prawie roczny postój - pierwsze odpalenie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam
Po 10 miesiącach postoju, chce doprowadzić do stanu używalności mk2 1.8 90KM, mogła pojawić się korozja na ściankach silnika? co zrobić żeby wyrządzić mu jak najmniejszą krzywde, paliwo już się nie nada?
na razie pomijam temat opon i hamulców
Po 10 miesiącach postoju, chce doprowadzić do stanu używalności mk2 1.8 90KM, mogła pojawić się korozja na ściankach silnika? co zrobić żeby wyrządzić mu jak najmniejszą krzywde, paliwo już się nie nada?
na razie pomijam temat opon i hamulców
Mk2 Madison 1.8 RP
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
jak dla mnie to zmieniasz aku, odpalasz...
moje auto stało rok nie uzywane, zmieniłem aku, silnik odpalił, zmieniłem olej i filtry i tyle w temacie
moje auto stało rok nie uzywane, zmieniłem aku, silnik odpalił, zmieniłem olej i filtry i tyle w temacie
był golf 2 1.3.....
- kacper13
- Ma gadane
- Auto: Golf 3 .1,6 .93r .GL
Ja bym wyczyścił świece i sprawdził przewody czy nie są zasiniedziałe bo nie wiem gdzie Twoje autko stało .
-
- Nowicjusz
stało na zewnątrz,,, a co z benzyną? słyszałem że dobrze by było ją spuścic i wlać "świeżej"
Mk2 Madison 1.8 RP
- kacper13
- Ma gadane
- Auto: Golf 3 .1,6 .93r .GL
To przejrzyj kable bo mogły zaśniedzieć i wrezie potrzeby poczyśc je . Ja bym tylko dolał świerzej .
- Paweł Marek
- V.I.P.
A cóż to jest 10 miesięcy. Naładuj aku sprawdź czy jest benzyna, olej , płyn chłodzący powietrze w oponach wsiadaj i jazda. Jak coś będzie miało wyjść do wyjdzie w praniu
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz
Re: prawie roczny postój - pierwsze odpalenie
nie odpala,,, benzyna jest, akumulator 50Ah naładowany, nie ma iskry, oczyściłem styki w aparacie zapłonowym,,,
muszę wymienić przewody zapłonowe?
muszę wymienić przewody zapłonowe?
Mk2 Madison 1.8 RP
Cewkę sprawdź. Jak będzie iskra to plakiem w przepustnicę i musi zagadać.Michal_jrg pisze:muszę wymienić przewody zapłonowe?
Gran Turismo Iniezione
-
- Nowicjusz
ruszył, dziękuje wszystkim za wskazówki
nie wiem co było nie tak, poruszałem troche przewodami, poodkręcałem świece, wyczyściłem kopułke i gra
nie wiem co było nie tak, poruszałem troche przewodami, poodkręcałem świece, wyczyściłem kopułke i gra
Mk2 Madison 1.8 RP