Każdy silnik 1,4 TDI jest na pompowtryskach, niezależnie w jakim aucie. Zarówno Polo 6n2, 9n, 9N2,9N3, Audi A2 mają 1,4 TDI na PD. Nie mają dwumasu, tylko jeden miał turbo ze zmienną geometrią w Audi A2. Jest na tyle rzadki, że ciężko go spotkać, miał 90 KM.ace-mati pisze:Czy silniki 1.4 TDI są już na pompowtryskach??
***Kupujemy używany samochód - informacje pytania, porady***
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
***Kupujemy samochód - informacje, pytania, porady***
- ace-mati
- VWMANIAK
- Kontakt:
No to jedna rzecz wyjaśniona, jak z kulturą pracy takiego 1.4 TDI?? Czy przy trzech cylindrach nie jest uciążliwa jego kultura pracy??
ace-mati, ja bym w ogóle odradził Ci diesla do takich przelotów w dodatku w mieście...
- ace-mati
- VWMANIAK
- Kontakt:
jhosef Jaki benzyniak byłby warty uwagi w Polo?? Silniki 1.4 16v 75km to te same co w golfie IV?? Jak jest z awaryjnością tego trzycylindrowego 1.2??
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
dla mnie numer jeden w benzynie w tej polówce to 1.4 8V 44kW /60ps/, taki ma żona w swoim Lupo i uważam że jest to optymalny wybór lepszy niż 16V, z 1.2 za dużo nie miałem do czynienia osobiście więc nie będę się wypowiadał ale mistrzem techniki, kultury, niskiego spalania to on nie jest
-
- Nowicjusz
ile spala golf IV sdi w mieście na krótkich odcinkach? mam lagunę 2.0 benzyna i spala 11 litrów w mieście na odcinkach 3-7 km. Chciałem montować lpg ale zanim się przełączy to :/ juz pól drogi chyba przejadę. Lepszym wyborem był by golf IV sdi? zmieszczę sie w max 6 l w mieście?
W krótkich trasach nie licz na to.piotr1234543 pisze:Lepszym wyborem był by golf IV sdi? zmieszczę sie w max 6 l w mieście?
Jeśli wiecznie będzie pracował na zimnym to takie spalanie to marzenie.
przy tych mrozach bora sdi nie przekracza mi 6 litrów..
TOLEDO ----> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=562978" onclick="window.open(this.href);return false;
Panowie czy opłaca się kupić Vento,były robione ranty nadkoli i tylniej klapy i malowane.Niby jest dobrze zrobione,nie widziałem jeszcze auta ale na dniach je obejrzę.
http://moto.allegro.pl/volkswagen-vento ... 51576.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://moto.allegro.pl/volkswagen-vento ... 51576.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ostatnio zmieniony wt gru 11, 2012 12:09 przez J@J, łącznie zmieniany 1 raz.
- doggie
- V.I.P.
Re: ***Kupujemy samochód - informacje, pytania, porady***
skąd mamy wiedzieć, co my wróżbici jesteśmy?J@J pisze:Panowie czy opłaca się kupić Vento,były robione .................. jeszcze auta ale na dniach je obejrzę.
-
- Nowicjusz
witam
wcześniej chyba w nie odpowiednim dziale zamieściłem post
mam dylemat w wyborze samochodu.
Chcę Kupić golf IV z napędem 4motion
tylko pada pytanie który silnik czy ARL czy V6 czy też 1.8T (AGU)
jeźdżę na moment obecny Alfą 147 o mocy 155km
nie chcę by auto było słabsze od tego co mam teraz i też nie chce miec znowu samochodu z napędem na oś...
jeśli padło by na V6 to na pewno chciałbym wzmacniać go bo Nm nie ma zbyt wiele (294Nm po chipie i 222km)
jeśli ARL to moc da się podciągnąć do 200km - konsultowałem się z GTO
a jeśli 1.8T to już jest duże pole do popisu, tylko niestety nie posiada tego napędu 4motion...
sprawdzałem już jazdę v6 w LPG i nie czułem różnicy między z lpg a bez lpg
i w tym momencie mam dylemat co do wyboru...
samochodem robię około 70tys KM rocznie, dlatego musi być też mało awaryjny
doradźcie co wybrać
pozdrawiam, Kacper
wcześniej chyba w nie odpowiednim dziale zamieściłem post
mam dylemat w wyborze samochodu.
Chcę Kupić golf IV z napędem 4motion
tylko pada pytanie który silnik czy ARL czy V6 czy też 1.8T (AGU)
nie chcę by auto było słabsze od tego co mam teraz i też nie chce miec znowu samochodu z napędem na oś...
jeśli padło by na V6 to na pewno chciałbym wzmacniać go bo Nm nie ma zbyt wiele (294Nm po chipie i 222km)
jeśli ARL to moc da się podciągnąć do 200km - konsultowałem się z GTO
a jeśli 1.8T to już jest duże pole do popisu, tylko niestety nie posiada tego napędu 4motion...
sprawdzałem już jazdę v6 w LPG i nie czułem różnicy między z lpg a bez lpg
i w tym momencie mam dylemat co do wyboru...
samochodem robię około 70tys KM rocznie, dlatego musi być też mało awaryjny
doradźcie co wybrać
pozdrawiam, Kacper
moge sie wypowiedziec na temat 1.8 Turbo i na temat 1.9 ARL z tym , że obydwa modele z przednią osią.. Wiec 1,8 zagazowany ponad 300000 przebiegu , 100 tysiecy na gazie i nic sie z nim nie dzieje , bardzo mało awaryjny silnik. czesci multum i w dobrej cenie. Ładnie sie zbiera ale do ARL'a nie ma polotu. Spalanie przy spokojniej jezdzie w miescie 12-13 , trasa spokojnie 10 , a wariowanie ponad 15.. GAZU oczywiscie !
ARL super sie zbiera , ze 150 koni mozna go podniesc spokojnie do 180 zmieniając parametry komputera tym samym zwiekszyć moment obrotowy. Spalanie da rade w trasie do 6 przy 100-120. W miescie trzeba liczyc 7,5 - 8 , dojdzie klima , dojdą temeratury na minusie i mamy 10 litrów. Czesci juz droższe nic w 1,8 T awaryjność też raczej mała.. Cenowo taniej bedzie kupic 1,8 niz ARL'a
Pozdrawiam.
ARL super sie zbiera , ze 150 koni mozna go podniesc spokojnie do 180 zmieniając parametry komputera tym samym zwiekszyć moment obrotowy. Spalanie da rade w trasie do 6 przy 100-120. W miescie trzeba liczyc 7,5 - 8 , dojdzie klima , dojdą temeratury na minusie i mamy 10 litrów. Czesci juz droższe nic w 1,8 T awaryjność też raczej mała.. Cenowo taniej bedzie kupic 1,8 niz ARL'a
Pozdrawiam.
TOLEDO ----> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=562978" onclick="window.open(this.href);return false;
- doggie
- V.I.P.
Re: ***Kupujemy samochód - informacje, pytania, porady***
jaką kwotą dysponujesz?kacper1121 pisze: tylko pada pytanie który silnik czy ARL czy V6 czy też 1.8T (AGU)
nie chcę by auto było słabsze od tego co mam teraz
dziś znaleźć Mk4 które nie będzie w ogóle sprawiało problemów jest coraz trudniej a jesli mowa o ARL to już bardzo trudno
-
- Nowicjusz