Alarm w Jetta 2007

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Chester
Mały gagatek
Mały gagatek

Alarm w Jetta 2007

Post autor: Chester » wt lis 27, 2012 12:42

Witam Wszystkich Forumowiczów!

Zakupiłem sobie ostatnio Jette A5 z 2007 1,9 TDI i chciałbym zapytać jak sprawdzić czy jest w niej alarm. Sprzedawca mówił, że alarm jest ale jakoś tego nie sprawdziłem. Centralny jest, kierunkowskazy migają podczas zamykania i otwierania, immobilizer jest więc chciałbym się dowiedzieć czy muszę dorobić syrenę czy nie. Na jakiej zasadzie to polega? Czujników ruchu w samochodzie nie mam:(

Z góry dziękuję za odpowiedzi i pomoc:)
Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Alarm w Jetta 2007

Post autor: Qto » wt lis 27, 2012 14:09

zamknij auto i po 30s spróbuj odpalić, tylko zamknij pilotem albo do zewnątrz z otwartym oknem

Awatar użytkownika
edzio
Lord GTI
Lord GTI

Alarm w Jetta 2007

Post autor: edzio » wt lis 27, 2012 18:07

prościej ,zamknij auto pilotem ,a otwórz kluczykiem,ale daj mu chwilę na uzbrojenie się.Jak zawyje to wyłącz pilotem,albo włóż kluczyk do stacyjki i przekręć zapłon .

Awatar użytkownika
doggie
V.I.P.
V.I.P.
Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
Silnik: TSI

Re: Alarm w Jetta 2007

Post autor: doggie » wt lis 27, 2012 20:36

Qto pisze:zamknij auto i po 30s spróbuj odpalić, tylko zamknij pilotem albo do zewnątrz z otwartym oknem

ta metoda nie zadziała choćby miał czy nie alarm, po przekręceniu luczyka i tak automatycznie się odrygluje, tak przynajmniej jest we wszystkich Mk5

edzio pisze:prościej ,zamknij auto pilotem ,a otwórz kluczykiem,ale daj mu chwilę na uzbrojenie się.Jak zawyje to wyłącz pilotem,albo włóż kluczyk do stacyjki i przekręć zapłon .
to też nie zadziała :D po dwutysięcznym którymś roku auta w EU nie mają prawa wyć na fabrycznych alarmach chyba że jakiś dokładany typu DOG, zakazują tego unijne przepisy, mrygają tylko kierunkowskazami w przypadku nieautoryzowanego dostępu, przerabiałem to w sowim byłym Mk5 i przerabiam to aktualnie w swoim A3 8P 07', oba auta z fabrycznym alarmem

najprościej - w aucie jest dioda, jeśli po zamknięciu mryga od razu jednostajnie to nie ma alarmu, jeśli wpierw mryga szybko lub pali się jednostajnie a po chwili zaczyna pulsować to znaczy że się auto uzbroiło i jest alarm fabryczny

Awatar użytkownika
edzio
Lord GTI
Lord GTI

Alarm w Jetta 2007

Post autor: edzio » wt lis 27, 2012 20:55

no dobra fabrycznie może jest wyłączona ,ale można aktywować,tak samo jak zmienić ton itp..trza by się podłączyc i sprawdzić co za moduł zainstalowany.

Awatar użytkownika
doggie
V.I.P.
V.I.P.

Alarm w Jetta 2007

Post autor: doggie » wt lis 27, 2012 23:17

edzio, problem w tym że przy nowych autach z fabrycznymi alarmami nie wydaje tonów :D to raz, dwa to nie ma nawet syrenki przy fabrycznym alarmie :D w przypadku nieautoryzowanego dostępu wyć będzie klakson, w moim A3 wszystko w module komfortu jest zakodowane pod tony i migacze a daje tylko samymi migaczami, tak samo było w Mk5 :D gdzieś kiedyś miałem tę dyrektywę UE ale nie mogą znaleźć :?

Awatar użytkownika
Chester
Mały gagatek
Mały gagatek

Alarm w Jetta 2007

Post autor: Chester » wt lis 27, 2012 23:52

Dziękuję bardzo za odpowiedzi :)

Testowałem już tak jak pisał edzio, ale wszystko się dzieję tak jak pisze doggie :(

Diodę w samochodzie mam ale tylko na drzwiach od kierowcy. Jutru zaobserwuję jak ta dioda mruga.
W ogóle istnieje jakiś sposób aby sprawdzić jak wyje ten alarm i czy w ogóle wyje?

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
edzio
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: edzio » śr lis 28, 2012 00:23

doggie pisze:edzio, problem w tym że przy nowych autach z fabrycznymi alarmami nie wydaje tonów :D to raz, dwa to nie ma nawet syrenki przy fabrycznym alarmie :D w przypadku nieautoryzowanego dostępu wyć będzie klakson, w moim A3 wszystko w module komfortu jest zakodowane pod tony i migacze a daje tylko samymi migaczami, tak samo było w Mk5 :D gdzieś kiedyś miałem tę dyrektywę UE ale nie mogą znaleźć :?
Nie no wcale nie podważam tego co napisałeś na temat braku syrenki ,czy dyrektywy.Dyskusja czysto teoretyczna. :bigok:

Awatar użytkownika
Chester
Mały gagatek
Mały gagatek

Alarm w Jetta 2007

Post autor: Chester » pt lis 30, 2012 00:33

Niestety dioda po zamknięciu samochodu mruga powoli i nie zmienia swojego tempa czyli mam rozumieć że samochód nie posiada alarmu?

Awatar użytkownika
doggie
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: doggie » pt lis 30, 2012 00:54

Chester pisze:Niestety dioda po zamknięciu samochodu mruga powoli i nie zmienia swojego tempa czyli mam rozumieć że samochód nie posiada alarmu?

czyli się nie uzbraja więc nie masz nawet alarmu fabrycznego

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”