tata103 pisze:Poszukuję schematu pompy.Ponieważ wymieniałem oring od strony wtrysków i mi się to rozsypało
Niech zgadnę ,wymieniałeś bez wyciągania pompy ?
![chytry :chytry:](./images/smilies/chytry.gif)
w sumie nie ma problemu ,robiło się wielokrotnie ,bez wyciągania pompy ,wysypywało się wszystko ze środka ,tyle że rozbierało się i składało nie jedną pompę ,wiec nie ma problemu ,bo wiem co i jak tam idzie
tata103 pisze:Pytanie czy na wałku gdzie jest ta gruba podkładka z otworem i tam wchodzi taki bolczyk od strony głowiczki jest tm jeszcze jakaś kulka czy nie.
Nie ma żadnej kulki ,jest tak : od strony tyłu pompy za tłoczkiem ,pierwsza jest ta podkładka ,jak ja to mówię "pastylka " pużniej jest fala z tym "bolczykiem" jak piszesz,bolczyk musi trafić w wycięcie z tyłu tłoczka i jednoczesnie ta pastylka w miejsce na nią ,za falą są rolki ...i to wszystko zwykle wypada ,jak pompa jest w pozycji jak na silniku ,czyli poziomo
![jezor :jezor:](./images/smilies/jezor.gif)
Złożyć to nie widząc jak to było , jest raczej trudno ,a jak pompa siedzi na silniku jeszcze trudniej ...jedyne wyjście jak się to rozsypie na silniku ,to składać na smar ,w odpowiedniej kolejności
![hmm :hmm:](./images/smilies/hmm.gif)
"pastylka "koniecznie "przyklejona "na smar do gniazda w tłoczku ,no i jak fala wypadnie ,to można ją założyć odwrotnie o 180 stopni
![chytry :chytry:](./images/smilies/chytry.gif)
w wtedy o odpaleniu mowy nie ma ....jeden bład i jak coś nie będzie na swoim miejscu , już nie odpalisz
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018