Kontrolki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Kontrolki
Witam,
mam kilka pytań odnośnie niedawno kupionego Golfa 4 2000r. (chyba Highline).
1. Nie zapala mi się kontrolka Check Engine podczas przekręcenia zapłonu. Podłącznie pod VAGa nie pokazuje żadnych błędów.
2. Nie zapalają się także żadne kontrolki z dodatkowego wyposażenia typu (zapięte pasy, otwarty bagażnik, płyn do spryskiwaczy, podniesione siedzisko pasażera) - jak sprawdzić czy po prostu tego nie ma? czy może coś z kontrolkami?
3. Dostałem tylko jeden kluczyk bez pilota. Centralny jest, domykanie szyb też, czy da się jakoś w prosty sposób przerobić go na pilota?
Z góry dzięki.
mam kilka pytań odnośnie niedawno kupionego Golfa 4 2000r. (chyba Highline).
1. Nie zapala mi się kontrolka Check Engine podczas przekręcenia zapłonu. Podłącznie pod VAGa nie pokazuje żadnych błędów.
2. Nie zapalają się także żadne kontrolki z dodatkowego wyposażenia typu (zapięte pasy, otwarty bagażnik, płyn do spryskiwaczy, podniesione siedzisko pasażera) - jak sprawdzić czy po prostu tego nie ma? czy może coś z kontrolkami?
3. Dostałem tylko jeden kluczyk bez pilota. Centralny jest, domykanie szyb też, czy da się jakoś w prosty sposób przerobić go na pilota?
Z góry dzięki.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Kontrolki
nie masz tej kontrolkimariooo_87 pisze:Check Engine
tej też nie masz, no chyba że ktoś dołożył czujnik zapięcia i podłączył pod licznik + zmiana kodowaniamariooo_87 pisze:zapięte pasy
tą kontrolkę nie każdy Golf miał...zakładając że powinieneś ją mieć, należałoby sprawdzić kilka rzeczy - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=5038497#p5038497" onclick="window.open(this.href);return false;mariooo_87 pisze:otwarty bagażnik
a czujnik w zbiorniku jest ? Jak jest to należy sprwdzić kodowanie licznikamariooo_87 pisze:płyn do spryskiwaczy
co to za kontrolka ??mariooo_87 pisze:podniesione siedzisko pasażera
najpierw należy sprawdzić jaki masz moduł komfortu - czy obsługuje pilota. Jak tak (a pewnie nie) to dokupić odpowiedniego pilota i zakodować, grot dorobić...w innym przypadku zmiana modułu komfortu - poczytaj trochę http://www.google.pl/search?hl=pl&as_q= ... as_rights=" onclick="window.open(this.href);return false;mariooo_87 pisze:Dostałem tylko jeden kluczyk bez pilota. Centralny jest, domykanie szyb też, czy da się jakoś w prosty sposób przerobić go na pilota?
-
- Nowicjusz
Re: Kontrolki
Dzięki wielki za szybką odpowiedź, poważnie nie ma kontrolki Checka, która po chwili powinna zgasnąć? A jak wywali jakiś błąd to wtedy Check się zapali?
Co do kontrolki siedziska, to mam taką, na której pokazany jest podniesiony fotel (wersja 3-drzwiowa), ale nie zapala się - wersja Generation.
Co do kontrolki siedziska, to mam taką, na której pokazany jest podniesiony fotel (wersja 3-drzwiowa), ale nie zapala się - wersja Generation.
- Qto
- _
- Kontakt:
Kontrolki
nie, nie ma tej kontrolki...zapali się kontrolka świec żarowychmariooo_87 pisze:A jak wywali jakiś błąd to wtedy Check się zapali?
kontrolka informuje o położeniu (niedomknięciu) tylnego oparcia...jeszcze nie widziałem tej kontrolki aktywnejmariooo_87 pisze:mam taką, na której pokazany jest podniesiony fotel (wersja 3-drzwiowa), ale nie zapala się
-
- Nowicjusz
Kontrolki
Dzięki wielkie. Zaskoczyłeś mnie z tym Checkiem;) A to jeszcze jedno pytanie, po przekręceniu zapłonu zapalają się i gasną kontrolki, jednak podczas kręcenia zapalają się kontrolki ESP i ABS, i po zaskoczeniu odrazu gasną. Akumulator nowy (72Ah 680A). Dodatkowo podczas próby zamknięcia zamkniętych szyb, przygasają znacznie światła mijania.
- Qto
- _
- Kontakt:
Kontrolki
spadek napięcia...skoro aku nowy to wyczyść klemy, połączenia kabli idących od aku (masa, alternator, rozrusznik) i powinno być gitmariooo_87 pisze:podczas kręcenia zapalają się kontrolki ESP i ABS, i po zaskoczeniu odrazu gasną
normalne zjawisko, jednak powyższe operacje powinny trochę zmniejszyć jego skalę . Przy okazji możesz sprawdzić ładowaniemariooo_87 pisze:podczas próby zamknięcia zamkniętych szyb, przygasają znacznie światła mijania.
-
- Nowicjusz
Kontrolki
To jeszcze podepnę pod wątek jedno kosmetyczne pytanie.
Przycisk podgrzewania tylnej szyby podświetlany jest na czerwono, po włączeniu podgrzewania podświetla się na pomarańczowo. Czy z przyciskiem ESP powinno być tak samo? U mnie tylko jest podświetlany na czerwono, a po wyłączeniu ESP zapala się kontrolka na liczniku, a sam przycisk dalej świeci na czerwono, nie powinien zmieniać barwy na pomarańczowy?
Drugie pytanie tyczy się świateł przeciwmgielnych, których włącznik znajduje się w pokrętle świateł. Wszystko znowu podświetlane na czerwono. Po włączeniu świateł przednich p-mgielnych kontrolka na przełączniku zapala się na zielono, po włączeniu tylnych kontrolka dalej świeci na czerwono, ale na desce pojawia się kontrolka tylne światła? Tak ma być i wszystko ok? Czy na przełączniku tylne światło również powinno zmienić kolor z czerwonego na zielony?
I ostatnie pytanie dotyczy lampki podsufitki, u mnie po otwarciu drzwi świeci się tylko lewa i prawa strona lampki, a środek pomiędzy nimi nie, czy on również ma świecić? I czy jakieś przyciski obok lampki, włącznik szyberdachu powinny być podświetlane?
Przycisk podgrzewania tylnej szyby podświetlany jest na czerwono, po włączeniu podgrzewania podświetla się na pomarańczowo. Czy z przyciskiem ESP powinno być tak samo? U mnie tylko jest podświetlany na czerwono, a po wyłączeniu ESP zapala się kontrolka na liczniku, a sam przycisk dalej świeci na czerwono, nie powinien zmieniać barwy na pomarańczowy?
Drugie pytanie tyczy się świateł przeciwmgielnych, których włącznik znajduje się w pokrętle świateł. Wszystko znowu podświetlane na czerwono. Po włączeniu świateł przednich p-mgielnych kontrolka na przełączniku zapala się na zielono, po włączeniu tylnych kontrolka dalej świeci na czerwono, ale na desce pojawia się kontrolka tylne światła? Tak ma być i wszystko ok? Czy na przełączniku tylne światło również powinno zmienić kolor z czerwonego na zielony?
I ostatnie pytanie dotyczy lampki podsufitki, u mnie po otwarciu drzwi świeci się tylko lewa i prawa strona lampki, a środek pomiędzy nimi nie, czy on również ma świecić? I czy jakieś przyciski obok lampki, włącznik szyberdachu powinny być podświetlane?
- Qto
- _
- Kontakt:
Kontrolki
tak ma byćmariooo_87 pisze:U mnie tylko jest podświetlany na czerwono, a po wyłączeniu ESP zapala się kontrolka na liczniku, a sam przycisk dalej świeci na czerwono
tak ma być, przednie światła sygnalizowane są na włączniku, tylne na licznikumariooo_87 pisze:Drugie pytanie tyczy się świateł przeciwmgielnych, których włącznik znajduje się w pokrętle świateł. Wszystko znowu podświetlane na czerwono. Po włączeniu świateł przednich p-mgielnych kontrolka na przełączniku zapala się na zielono, po włączeniu tylnych kontrolka dalej świeci na czerwono, ale na desce pojawia się kontrolka tylne światła? Tak ma być i wszystko ok? Czy na przełączniku tylne światło również powinno zmienić kolor z czerwonego na zielony?
wymień żarówkę, przyciski w lampce się nie świecąmariooo_87 pisze:I ostatnie pytanie dotyczy lampki podsufitki, u mnie po otwarciu drzwi świeci się tylko lewa i prawa strona lampki, a środek pomiędzy nimi nie, czy on również ma świecić?
Re: Kontrolki
Polecam Instrukcje Obsługi.mariooo_87 pisze:
MK2 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=451131
MK4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=546133
Montaż ESP http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=14&t=590914
MK4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=546133
Montaż ESP http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=14&t=590914