Kierunkowskazy Duży Problem!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Witam!
I bardzo proszę o pomoc bo już mi brakuje pomysłów... Otóż ostatnio bardzo szybko działały mi kierunkowskazy, więc wymieniłem przerywacz kierunków na nowy ( 30 zl kosztował) i mam teraz taki problem że szaleją mi kontrolki.... otóż cały czas po załączeniu stacyjki pali mi się leciutko kontrolka od kierunkowskazów, a gdy nacisnę pedał hamulca to zapalają mi się wszystkie kierunkowskazy ( nie migają, palą się tak długo jak mam wciśnięty pedał hamulca...) sprawdziłem bezpieczniki i wszystkie są OK, sprawdziłem żarówki kierunków i tez są OK! i teraz pytanie moje czemu tak jest? A i czasem mam tak że jak dam lewy kierunek bądź prawy to na przemian pala mi się kontrolka od kierunkowskazów i od grzania świec żarowych... kompletnie nie wiem co się dzieje... Proszę o pomoc!
Pozdrawiam!
I bardzo proszę o pomoc bo już mi brakuje pomysłów... Otóż ostatnio bardzo szybko działały mi kierunkowskazy, więc wymieniłem przerywacz kierunków na nowy ( 30 zl kosztował) i mam teraz taki problem że szaleją mi kontrolki.... otóż cały czas po załączeniu stacyjki pali mi się leciutko kontrolka od kierunkowskazów, a gdy nacisnę pedał hamulca to zapalają mi się wszystkie kierunkowskazy ( nie migają, palą się tak długo jak mam wciśnięty pedał hamulca...) sprawdziłem bezpieczniki i wszystkie są OK, sprawdziłem żarówki kierunków i tez są OK! i teraz pytanie moje czemu tak jest? A i czasem mam tak że jak dam lewy kierunek bądź prawy to na przemian pala mi się kontrolka od kierunkowskazów i od grzania świec żarowych... kompletnie nie wiem co się dzieje... Proszę o pomoc!
Pozdrawiam!
I Love My VW !
Miałem podobny problem , pomogło wyczyszczenie miejsc styku kabla masowego z karoserią i silnikiem
-
- Mały gagatek
Re: Kierunkowskazy Duży Problem!
"P21W" takie powinny być jeśli dobrze pamiętam,chyba nie było innych typów do mk II21tehace21 pisze:jak mialem dwie różne zarówki to tez tak mialem
-
- Mały gagatek
nowak44 miałeś RACJE i wielkie dzięki Ci za to wyczyściłem styk gdzie przewód masowy łączy się z karoserią i silnikiem ( było tam trochę "rudej") i teraz wszystko wróciło do normy nie ma już z kierunkowskazami i z migającą diodą od grzania świec diesel w końcu działa jak należy !!
Dziękuje wszystkim i pozdrowionka!
Temat do zamknięcia!
Dziękuje wszystkim i pozdrowionka!
Temat do zamknięcia!
I Love My VW !