Witam
mam mały problem z moim golfikiem mk2
podczas jazdy na długich gdy włączam dodatkowy odbiornik prądu (np. CB radio)
swiatła zwyczajnie się wyłączają, poprostu gasną
i jest to troszeczke niebezpieczne gdyż nagle przestaje cokolwiek widzieć (a jak wiadomo na długich nie jeździ się w dzień)
czy ktoś wie dlaczego tak się dzieje?
może to wina akumulatora? bo mam już padnięty i muszę go wymienić
Pozdrawiam
Światła gasną
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Światła gasną
Akumulatora - nie, jeśli reszta układu (ładowanie) jest O. K.
Kolega posprawdza poprawność mocowania klem na akumulatorze (gdy są wyrobione, to śruba jest dociągnięta a i tak bywają luźne), wtyki z tyłu skrzynki bezpieczników, wtyczkę kostki stacyjki.
Kolega posprawdza poprawność mocowania klem na akumulatorze (gdy są wyrobione, to śruba jest dociągnięta a i tak bywają luźne), wtyki z tyłu skrzynki bezpieczników, wtyczkę kostki stacyjki.
Światła gasną
klemy napewno dobrze są założone bo były wymieniane i ostatnio smarowałem je tawotem żeby mi nie zaśniedziały
jutro się wezmę za to tylko mógłbyś mi dokładniej wytłumaczyć gdzie znajduje się wtyczka kostki stacyjki?
jutro się wezmę za to tylko mógłbyś mi dokładniej wytłumaczyć gdzie znajduje się wtyczka kostki stacyjki?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Światła gasną
przy kostce stacyjki...patrząc od strony gdzie wkłada się kluczyknawias123 pisze:gdzie znajduje się wtyczka kostki stacyjki?
Światła gasną
dzisiaj zauważyłem, że przewody masowe od halogenów są luźne i śruby na których się trzymają są zardzewiałe
odkręciłem, oczyściłem wszystko elegancko do gołej blachy i zamontowałem spowrotem
czy to mogło być przyczyną gaśnięcia świateł? jak narazie nie miałem okazji sprawdzić tego ale jutro wyjeżdzam w trasę
więc sprawdzę to i dam znać czy pomogło
pzdr
odkręciłem, oczyściłem wszystko elegancko do gołej blachy i zamontowałem spowrotem
czy to mogło być przyczyną gaśnięcia świateł? jak narazie nie miałem okazji sprawdzić tego ale jutro wyjeżdzam w trasę
więc sprawdzę to i dam znać czy pomogło
pzdr