Gdzie i czego szukać? Jak sprawdzić co się zepsuło? Antena do radia jest również wpięta, a jest tak jakby był tylkonjakiś drucik zamiast anteny

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Czyli mówiąc krótko antena do wymiany?Jarek_NS pisze:Padł ci wzmacniacz w podstawie anteny. Podepnij do radia metrowy drut i będzie dobrze odbierać.
Czasem zdarza sie przerwany przewód antenowy, ale sporadycznie. Wykluczysz to sprawdzając obwód przewodu antenowego.
I tak i nie, cały czas miałem to samo niefabryzne radio. Grało spoko i nagle zaczęło szumieć jak tylko się wyjechało kawałeczek z miasta.Jarek_NS pisze:Tak.
A nie zmieniałeś przypadkiem radia na nie fabryczne?
Nie mam separatora i nigdy go nie miałem. Przynajmniej ja nic o tym nie wiem.Jarek_NS pisze:To może ci separator padł albo nie łączy.
'94, antena na dachu.Jarek_NS pisze:Który masz rok modelowy? Antena na dachu? Jak tak to kup separator i zobaczysz czy jest różnica. Fabryczne radia podają napięcie na kabel antenowy. Radia nie ori tego nie robią, dlatego montuje się separator.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 12 gości