Golf 3 2.0 TDI vs Hondy
Golf 3 2.0 TDI vs Hondy
Witajcie,
miałem okazję do tej pory mierzyć się z trzema Hondami, dwie objechane, jedna niestety nie
Sam w chwili obecnej jeżdżę MK3 z 2.0 TDI (BKD - 140KM), jedyna modyfikacja to większy IC.
Sytuacja pierwsza:
Wracaliśmy ze spotu na Cargo (Okęcie) w 5 osób moim Gofrem, stoję spokojnie na czerwonym na Krakowskiej, a nagle podjeżdża Civic 6 gen, nawet nie wiem za bardzo jaki miał silnik, ale chłopaki siedzieli we dwóch w środku i dawali wyraźne znaki, że chcą się mierzyć OK, czemu nie? 3k obrotów, jedynka wpięta i czekamy na zieleń. Civic dostał na 1,2,3 biegu, a dalej już nawet nie pamiętam czy wpiąłem 4, zatrzymaliśmy się na następnych światłach i byli pod wrażeniem, że to TDI
Druga sytuacja:
start z kreski - CRX z moim Gofrem. W CRX'ie 125 koników, za to buda lżejsza, już nawet liczyłem stosunek moc/masa i wyszedł na korzyść Hondy, ale dostała baty, równy start, wysunąłem się na dwójce o długość maski i powolutku powolutku się oddalałem
Trzecia:
start z kreski Civic 5 gen, B16A, pomodzony, ze 175 km, odszedł mi na dystansie mniej więcej 400m na około 4 długości - dużo, ale mobilizuje mnie to tylko do działań, które pozwolą mi go objechać
Nie raz też miałem okazję mierzyć się po prostu na trasie z Paskami B6 2.0 TDI (zapewne po 170km) i szliśmy równo do 180, potem zaczyna mi się kończyć silnik, bo chwilowo jest skrzynia z benzyny, ale miny też mają ciekawe
miałem okazję do tej pory mierzyć się z trzema Hondami, dwie objechane, jedna niestety nie
Sam w chwili obecnej jeżdżę MK3 z 2.0 TDI (BKD - 140KM), jedyna modyfikacja to większy IC.
Sytuacja pierwsza:
Wracaliśmy ze spotu na Cargo (Okęcie) w 5 osób moim Gofrem, stoję spokojnie na czerwonym na Krakowskiej, a nagle podjeżdża Civic 6 gen, nawet nie wiem za bardzo jaki miał silnik, ale chłopaki siedzieli we dwóch w środku i dawali wyraźne znaki, że chcą się mierzyć OK, czemu nie? 3k obrotów, jedynka wpięta i czekamy na zieleń. Civic dostał na 1,2,3 biegu, a dalej już nawet nie pamiętam czy wpiąłem 4, zatrzymaliśmy się na następnych światłach i byli pod wrażeniem, że to TDI
Druga sytuacja:
start z kreski - CRX z moim Gofrem. W CRX'ie 125 koników, za to buda lżejsza, już nawet liczyłem stosunek moc/masa i wyszedł na korzyść Hondy, ale dostała baty, równy start, wysunąłem się na dwójce o długość maski i powolutku powolutku się oddalałem
Trzecia:
start z kreski Civic 5 gen, B16A, pomodzony, ze 175 km, odszedł mi na dystansie mniej więcej 400m na około 4 długości - dużo, ale mobilizuje mnie to tylko do działań, które pozwolą mi go objechać
Nie raz też miałem okazję mierzyć się po prostu na trasie z Paskami B6 2.0 TDI (zapewne po 170km) i szliśmy równo do 180, potem zaczyna mi się kończyć silnik, bo chwilowo jest skrzynia z benzyny, ale miny też mają ciekawe
-
- Gadatliwa bestia
Golf 3 2.0 TDI vs Hondy
Zrób chociaż softa na 180km albo pakuj gtb2260 i atakuj 240km i będzie latać grubo.
Golf 3 2.0 TDI vs Hondy
najpierw trzeba rozebrać silnik i zbadać w jakim jest stanie, a potem można myśleć nad takimi modami. na chwilę obecną to bałbym się, że mi korba bokiem wyleci
- kwadrat
- Forum Master
- Auto: 2x Golf
- Silnik: 2x +
Golf 3 2.0 TDI vs Hondy
Ładnie, ładnie, ale silnik masz ze sporym potencjałem. Zapodaj chociaż jakiegoś wirusa na razie to taki B16A już nie będzie miało łatwego życia
Gratki killów
Gratki killów
Mein grün GT(i) produziert in Wolfsburg
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest
Re: Golf 3 2.0 TDI vs Hondy
x2///M3 pisze:polać muzakwas pisze:graty Nigdy mało objeżdżania hondiarzy
Golf 3 2.0 TDI vs Hondy
Nie to żebym coś miał ale wczoraj widziałem d16 z kompresorem uważam ze rex powie wszystkim siema Wiktor hondziarze to są ludzie jak MYYYYYYYYYYYY
Był MK2 GT RP swap 16V PL jest VA GT a w tyrce T5 AXB
Golf 3 2.0 TDI vs Hondy
Wiesz.Nie widziałem,żeby golfiarze zakładali sobie sztuczne członki zamiast gałki do zmiany biegów.
Ale JDM to JDM.Oni mają różne pomysły.
HATERS GONNA HATE
HATERS GONNA HATE
-
- Forum Master
- Kontakt:
Golf 3 2.0 TDI vs Hondy
Po tym , jak hondy zmasakrowalem to nic mnie juz nie zdziwi, ale chlopaki sie cisnieniuja
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
Golf 3 2.0 TDI vs Hondy
Który lepiej zrobiony ten wygrywa, proste A do japońskich wiertarek respekt trzeba mieć. Koleś ma 2JZ-GE (ten na grubej korbie z początków produkcji) w Lexie w serii to ma 212ps. Robi go pomalutku, kit-a do zaturbienia zakupił, montaż, strojenie i R32 zjedzone na śniadanie. To cholerstwo bez zakuwania 500 koników zniesie...respect.
Sam się zastanawiam nad takim GS300 za cenę passata B5 spoko piknego wyrwie a porównania nie ma
Sam się zastanawiam nad takim GS300 za cenę passata B5 spoko piknego wyrwie a porównania nie ma
Re: Golf 3 2.0 TDI vs Hondy
ale błysłeśzakwas pisze:Wiesz.Nie widziałem,żeby golfiarze zakładali sobie sztuczne członki zamiast gałki do zmiany biegów.
HATERS GONNA HATE