Dokładka zderzaka, zderzak, zaczepy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam.
Mam następujący problem.
Otóż dokładka zderzaka przedniego nie chce się trzymać na zderzaku gdyż w samym zderzaku "wczepy" są w kiepskim stanie, niektóre wyłamane.
Sama dokładka sprawna, nie połamana.
Próbowałem kręcić to wkrętami ale poprzedni właściciel też wpadł na taki pomysł i prawdę mówiąc nie ma już miejsca gdzie by kiedyś nie było jakiegoś wkrętu.
Na zdjęciu pokaże który dokładnie element mam połamany. (zdjęcie podglądowe)
Moje pytanie następujące czy można coś z tym zrobić oprócz wymiany zderzaka ?
Pomysły jak to przymocować ?
Chodzi o ten element połamany na miejscu, który w moim samochodzie jest połamany przez co dokładka nie chce się trzymać.
Mam następujący problem.
Otóż dokładka zderzaka przedniego nie chce się trzymać na zderzaku gdyż w samym zderzaku "wczepy" są w kiepskim stanie, niektóre wyłamane.
Sama dokładka sprawna, nie połamana.
Próbowałem kręcić to wkrętami ale poprzedni właściciel też wpadł na taki pomysł i prawdę mówiąc nie ma już miejsca gdzie by kiedyś nie było jakiegoś wkrętu.
Na zdjęciu pokaże który dokładnie element mam połamany. (zdjęcie podglądowe)
Moje pytanie następujące czy można coś z tym zrobić oprócz wymiany zderzaka ?
Pomysły jak to przymocować ?
Chodzi o ten element połamany na miejscu, który w moim samochodzie jest połamany przez co dokładka nie chce się trzymać.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Nie wiem w jakim stanie jest to u Ciebie...ale czasami egzamin zdaje lutownica, wpinacz dokładkę i od środka traktujesz lutownicą, tak aby roztopić "języki" na dokładce...i aby te spasowały się z otworami w zdesiu. Oczywiście to zdaje egzamin jeżeli nie planujemy ponownego zdejmowania dokładki.
jeśli chcemy na stałe to założyć można przykleić ale też może być ciężko z ponownym demontażem
Mój Mk4 =====> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=472504
Jutro zrobię foto to podejrzycie jak to wygląda.
Z jednej strony może być nawet problem aby to do czegokolwiek przykleić czy przylutować ;d
Jeśli przykleić to jakim klejem ? Jakimś zwykłym montażowym ?
Z jednej strony może być nawet problem aby to do czegokolwiek przykleić czy przylutować ;d
Jeśli przykleić to jakim klejem ? Jakimś zwykłym montażowym ?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Montażowy najlepiej trzyma po drugim przyłożeniu...czyli nakładasz klej, stykasz powierzchnie klejone...rozklejasz i jeszcze raz przykładasz. Może silikon - wiem, wiem...już byłem na forum tyrany za silikon, jednak w tym przypadku ja bym właśnie tego użył, chociaż pierw bym użył lutownicy.
Okej teraz tylko znaleźć trochę czasu aby się za to zabrać..
Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś pomysły to chętnie posłucham !
Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś pomysły to chętnie posłucham !
sylikon może tu nie sprawdzić się dobrze bo sylikon to bardziej uszczelniacz niż klej lepiej montażowy lub klej do plastiku,tworzyw sztucznych w sklepie malarskim można zapytać może coś doradzą lub w budowlanym typu castorama itp trzeba by dokładnie poczytać na opakowaniu myślę że uniwersalny klej polimerowy też by tu się sprawdził lub zwykły montażowy
Okej dzięki za porady
na razie od rana do nocy w pracy więc szukam czasu aby to zrobić :>
na razie od rana do nocy w pracy więc szukam czasu aby to zrobić :>
jeszcze tak dziś myślałem i rozmawiałem z ojcem to mówi że klej do szyb by się tu dobrze sprawdził przy nakładaniu jest jak sylikon a trzyma dużo lepiej i jest czarny więc nie widać nic
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Klej się sprawdzi na pewno, tylko że też raczej tylko raz, bo w razie rozbierania będzie problem z dokładnym usunięciem go i ponownym złożeniem.