Byłeś u niego i widziałeś gdzie i na czym to robi?wesol pisze:tak bo reka krecil tym wirnikiem. Przestan. To jest aparatura pod kontrola wiec i ma widoczny odczyt predkosci z jaka sie wirnik obraca. Jest wiazka laserowa ustawiona i widzi jakie sa obroty.
Katalizator OUT
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
Re: Katalizator out
Katalizator out
Nie nie widzialem ale sporo turbin i w oplu i w fordzie nawymienialem sie wlasnie po regeneracji z dwóch firm regenerujacych. Jedna regeneracja to juz byla przegieciem niemilosiernym jak kolega po wymianie odpalil auto a tam niebiesko z wydechu. Zrobil runde po placu i pol stanu oliwy w silniku wciagneło. Jakos w fordzie Kuga tez nie potrafili nam zrobic tej suszary i na reklamacje szla juz 4 raz bo wyła jak karetka na sygnale albo i jeszcze bardziej.
Poza tym to nie temat o turbinach i nie ma co zasmiecać wątku bo jest od tego stosowny.
Poza tym to nie temat o turbinach i nie ma co zasmiecać wątku bo jest od tego stosowny.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Katalizator out
Wyciąłem u siebie w golfie 1z katalizator i powiem ze różnica jest odczuwalna na + w dolnym zakresie obrotów Lepiej wkręca się na obroty i przy tym słychać miły dla uszu delikatny dźwięk turbinki
popieram taka modyfikacje... A DLA TURBINY to nastepne 50k wiecejburza999 pisze:Wyciąłem u siebie w golfie 1z katalizator i powiem ze różnica jest odczuwalna na + w dolnym zakresie obrotów Lepiej wkręca się na obroty i przy tym słychać miły dla uszu delikatny dźwięk turbinki
![los2 :los2:](./images/smilies/los2.gif)
Katalizator out
Po wycięciu kata również u siebie zauważyłem to samo.burza999 pisze:słychać miły dla uszu delikatny dźwięk turbinki
![wgore :wgore:](./images/smilies/thumbup.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Katalizator out
No i ja pozbyłem się kata
do tego od razu zaślepiony egr blaszkami i różnica jest odczuwalna
I wcale głośniej nie jest
![okej :okej:](./images/smilies/okej.gif)
![bajer :bajer:](./images/smilies/bajer.gif)
![helm :helm:](./images/smilies/helm.gif)
Katalizator out
Witam wszystkich, jestem po zabiegu usuniecia Kata
mam najechane 170tys "Kacik" nie byl bardzo zapchany ale predzej czy pozniej pasowalo by go i tak wyciac, wstawilem strumienice zwezke (tlumik-nie luskowa strumienica, przelot jest tak jak w rurce nawierconej+4wypuklenia na srodku wziekszajace nieco cisnienie w ukladzie), odczucia oczywiscie na + autko zwawsze od spodu, turbo nieco bardziej slyszalne, pytanie tylko do osob ktore dokonaly zabiegu czy spalanie sie utrzyma w takiej samej wartosci czy moze nieco wzrosnac? ;P 1.9TDI 90hp ALH. Pozdrawiam ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Zawsze warto mieć pod nogą więcej niżeli mniej ale w głowie mieć więcej jak w nodze to tak ku przestrodze
Katalizator out
Po wycięciu kata oczywiście lepiej autko hula. Egr'a nie zaślepiałem. Spalanie może ~ 0.2/0.3 l/100 km większe, ale to chyba żadna różnica a mocy przybyło ![chytry :chytry:](./images/smilies/chytry.gif)
![chytry :chytry:](./images/smilies/chytry.gif)
- Paviarotti
- Lord GTI
Katalizator out
Ja tam nie zauważyłem ani wzrostu mocy ani wzrostu spalania. Jest jak było, nie kopci bardziej, głośniejszy też nie jest ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Katalizator out
nie bardzo wiem, jak można wychwycic takie róźnice w spalaniu ?!eberhar pisze:~ 0.2/0.3 l/100 km większe
![Think :-k](./images/smilies/eusa_think.gif)
Katalizator out
moc i prędk. max. zmienia się minimalnie-nie da się tego odczuc. Przynajmniej ja nie czuje. Po usuniecia kata a utko chodzi głosniej na zimnym silniku i wyje przy wiekszej predkosci przy odejmowaniu pedału gazu.
I wszystko to się zgadza. Dodatkowym atutem jest 5kg mniejsza masa autadaro4 pisze:moc i prędk. max. zmienia się minimalnie-nie da się tego odczuc. Przynajmniej ja nie czuje. Po usuniecia kata a utko chodzi głosniej na zimnym silniku i wyje przy wiekszej predkosci przy odejmowaniu pedału gazu.
![los2 :los2:](./images/smilies/los2.gif)
U mnie miałem wrażenie, że bardziej uwidoczniło się dymienie przy ostrzejszym traktowaniu... Ale może mi się wydawało, bo krótko po usunięciu kata wrzuciłem większe wtryski a to też nieco zwiększa dymka...
'99 e46 328ci na bogato i bokiem ;)
'99 multivan highline ACV na bardzo bogato ;)
'00 bora variant AHF automat na przebogato :D <--żonowóz
'04 Octavia kombi ASV na bardzo bogato na dupowóz po pracy
'17 kia venga 1,4/90 na bogato /służbowa = najlepsza do wszystkiego chociaż mega słaba ;)
'99 multivan highline ACV na bardzo bogato ;)
'00 bora variant AHF automat na przebogato :D <--żonowóz
'04 Octavia kombi ASV na bardzo bogato na dupowóz po pracy
'17 kia venga 1,4/90 na bogato /służbowa = najlepsza do wszystkiego chociaż mega słaba ;)
Katalizator out
Mam katalizator z 1.9TDi 110KM ( AFN , VW Sharan ) o Nr: 028 131 701AD ,, JD-27007
Jak dzwoniłem po skupujących to oferowali mi około 160-300zł.
Może ktoś ma dobry namiar na gościa który skupuje katalizatory za dobre pieniądze ?
Jak dzwoniłem po skupujących to oferowali mi około 160-300zł.
Może ktoś ma dobry namiar na gościa który skupuje katalizatory za dobre pieniądze ?
VW Sharan AUY++