kable do radia
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Michał_1991
- Nowicjusz
kable do radia
Mam problem z podłączeniem radia.. Jakiś mistrz (poprzedni właściciel) pozamieniał sobie kolory kabli do zasilania radia w moim mk2. Może ktoś mi pomóc jakie powinny być oryginalne kolory i od czego? Albo może jest jakiś domowy sposób na to, żeby dowiedzieć się, który jest od czego, bo już dłużej ciszy w samochodzie nie zniosę Nie wiem może jakieś zwieranie kabli i coś powinno się zaświecić przez to, czy coś takiego. Jestem laikiem, więc proszę się nie śmiać z mojego pomysłu Walczę z tym już drugi dzień i nie mogę dojść do porządku. Wspomnę tylko, że już udało mi się spalić bezpiecznik od oświetlenia wnętrza, ale już jest wymieniony.
Na rozstaju dróg redukcja i but... moc wskaże Ci drogę..
kable do radia
Miernik w łapę. Sprawdzasz kable po kolei i szukasz przewodu od zasilania, jak znajdziesz, miernik pokaże 12 V. Resztę przedzwaniasz próbówką z miernika i odnajdujesz co do czego.
Zwieranie kabli to bardzo bardzo głupi pomysł. Ogólnie jeśli nie masz kompletnie pojęcia co robisz, podaruj sobie. Źle polutowane kable, a co gorsza, poskręcane mogą być powodem zwarcia i pożaru w aucie.
Zwieranie kabli to bardzo bardzo głupi pomysł. Ogólnie jeśli nie masz kompletnie pojęcia co robisz, podaruj sobie. Źle polutowane kable, a co gorsza, poskręcane mogą być powodem zwarcia i pożaru w aucie.
- Michał_1991
- Nowicjusz
kable do radia
Haha, ok postaram sie skombinować jakiś miernik, bo mam zepsuty.. myślałem, że jest jakiś inny sposób z pominięciem miernika
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
kable do radia
żarówka z dwoma kabelkami...lub wyszukiwarka, która podpowie który kabel do czego jest Tematów o podłączeniu radia jest całkiem sporoMichał_1991 pisze:myślałem, że jest jakiś inny sposób z pominięciem miernika
- Michał_1991
- Nowicjusz
kable do radia
Wyszukiwarka mi nie powie takich rzeczy bo mam inne kolory niż powinny Dzięki wielkie za pomoc!
- Michał_1991
- Nowicjusz
kable do radia
udało się! podłączyłem nie chodziło o kable od głośników tylko o kable zasilające radio wszystko działa
- Adii_Prusice
- Nowicjusz
kable do radia
Cze.
Mam problem mały jak podłączyć poprawnie radio CD abym nie musiał ustawiać za każdym razem pamięci radia. Podłączone jest tak że jak zgaszę silnik i wyciągnę kluczyk ze stacyjki to radio mi się resetuje.
Wiec czy ktoś wie jak poprawnie podłączyć poprawnie abym nie musiał ustawiać za każdym razem pamięć radia Może jakiś schemat lub jakaś kolejność podłączenia radia.
Pozdro
Mam problem mały jak podłączyć poprawnie radio CD abym nie musiał ustawiać za każdym razem pamięci radia. Podłączone jest tak że jak zgaszę silnik i wyciągnę kluczyk ze stacyjki to radio mi się resetuje.
Wiec czy ktoś wie jak poprawnie podłączyć poprawnie abym nie musiał ustawiać za każdym razem pamięć radia Może jakiś schemat lub jakaś kolejność podłączenia radia.
Pozdro
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
kable do radia
Adii_Prusice, było na prawdę wiele razy, użyj wyszukiwarki. Nawet w instrukcji od radia jest napisane jak je podłączyć w autach marki VW
kable do radia
Żółty kabel (memory) przez bezpiecznik pod 12V, nie znikające po zgaszeniu silnika itd. W instrukcji pisze co i jak.