[zewnątrz] mycie auta
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
[zewnątrz] mycie auta
Kojarzy ktoś firmę "MojeAuto" ? Mają dużo rzeczy co do kosmetyki auta i nie wiem czy się nie skusić.
[zewnątrz] mycie auta
wiem , że preparat do mycia silnika zostawia biały nalot tak samo jak preparat do felg
[zewnątrz] mycie auta
Ogoniasty, jeżeli szukasz czegoś w miarę taniego do odświeżenia lakieru, to mogę polecić mleczko do regeneracji lakieru SONAXa:
Był to I środek jaki kupiłem do ogarnięcia lakieru i naprawdę udało mu się fajnie ożywić lakier. A na czerwonym akrylu, to już w ogóle działał cuda Fajnie nadaje głębi, trochę maskuje rysy.
Szczerze mówiąc po UC nie zauważyłem drastycznych zmian względem Sonaxa.
konrad141,
Ja zaczynałem od Sonaxów, UC i tak jak pisze Paviarotti, wciąż mam niedosyt
Kup teraz Sonaxa, odśwież na zimę sobie lakier, wosk też może być Sonaxa (z mojego doświadczenia spokojnie wytrzyma 2 miesiące) lub od razu Colli 476 i zbieraj kasę na polerkę, pady i pasty.
Kupując od razu maszynę - zaoszczędzisz sporo kasy po drodze. do idealnego lakieru
Był to I środek jaki kupiłem do ogarnięcia lakieru i naprawdę udało mu się fajnie ożywić lakier. A na czerwonym akrylu, to już w ogóle działał cuda Fajnie nadaje głębi, trochę maskuje rysy.
Szczerze mówiąc po UC nie zauważyłem drastycznych zmian względem Sonaxa.
konrad141,
Kup teraz Sonaxa, odśwież na zimę sobie lakier, wosk też może być Sonaxa (z mojego doświadczenia spokojnie wytrzyma 2 miesiące) lub od razu Colli 476 i zbieraj kasę na polerkę, pady i pasty.
Kupując od razu maszynę - zaoszczędzisz sporo kasy po drodze. do idealnego lakieru
- konrad141
- Forum Master
- Auto: Bora Sedes 4motion
- Silnik: AJM
- Kontakt:
Re: [zewnątrz] mycie auta
ktm950 pisze: konrad141,
Więc paste-wosk sonaxa mam , nie powiem fajnie się trzyma na dachu BMW juz kawałek czasu tak na odświeżenie lakieru żeby coś tam było widać wystarczy, miałem teraz troche na głowie ale polerkę sobie kupie i ogarnę pasty , dziś kupiłem myjkę cisnieniową + odkurzacz sucho/mokro w sumie miała na początku być polerka ale wyszło jak wyszło , następne zakupy Silverline
PS. Jak ktoś szuka myjki i odkurzacza to w Leroy Merlin , polecam ceny w CH Targówek w wwa są niższe niż na stronie ich i biją allegro.
Piasek pisze: Ale po tym jak kumpla ojciec zapłacił 12 tyś zł za sportowego gołębia który nie wrócił z pierwszego lotu - nic mnie już nie zdziwi.
Re: Jak usunąć kropki od asfaltu
To jest to samo , tyle ze od dawna nie sciagamy juz w opakowaniach fabrycznych ze wzgledu na cenebarteKKK03 pisze:Czyli to jest dokładnie to samo co w tej butelce?
Re: Jak usunąć kropki od asfaltu
Oho ho dobre dobre, muszę to mojemu huhającemu na swoje Mitsubishi koledze polecicmaj0nez pisze:Poco używać czegoś takiego jak jest rewelacyjny co koledzy wcześniej napisali "Valetpro Citrus Tar & Glue Remover" starsi wyjadacze proponują posmarować masłem i widziałem na własne oczy też pomaga.adam232 pisze:Osobiście do tego używałem PB95. Schodzi idealnie.
- maj0nez
- VR6 user
- Auto: Skoda Octavia 1.8T + DSG
- Silnik: AUQ
- Kontakt:
Odp: Re: Jak usunąć kropki od asfaltu
A ostatnio byłem w warsztacie gdzie moje mk1 stało i zabrałem ze sobą tego VP T&G R, to jeden kolega był w szoku że tak schodzi asfalt z karoseri. Mówił, że tego yo nawet nitro nie bierze a po tym tak ładnie spływadante32 pisze:Oho ho dobre dobre, muszę to mojemu huhającemu na swoje Mitsubishi koledze polecicmaj0nez pisze:Poco używać czegoś takiego jak jest rewelacyjny co koledzy wcześniej napisali "Valetpro Citrus Tar & Glue Remover" starsi wyjadacze proponują posmarować masłem i widziałem na własne oczy też pomaga.adam232 pisze:Osobiście do tego używałem PB95. Schodzi idealnie.
Wysyłane z mojego HTC Sensation Z710e za pomocą Tapatalk 2
[zewnątrz] mycie auta
Może ktoś się spotkał z taką myjką - http://www.as-par.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Jak będzie z lakierem po takiej usłudze ?
Jak będzie z lakierem po takiej usłudze ?
[zewnątrz] mycie auta
luciusdz, Mam nadzieje że PELE coś powie na ten temat. Robiliśmy u niego auto, po czym na bielawie umyli mu faktem zakurzone auto parową. Ja nie zauważyłem później swirli, jednak światło było kiepskie.
Inna sprawa że mocno brudnego auta bym tym nie ruszył..
Inna sprawa że mocno brudnego auta bym tym nie ruszył..
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=175
Doczyszczenie brudnych felg.Jakie środki ?
Mam nadzieję,że trafiłem w odpowiedni dział
Moje pytanie: Jakie macie sprawdzone środki do doczyszczenia felg alu niepolerowanych ? Jakie są wasze sposoby ? szczoteczka ? gąbka ?
Chodzi mi o doczyszczanie grubego brudu zewnątrz i wewnątrz felgi.
Czas zimowy nadchodzi a mam do czyszczenia 2 komplety alusów na błysk
Moje pytanie: Jakie macie sprawdzone środki do doczyszczenia felg alu niepolerowanych ? Jakie są wasze sposoby ? szczoteczka ? gąbka ?
Chodzi mi o doczyszczanie grubego brudu zewnątrz i wewnątrz felgi.
Czas zimowy nadchodzi a mam do czyszczenia 2 komplety alusów na błysk
Tenzi Alux - 15 zł/l
Sonax Xtreme - 25 zł/500 ml
Valet Pro Blue Gel - ok. 31zł /l
lub najmocniejszy (i najdroższy):
Iron X - 60 zł/500 ml.
Ja ze swojej strony mogę polecić Aluxa i Sonaxa - są łatwo dostepne, mają dobrą cenę (no może Sonax trochę mniej) i dają radę ze znaczną większością rodzajów brudu. W sumie Blue Gel ma 2x lepszą cenę niż Sonax, ale dostepny chyba tylko w necie, więc trzeba czekać. Ale tak naprawdę to chyba tylko IronX usunie wszystko - głównie najtrudniejsze do usunięcia metaliczne osady.
A jeśli chodzi o sposób - bierzesz gruby, okragły pędzel i jazda
Sonax Xtreme - 25 zł/500 ml
Valet Pro Blue Gel - ok. 31zł /l
lub najmocniejszy (i najdroższy):
Iron X - 60 zł/500 ml.
Ja ze swojej strony mogę polecić Aluxa i Sonaxa - są łatwo dostepne, mają dobrą cenę (no może Sonax trochę mniej) i dają radę ze znaczną większością rodzajów brudu. W sumie Blue Gel ma 2x lepszą cenę niż Sonax, ale dostepny chyba tylko w necie, więc trzeba czekać. Ale tak naprawdę to chyba tylko IronX usunie wszystko - głównie najtrudniejsze do usunięcia metaliczne osady.
A jeśli chodzi o sposób - bierzesz gruby, okragły pędzel i jazda
-
- Użytkownik
- Kontakt:
ktm950 pisze:A jeśli chodzi o sposób - bierzesz gruby, okragły pędzel i jazda
Warto dodać żeby pędzel był zakończony plastikiem a nie metalowy. Chyba że nie masz innego to oklej taśmą izolacyjną nawet go.
Tak jak kolega wyżej napisał, jak są bardzo brudne felgi to przydał by się Iron-X. Nawet jak wyglądają w miarę OK to żeby dobrze je doczyścić i tak bym ci radził go użyć.
VCDS, VAG K+CAN COMMANDER, VAG-COM, OP-COM
- Damiano01459
- ...
- Kontakt:
Dokładnie tak jak napisał kolega ktm950, ja dodatkowo przed IronX działam jeszcze czymś typowo do smoły, w moim przypadku jest to SNB Sanesolv Extra. Po Blue Gel i Sanesolv jest już prawie, że dobrze, IronX kończy dzieło . Do tego pędzelki, ja też używałem szczoteczki w niektórych miejscach ciężko dostępnych .
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=386223
http://olx.pl/oferta/borbet-15-4x100-CID5-ID7Fgqf.html
http://olx.pl/oferta/borbet-15-4x100-CID5-ID7Fgqf.html