stukanie w tdi AFN
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
stukanie w tdi AFN
witam!
mam problem wczoraj odpaliłem moja dzidzie i zaczeła wydawać nie pokojący dzwięk. jest to stukanie, stukanie słychać najlepiej ze środka auta lub z ok 5m od auta bo przy nasłuchiwaniu bezposrednio przy silniku nic niesłychać, zaczeło sie to z dnia na dzien, nie było innych objawów wczesniej. Rozrzad był wymieniany na 180 tkm a mam 202 tkm, razem z kołem na wale na którym nie ma zadnego bicia, wszystko na dole ok, napinacz i rolka tez ok. co sie mogło z kichać?
I jeszcze jedno, jaki znak jest na kole zamachowym w AFN? zero czy strzałka i czy w tym samym miejscu( tzn. po tej samej stronie zębow, czyli od strony silnika a nie skrzyni) co silnik 1Z?
dzięki!
mam problem wczoraj odpaliłem moja dzidzie i zaczeła wydawać nie pokojący dzwięk. jest to stukanie, stukanie słychać najlepiej ze środka auta lub z ok 5m od auta bo przy nasłuchiwaniu bezposrednio przy silniku nic niesłychać, zaczeło sie to z dnia na dzien, nie było innych objawów wczesniej. Rozrzad był wymieniany na 180 tkm a mam 202 tkm, razem z kołem na wale na którym nie ma zadnego bicia, wszystko na dole ok, napinacz i rolka tez ok. co sie mogło z kichać?
I jeszcze jedno, jaki znak jest na kole zamachowym w AFN? zero czy strzałka i czy w tym samym miejscu( tzn. po tej samej stronie zębow, czyli od strony silnika a nie skrzyni) co silnik 1Z?
dzięki!
jezdzic jeszcze mozesz na tym, ale wymien odrazu 8. jeden popychacz kosztuje ok~40zl. sam dasz rade na pewno. Znasz caly proces wymiany popychaczy mam nadzieje.skoku pisze:tak jest szefie, szklanki na popychaczach byłem u mechesia i własnie powiedział to samo.
a jaka cena jest takich szklanek? i ile ich wymienic? wszystkie czy tylko te zkichane i czy moge na takim defekcie pyrkac do soboty? nie wiele jeżdze:)
"Most perfect silence is when
there´s no need to explain"
szklanki, popychacze jeden czort! tak masz zrobic jak napisales i odczegac minimum 30 min aby sie luz ustawil, takze nie spiesz sie ze składaniem. To sie fachowo jak pamietam popychacz nazywa własnie...skoku pisze:no to chwila! to popychacze tez? wiem tylko ze znow musze rozebrac rozrząd, wykrecic wałek i szklanki wyciagne palcami i.... i myslałem ze wsadze nowe i tyle.
popychacze tez mam wyciagać?
"Most perfect silence is when