ABF przerywa/szarpie...
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
ABF przerywa/szarpie...
czesc wszystkim!
abf przerywa/szarpie tylko na otwarciu przepustnicy między 1% a 99% na maksymalnie otwartej przepustnicy na pełnym gazie idzie normalnie
co zostało wymienione i nadal tak jest:
- przepustnica z czujnikiem
- kopulka z palcem
- swiece ( kolor świec ok)
- przewody
- pompa paliwa
- czyszczenie krokowego
myślę czy to nie jest wina map sensora albo mapa się rozjechała/komp padł?- wóz ma trochę przeróbek...
abf przerywa/szarpie tylko na otwarciu przepustnicy między 1% a 99% na maksymalnie otwartej przepustnicy na pełnym gazie idzie normalnie
co zostało wymienione i nadal tak jest:
- kopulka z palcem
- swiece ( kolor świec ok)
- przewody
- pompa paliwa
- czyszczenie krokowego
myślę czy to nie jest wina map sensora albo mapa się rozjechała/komp padł?- wóz ma trochę przeróbek...
"życie jest walką"
- maxgt
- Gadatliwa bestia
- Auto: mk4 2.8 4m, lupo
- Silnik: BDE
- Kontakt:
ABF przerywa/szarpie...
przepustnica ma dwa czujniki,oba wymieniałeś razem z przepustnicą,Berni pisze:co zostało wymienione i nadal tak jest:
-u mnie szarpanie ustało a też było w prawie pełnym zakresie obrotów po wymianie czujnika temperatury powietrza
ABF przerywa/szarpie...
tak przepustnica byla wymieniona z dwoma czujnikami. czujnika temp powietrza nei wymienialismy ale tutaj szarpie jak jest przepustnica otwarta między 1 % a 99% jak wciskam gaz do oporu to woz przyspiesza normalnie ale moze tez zmienimy ten czujnik.
"życie jest walką"
ABF przerywa/szarpie...
generalnie podpinalismy ale podobno nic nie wyszlo. ale tutaj nie ufalbym temu co sprawdzal. pozniej z historii bledow niby odnalazl , ze to mapsensor.
masz moze numer tego czujnika z etki? z gory dzięki za pomoc.
masz moze numer tego czujnika z etki? z gory dzięki za pomoc.
"życie jest walką"
ABF przerywa/szarpie...
nasz kierunek szukania caly czas szedl w strone paliwa...
"życie jest walką"
ABF przerywa/szarpie...
2 lata sie meczeylem z szarpaniem abf. U mnie przyczyna byla wiazka. Zostala naprawiona i zaizolowana i auto juz nie szarpie i nie przerywa.
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ABF przerywa/szarpie...
Aby "zresetować" komputer bo rozjechały się "mapy" wystarczy odłączyć akumulator na kilka godzin (metoda stosowana przez gazowników jak się mapy rozjeżdżają od jazdy na LPG), map sensor w ABFie masz w kompie do niego idzie wężyk z kolektora z ssącego albo z przewodu podciśnienia do serwa (w zależności od rocznika), czujnik temp można łatwo sprawdzić VAGiem wchodząc w bloki pomiarowe, jeśli już chcesz go wymieniać nie polecam zamienników, tylko ori używki albo ori nowe.Berni pisze:myślę czy to nie jest wina map sensora albo mapa się rozjechała/komp padł?- wóz ma trochę przeróbek...
Napisz coś więcej o samochodzie, czy coś jeszcze mu dolega? Czy coś jeszcze się dzieje? Słabo odpala?? Falują obroty?? dzieje się coś jeszcze oprócz tego ?? Pisałeś o modach w tym silniku, co masz pomodzone?? Może tu tkwi problem ?
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo