Olej wysoka temperatura PG
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Ma gadane
- Kontakt:
co moze byc przyczyna duzej temperatury oleju w g60
pacjent ma tak od poczatku , rozrzad ustawiony , zaplon fabryka , jezdzi w miare dobrze , czujniki temperatury podmieniane
pomimo chlodnicy oleju ciagle trzyma wysoko
grzeje sie do 120 - 125 , po jezdzie schlodzi sie do 100 i od nowa
instalka wyglada ok , caly motor przejrzany wszystko wyglada dobrze
czy moze to byc jakis podrobiony olej ? (mobil syntetik)
czy moze byc cos z temperatura wody/ukladem chlodzenia ze tak gotuje olej ?
pacjent ma tak od poczatku , rozrzad ustawiony , zaplon fabryka , jezdzi w miare dobrze , czujniki temperatury podmieniane
pomimo chlodnicy oleju ciagle trzyma wysoko
grzeje sie do 120 - 125 , po jezdzie schlodzi sie do 100 i od nowa
instalka wyglada ok , caly motor przejrzany wszystko wyglada dobrze
czy moze to byc jakis podrobiony olej ? (mobil syntetik)
w miarę normalna temperatura oleju , u mnie w wakacje były nawet wyższe temperatury , teraz jak jest chłodniej to do 110 dochodzi
pozdr.
pozdr.
-
- Ma gadane
- Kontakt:
no ja odnosze do mojego , mam przy normalnej jezdzie 90 - 100 , przy palowaniu dojdzie do 105-110 max
teraz to wogole musze dlugo czekac na nagrzanie oleju
motor rowniez z chlodnica oleju
stad pytam ...
teraz to wogole musze dlugo czekac na nagrzanie oleju
motor rowniez z chlodnica oleju
stad pytam ...
- xxMAXIMxx
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
100 stopni to ja mam z dodatkową chłodnicą w 15st celcjusza na zewnątrz przy jeździe "jak staruszek"... Temat opracowany:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 2&start=14" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 2&start=14" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=296391 <--- Moje RALLYE G60+
Często tak się dzieje, jak jest ubogo. Spróbuj założyć zimniejszy termostat, np 82*C z ABFaDave Old School pisze:czy moze to byc jakis podrobiony olej ? (mobil syntetik)
- maj0nez
- VR6 user
- Auto: Skoda Octavia 1.8T + DSG
- Silnik: AUQ
- Kontakt:
Kolego w G60 to normalna temperatura przy pałowaniu łapie nawet 136 ostatnio rozmawiałem z kolesiem i mówił o jakimś oleju co daje około 10stopni w dół.
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Re: Olej wysoka temperatura PG
nie zauwazylem wczesniej, faktycznie piszaxxMAXIMxx pisze:100 stopni to ja mam z dodatkową chłodnicą w 15st celcjusza na zewnątrz przy jeździe "jak staruszek"... Temat opracowany:
wlasnie ubogo - mam wrazenie ze momentalnie sie grzeje , auto ma tak od poczatku , i temperatura bardzo szybko skacze do gory na mfa przy kazdym odswiezeniu jest zmiana na wyzsza co np w innych naszych g60 nie ma miejscatoffic pisze:Często tak się dzieje, jak jest ubogo. Spróbuj założyć zimniejszy termostat, np 82*C z ABFaDave Old School pisze:czy moze to byc jakis podrobiony olej ? (mobil syntetik)
moze byc jakas kosc wlozona nieoryginalna do sterownika ?
136 to duzo , przy kiepskim oleju balbym sie ciskac , na calkowitej serii G przy palowaniu ledwo pod 115 dochodzemaj0nez pisze:Kolego w G60 to normalna temperatura przy pałowaniu łapie nawet 136 ostatnio rozmawiałem z kolesiem i mówił o jakimś oleju co daje około 10stopni w dół.
zapewne mowa o valvoline racing, plotki glosza ze potrafi urwac kilka stopni w stosunku do innych produktow