcej szczegółów dotyczących przeróbek:
Sporo elementów było wykonywanych na zamówienie i zapożyczanych z innych samochodów i tak np.
Intercooler z Mitsubishi Lancera Evo VII,
Mechanizm różnicowy ,wał jak i westgate z Audi S4,(odpowiednio dopasowane)
Wysokoprzepływowa pompa paliwa K-Jettronik,
Wtryskiwacze Boscha ,
Sprzęgło to spiekowy ceramiczny odpowiednik wyk. na zamówienie,
O połowę lżejsze koło zamachowe marki Fidanza,
Były jakieś elementy z Golfa R 32,
Blow-off valve wykonano w AZK,
Air-box wyk.ze stali na zamówienie,
Przepustnica mierzyła 3 cale,od turbosprężarki do chłodnicy powietrza biegły rury o średnicy 2,5 cala, przewody do przepustnicy również miały średnice 3 cali.
Pracą silnika sterował zewnętrzny komputer Perfect Power Pro Race System.(nie było już seryjnego sterownika silnika.)Program sterujący jak i mapy również zostały przygotowane na zamówienie.
Dostałem odszkodowanie po wypadku i zwrot z ubezpieczenia także możecie się spodziewać, że VR6 Turbo powróci w takiej samej postaci.Pozdro.
-
Koolas
- GolF UseR
-
Kontakt:
a co teraz zamierzasz do Mk2 wrzucic VR'a czy znowu trójeczka
[url=http://www.fodey.com/generators/animated/ninjatext.asp][img]http://r3.fodey.com/16ca283f31d0e4e2bb49d6596ec5f09b4.1.gif[/img][/url]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=129724]JETTA[/url]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=31624&postdays=0&postorder=asc&start=0]Golf 2[/url]