Szarpie przy ruszaniu.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Szarpie przy ruszaniu.
Tyle że aby sprzęgło ślizgało sie na biegu jałowym przy puszczaniu sprzęgła to nie wiem jak by musiała wyglądać tarcza.
Szarpie przy ruszaniu.
Wojtek010, chodziło mi dokładnie o to co napisał damiano650. przy częściowo wciśniętym sprzęgle zawsze będzie czuć, że się ślizga, przy puszczonym do końca na biegu jałowym nawet zjechana tarcza "zadusi" silnik, więc nie bardzo rozumiem jak taka metoda może dać pogląd stanu sprzęgła. Sprzęgło można sprawdzić np delikatnie z niego "strzelając" jadąc np na 4 biegu przy obrotach gdzie moment jest wysoki, ale nie na biegu jałowym. co do poduszek to się zgadzam, z tym, że silnikiem może jeszcze rzucić przy gwałtownym puszczeniu sprzęgła po redukcji.
Wracając do tematu to takie szarpanie nie jeeest przypadkiem objawem uszkodzonego koła dwumasowego?
Wracając do tematu to takie szarpanie nie jeeest przypadkiem objawem uszkodzonego koła dwumasowego?
Szarpie przy ruszaniu.
koło dwumasowe w SDI ? niestety go tam nie ma ;D
sprawdzilem , gaśnie przy wcisnietym hamulcu. te drganie sa odczuwalne naprawde deliktanie..
sprawdzilem , gaśnie przy wcisnietym hamulcu. te drganie sa odczuwalne naprawde deliktanie..
TOLEDO ----> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=562978" onclick="window.open(this.href);return false;
Szarpie przy ruszaniu.
No właśnie możesz się zdziwić - czytałem trochę na ten temat i nie ma jednoznacznej odpowiedzi np. http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... 76&t=25031" onclick="window.open(this.href);return false;
Cieszyłbym się dgyby nie było, ale kto wie...
Cieszyłbym się dgyby nie było, ale kto wie...
Szarpie przy ruszaniu.
kasztanek no właśnie czuć różnicę. Jakbyś miał kiedyś auto z zepsutym sprzęgłem to sprawdź tą metodę na pewno odczujesz różnicę. Auto z zepsutym sprzęgłem też zgaśnie ale nie tak szybko.
Twój pomysł z dwumasem też byłby trafny i też o nim pomyślałem ale choć zdania są podzielone to ja osobiście nie spotkałem go przy tym silniku co nie znaczy że nie może go tam być.
Twój pomysł z dwumasem też byłby trafny i też o nim pomyślałem ale choć zdania są podzielone to ja osobiście nie spotkałem go przy tym silniku co nie znaczy że nie może go tam być.
Szarpie przy ruszaniu.
zerkne jutro na nazwe sielnika , z tego co kojarze AEG, ale upewnie sie i dam znac.
TOLEDO ----> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=562978" onclick="window.open(this.href);return false;
Szarpie przy ruszaniu.
silnik AGP
Szarpie przy ruszaniu.
witam kupiłem golfa 3 1.8 i przy delikatnym ruszaniu troche szarpie i słychac szuranie . Podczas jazdy jest ok
Szarpie przy ruszaniu.
u mnie po prostu drży przy ruszaniu , sporadycznie bo sporadaczynie ale zdaża sie.
Re: Szarpie przy ruszaniu.
Witam. Odkopie..
Mam problem z szarpaniem przy ruszaniu w koncowej fazie puszczania sprzegla. Jak ruszam bez gazu jest w miare ok, ja ruszam dynamicznie (ale bez utraty przyczepnosci) tez jest ok, ale jak chce ruszyc normalnie dodam troche gazu zaczyna sie poszarpywanie w koncowej fazie. Tak samo niekiedy jak tocze sie na 2 biegu, wcisne sprzeglo, dodam gazu i puszczam sprzeglo powoli to w koncowej fazie wystepuje poszarpywanie/drganie. Sprzeglo wymienione na zestaw Valeo. Na poczatku bylo ok, ruszanie bez zastrzezen, potem zaczelo delikatnie poszarpywac i to sie nasilalo. Okazalo sie ze wysprzeglik puszcza plyn. Zostaly wymienione uszczelki, wysprzeglik odpowietrzony a lekkie szarpanie pozostalo. Wczoraj sprawdzalem poduszki, zaciagniety reczny, 1 bieg i proba ruszania. Podyszki od str skrzyni i rozrzadu pracuja sprezyscie, natomiast nie wiem czy powinno tak byc bo silnik przy probie ruszania z zaciagnietym recznym dosc mocno kladzie sie w str szyby, na wstecznym idzie w druga str. Taki objaw to wina poduszek czy raczej cos ze sprzeglem?
Golf IV ALH
Mam problem z szarpaniem przy ruszaniu w koncowej fazie puszczania sprzegla. Jak ruszam bez gazu jest w miare ok, ja ruszam dynamicznie (ale bez utraty przyczepnosci) tez jest ok, ale jak chce ruszyc normalnie dodam troche gazu zaczyna sie poszarpywanie w koncowej fazie. Tak samo niekiedy jak tocze sie na 2 biegu, wcisne sprzeglo, dodam gazu i puszczam sprzeglo powoli to w koncowej fazie wystepuje poszarpywanie/drganie. Sprzeglo wymienione na zestaw Valeo. Na poczatku bylo ok, ruszanie bez zastrzezen, potem zaczelo delikatnie poszarpywac i to sie nasilalo. Okazalo sie ze wysprzeglik puszcza plyn. Zostaly wymienione uszczelki, wysprzeglik odpowietrzony a lekkie szarpanie pozostalo. Wczoraj sprawdzalem poduszki, zaciagniety reczny, 1 bieg i proba ruszania. Podyszki od str skrzyni i rozrzadu pracuja sprezyscie, natomiast nie wiem czy powinno tak byc bo silnik przy probie ruszania z zaciagnietym recznym dosc mocno kladzie sie w str szyby, na wstecznym idzie w druga str. Taki objaw to wina poduszek czy raczej cos ze sprzeglem?
Golf IV ALH
ALH + 216 + turbo ARL + FMIC + soft -> 162,5KM/344,2Nm
Szarpie przy ruszaniu.
U mnie poduszki byly zużyte i jedyna obajawa to ruszający sie lewarek skrzyni biegów po dodaniu gazu. Obajw szarpania przy ruszaniu ustał po wymianie sprzegła.
- daniel.wwe
- TDI PoweR
Najpierw odkrec wysprzeglik i sprawdz czy jest ok, bo uszczelki mogles wymienic ale mogl miec wzery i bedzie nadal troche plynu puszczal. Wtedy wiadomo bedzie lapal powietrze i moze szarpac, ewentualnie plyn mogl dostac sie na tarcze.
“Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty dla szybkich kierowców”
Szarpie przy ruszaniu.
daniel.wwe, miales racje, niestety wymiana uszczelek nie pomogla, wysprzeglik nadal puszcza plyn teraz zastanawiam sie czy kupic nowy czy uzywany?
ALH + 216 + turbo ARL + FMIC + soft -> 162,5KM/344,2Nm
- daniel.wwe
- TDI PoweR
Mozesz i uzywany pod warunkiem ze nie bedzie mial wewnatrz wzerow, rys itp. Nikt zapewne nie da ci rozebrac i sprawdzic wnetrze ale gwarancje rozruchowa musi dac. Zamontujesz, przejedziesz sie, zdemontujesz i bedziesz wiedzial czy jest ok.
“Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty dla szybkich kierowców”