Piekny przyklad druciarstwaowies pisze: Ja poszedłem na łatwiznę i podlutowałem się pod mosiężną czy tam miedzianą listwę która rozprowadza prąd na kilkanaście gniazd w skrzynce.
[mk4] podgrzewanie siedzeń - montujemy - krok po kroku
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Re: [mk4] podgrzewanie siedzeń - montujemy - krok po kroku
(\X/)
Szkoda że nie widziałeś na oczy oryginalnej wiązki, w jaki sposób fabryka wykonuje połączenia, jak prowadzone są przewody.takos pisze:Piekny przyklad druciarstwa
To dopiero jest druciarstwo.
Grzana multifunkcja, FIS, Delta 6 + USB w łokciu, Fotochrom z kompasem, Pikowana deska, PDC
ThermoTop E, Xen, Gwint, 312 heble, Thule, mało mocy, dużo rdzy i trochę zadrapań...
ThermoTop E, Xen, Gwint, 312 heble, Thule, mało mocy, dużo rdzy i trochę zadrapań...
Witam, czy moge kogos prosic zeby podal mi nr wtyczki do mat od strony wiazki? wiem ze jest tam podany ale bylem w aso i kupilem to co bylo tam podane, najpierw facet powiedzial ze nr sie zmienil ale to ta czecs i dostalem zupelnie co innego.. moze ktos sprawdzic jaki jest teraz nr tej czesci i mi podac?
Było:
Golf MK4 1.4 16V AKQ ->SWAP-> 1.8 20V AGN
Jest:
Audi A6 2.4 V6 Quattro ARJ
Jest:
witam a czy jest mozliwosc polaczenie mat z mk4 do ori instalacji w mk3 ?
na rozstaju drog... redukcja i but !!!
- barthez1989
- Ma gadane
Mam prawdo podobnie coś z czujnikiem temperatury w fotelu kierowcy. Takim domowym sposobem sprawdzałem czy prąd przechodzi przez instalację, znaczy bateria i żarówka. Fotel pasażera zarówno czujnik i mata obieg zamknięty, żarówka świeci natomiast w fotelu kierowcy po podłączeniu pod matę żarówka świeci a pod czujnikiem już nie.
Czy mogę samą matę podpiąć pod akumulator by sprawdzić czy działa? Ewentualnie jak oszukać ten czujnik?
Czy mogę samą matę podpiąć pod akumulator by sprawdzić czy działa? Ewentualnie jak oszukać ten czujnik?
Sprzedam auto
http://allegro.pl/vw-golf-iv-v6-4-motio ... 82697.html
http://allegro.pl/vw-golf-iv-v6-4-motio ... 82697.html
Panowie mam problem. wziałem sie za instalacje podgrzewanych siedzen i teraz pytanko. kabel niebiesko-czarny idzie do bezpiecznikow pod numer 5. czy mam się wpiąc w ten kabel co juz tam jest? bo w tym miejscu idzie jeden kabelek niebiesko-czarny a w drugim miejscu jest jakas plytka, ze nie moża tam wlozyc pinu. co mam zrobic z tym fantem?
podpinaj sie do tego kabelka niebiesko czarnego ktory wychodzi z bezpiecznika 5
Było:
Jest:
Jest:
-
- Nowicjusz
witam prosze o pomoc a mianowice przejde do rzeczy
kupiłme fotele recaro są one podgrzewane
kupiłem właczniki odrazu z wtyczkami oraz kupiłem wkostke do fotela odrazu z kabelkami
podpiołem to tak
z przełacznika
pin 1 do podswietlnia działa podswietlenie
pin 2 do fotela
pin 3 do fotela
pin 4 do stałego plusa 30a
pin 5 do skrzynki bezpieczników nr 5
pin 6 mas
fotele
zrobiłem tak nie wiem czy dobrze
2 masy złaczyłem razem i podpiołem do masy w aucie w przednim słupku
tam tez jest podpieta z włacznika
nie wiem czemu mi to nie działa
podswietlanie jest ale nie grzeje nic
w czym moze byc problem fotele są orginalne od golfa
czy moze to isc włacznikami ze śa złe nr czy cos ?
z tego co patrzyłem to kable wszystki mi sie zgadzały z waszymi schematami prosze o pomoc
dodam ze bezpieczniki sprawdzałem i sa dobre
moim pytaniem jest czy idzie jakis przekaznik do tych foteli?
czy sa one moze w foteli jesli nie to jaki to przekaznik z góry dziekuje za pomoc
kupiłme fotele recaro są one podgrzewane
kupiłem właczniki odrazu z wtyczkami oraz kupiłem wkostke do fotela odrazu z kabelkami
podpiołem to tak
z przełacznika
pin 1 do podswietlnia działa podswietlenie
pin 2 do fotela
pin 3 do fotela
pin 4 do stałego plusa 30a
pin 5 do skrzynki bezpieczników nr 5
pin 6 mas
fotele
zrobiłem tak nie wiem czy dobrze
2 masy złaczyłem razem i podpiołem do masy w aucie w przednim słupku
tam tez jest podpieta z włacznika
nie wiem czemu mi to nie działa
podswietlanie jest ale nie grzeje nic
w czym moze byc problem fotele są orginalne od golfa
czy moze to isc włacznikami ze śa złe nr czy cos ?
z tego co patrzyłem to kable wszystki mi sie zgadzały z waszymi schematami prosze o pomoc
dodam ze bezpieczniki sprawdzałem i sa dobre
moim pytaniem jest czy idzie jakis przekaznik do tych foteli?
czy sa one moze w foteli jesli nie to jaki to przekaznik z góry dziekuje za pomoc
Wszystko fajnie, a maty są sprawne ? Zobacz omomierzem czy jest przejście pomiędzy grubymi przewodami w zielonej wtyczce, brązowy i żółty bodaj.
Grzana multifunkcja, FIS, Delta 6 + USB w łokciu, Fotochrom z kompasem, Pikowana deska, PDC
-
- Nowicjusz
tego niestety nie sprawdziłem jak najszybciej to sprawdze i zobzczymy czy to jest przyczyna wydawało mi sie ze obydwie raczej nie padły ale wszystko mozliwe wkoncu
Czy maty muszą mieć koniecznie wyłącznik termiczny?
Co jeżeli mata ma tylko dwa wyjścia + i -?
Czy będzie działać w ogóle?
Co jeżeli mata ma tylko dwa wyjścia + i -?
Czy będzie działać w ogóle?
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
hej, mi oczywiście też nie działą podgrzewanie foteli ani lewego ani prawego, tak już kupiłem auto
dzisiaj wolna chwila zabrałem się za pomiar i nie wiem czemu ale na kostce od fotela mam napięcie 4,2V i na każdym z 5 biegów jest tak samo? ma ktoś pomysł? przekaźnik popsuty?
dzisiaj wolna chwila zabrałem się za pomiar i nie wiem czemu ale na kostce od fotela mam napięcie 4,2V i na każdym z 5 biegów jest tak samo? ma ktoś pomysł? przekaźnik popsuty?
-
- Nowicjusz
sprawdziłęm omomierzem i tak z przycisków wynika ze wychodzi dobre napiecie wszystko gra lecz niestety maty nie mają obwodu moje pytanie brzmi czy da sie to jakos naprawic ? z góry dziekuje za wszystkie odpowiedzi
-
- Nowicjusz
panowie ja to sie juz całkiem w tym pogóbiłem rozebrałem fotel i znalełm przepalony kabelek połaczyłem go zlutowałem i mam obieg ale co z tego jak ten bio metal okłgły taki mi sie wydaje zepsutu ale to moze mi sie tylko wydaje jak przyłoze omomierz z jednej strony bio metali i z drugien nie ma obwodu moze byc on popsuty? jeli złacze kabelki raze daje nic nie grzeje co moze byc przyczyną napiecie wychodzace z kabli to z zułto czarnego 12v a z czarno białego 1,74 na wszystkich pozyczja 1,2,3,4,5 na 0 jest 0 czy tu moze jest jakas przyczyna prosz o pomoc