Reflektory
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Reflektory
Witam. Mam pytanie. Czy jest możliwość regeneracji reflektoru tj. poprawienia jego środka? Problem polega na tym, że mam wrażanie jakby środek reflektora z żarówkami wyskoczył ze swojego właściwego miejsca. Stwierdzam to na podstawie tego, że jedna żarówka od świateł drogowych świeci mi praktycznie na ziemie gdzie w drugim reflektorze świeci wysoko w górę, poza tym przy żarówce od świateł drogowych jest dość duża szczelina i ewidentnie widać jakby to wszystko za bardzo opadło. Nie wiem czy już był taki temat bo nie ma żadnych nagłówków na to wskazujących. Proszę o poradę
-
- Forum Master
Reflektory
odbłyśnik jest mocowany w 3 punktach na takich "jabłkach" jeśli wyskoczył z któregoś wystarczy go wpiąć ponownie ... Jeżeli dotyczy to tylko świateł drogowych to może odbłyśnik jest połamany ?
Re: Reflektory
Przecież w MK4 oba odbłyśniki są zintegrowane ?poolak2006 pisze:odbłyśnik jest mocowany w 3 punktach na takich "jabłkach" jeśli wyskoczył z któregoś wystarczy go wpiąć ponownie ... Jeżeli dotyczy to tylko świateł drogowych to może odbłyśnik jest połamany ?
Albo wyskoczyło kulowe mocowanie odbłyśnika lub masz dziurę zamiast silnika regulacji. Musisz sprawdzić co i jak.
-
- Forum Master
Reflektory
Myślę że właściciel auta jest na tyle sprawny że widzi ewentualne pęknięcie odbłyśnika. A jeśli takie by było, wnętrze było by zwichrowane.