Zawieszenie tłumika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
- Silnik: AHF
- Kontakt:
Zawieszenie tłumika
Witam
Dzisiaj wracajac do domku coś nagle sobie delikatnie pukło na tąpnieciu na drodze. Olałem to. Ale na kolejnym znowu puknięcie delikatne. Pod domkiem pierwsze co to padnij na glebe i za wydech. No i niestety kiedyś pieknie był ładnie naszpanowany i elastyczny czyli tak jak powinien. A teraz niestety latał sobie miękko jak by mu czegoś brakowało. Pewnie jakaś guma padła. I teraz moje pytanko. Ma może ktoś układ całego wydechu. Bo kata juz nie mam to pewnie jakaś guma sie urwała ze starości z ostatniego wydechu. Chodzi mi tylko o układ częsci jak to wyglada. Albo o nr katalogowy. Bede wdzieczny i pozdrawiam. Auto to Bora TDI AJM.
Pozdro
ZC
Dzisiaj wracajac do domku coś nagle sobie delikatnie pukło na tąpnieciu na drodze. Olałem to. Ale na kolejnym znowu puknięcie delikatne. Pod domkiem pierwsze co to padnij na glebe i za wydech. No i niestety kiedyś pieknie był ładnie naszpanowany i elastyczny czyli tak jak powinien. A teraz niestety latał sobie miękko jak by mu czegoś brakowało. Pewnie jakaś guma padła. I teraz moje pytanko. Ma może ktoś układ całego wydechu. Bo kata juz nie mam to pewnie jakaś guma sie urwała ze starości z ostatniego wydechu. Chodzi mi tylko o układ częsci jak to wyglada. Albo o nr katalogowy. Bede wdzieczny i pozdrawiam. Auto to Bora TDI AJM.
Pozdro
ZC
Zawieszenie tłumika
Najlepiej abyś podjechał na kanał do wulkanizatora i zerknie jaka oberwana! No bo poco kupować kilka prawda?? Prawdopodobnie zerwala sie gumowa na Środku nr kat.6X0253147 ALE są też dwie na końcowym uchwyty przy samym końcu czyli przy zderzaku 1HO253144J i drugi uchwyt 100253144 pewnie będą drogie w ASO bo to całkiem co innego niż ta gumowa. Wystarczy sie pochylić i je wyeliminować ruszając końcówką ..Ale stawiam na tą środkową gumowąZimny Chirurg pisze:Chodzi mi tylko o układ częsci jak to wyglada. Albo o nr katalogowy
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
Zawieszenie tłumika
Niekoniecznie guma. Często puszczają wieszaki, te metalowe bolce na zgrzewie i dla tego potem stuka. Podjedziesz do kliniki tłumika to Ci migomatem to przyspawają
-
- Użytkownik
- Silnik: AHF
- Kontakt:
Re: Zawieszenie tłumika
Witam
Juz wszystko jasne. tak jak kolega pisał. Urwał sie wieszak od tłumika a nie od auta. Poprostu musze to jakoś spowrotem złapać do tłumika bo nie chce spawać bo po spawaniu za pare miechów bedzie po tłumiku a tłumik jak nowy wyglada. Urwałsie ten ostatni wieszak tłumika co jest przyspawany własnie do niego i własnie on puścił za zderzakiem.
Pozdro
Dzieki za odpowiedzi.
ZC
P.S. Zamykamy temacik
Juz wszystko jasne. tak jak kolega pisał. Urwał sie wieszak od tłumika a nie od auta. Poprostu musze to jakoś spowrotem złapać do tłumika bo nie chce spawać bo po spawaniu za pare miechów bedzie po tłumiku a tłumik jak nowy wyglada. Urwałsie ten ostatni wieszak tłumika co jest przyspawany własnie do niego i własnie on puścił za zderzakiem.
Pozdro
Dzieki za odpowiedzi.
ZC
P.S. Zamykamy temacik
witam mam golfa IV 2,0 z 2000r możliwe jest ze wieszaka tłumika na środku wogóle mogło by nie byc bo cos za badzo mi lata ten tłumik.jak cos to jaki powinien byc bo tam na srodku jakas belka jest i chyba do niej powinien byc przymocowany tłumik przynajmniej tak mi się wydaje.
Zawieszenie tłumika
http://www.catalogue.bosal.com/pages/ex ... search.php tutaj masz fajną szukajkę układów wydechowych. Można sobie obejrzeć co jak i ile sztuk danego haka idzie.
Zawieszenie tłumika
takie coś znalazłemhttp://allegro.pl/wieszak-tlumika-sr-golf-iv-bora-octavia-new-beetle-i2795131751.html wie ktoś czy to będzie to?
Zawieszenie tłumika
Dokładnie to - Bosala jest to numer 255-054, a tu ana aukcji masz zamiennik całkiem niezły Fischer'a. Idzie tego 2sztuki.
zeby zamontowac ten wieszak to chyba trzeba ten poprzeczny drut przyspawac co jest przed drugim tlumikiem bo u mnie nie ma go