Parujace szyby
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Parujace szyby
Tzn. na samym filtrze pyłkowym nic nie leży, ale i tak go wymienie, bo nabrał mało ciekawych kolorów. Zmiana kierunku przepływu powietrza daje efekt, ale jest on na tyle marny, że przy nawiewie tylko z kratek i na 4 biegu czuć jakby ktoś co najwyżej mocno chuchał. Więc średnio, a że nie jestem zaopatrzony w garaż to wolałbym unikać wyciągania całego kokpitu.
-
- Nowicjusz
Parujace szyby
a nie ma po prostu jakiego sprey-u zeby spryskać szyby, to nic nie pomoże ???
http://www.sklepmoto.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- piotrb79
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Parujace szyby
U mnie szyby parują w normalnym stopniu, i ostatnio kupiłem spray przeciw parowaniu szyb i muszę powiedzieć że nic nie daje. Instrukcja prosta: umyć szybę, spryskać sprayem wypolerować i już. I w piątek rano tak zrobiłem, w sobote rano wsiadam do auta i dalej para na szybach. Na szczęście jest klima i kilka chwil i po wszystkim.
Zawsze można pojechać SZYBKO.
Nie zawsze można dojechać SZYBCIEJ!!
Nie zawsze można dojechać SZYBCIEJ!!
Re: Parujace szyby
MatmaN pisze:Generalnie coś tam słychać, coś się rusza, ale jeszcze to sprawdzę. Jeszcze muszę filtr wymienić, bo ma już swoje lata Może to pomoże. Na pomysł z zawaleniem się przewodów wpadłem po tym, jak znalazłem za nawiewami liście...
Swoje lata ???????????/ chłopaku - ja wymieniam 2 razy w roku na MANN-a przeciwpyłkowy ....
ABC - wilgoci w MK IV
1.Zawalony filtr przeciwpyłkowy - wymienić na Droższy i najlepiej markowy z węglem
2.Sprawdzić czy woda nie dostaje się do auta przez np linkę do otwierania maski ... ( mokry dywan od strony kierowcy )
3.Jak masz szyber - udrożnić kanały odpływowe ( woda pod dywanami po obu stronach )
4.Jeśli drzwi były robione ( wymieniane silniczki etc )- zobaczyć czy przy dużym deszczu woda nie przelewa się po progu drzwi do auta ... winna jest uszczelka która jest dookoła blachy po zdjęciu tapicerki to widać
5.Walnięty obieg zamknięty-otwarty -- uszkodzony silnik V71 .... w aucie mieli się ciągle to samo powietrze wilgotne - wymienić silnik .... są opisy na forum z fotkami ... aby sprawdzić czy działa prawidłowo - demontujesz filtr PP .. i kolega przełącza obiegi a klapka ma się poruszać w całym zakresie -- od zamknięcia do otwarcia w pozycję pionową ...
6.Walnięta nagrzewnica ( tłusta szyba przednia ) - ubytek płynu chłodniczego ... - opis wymiany na forum
7. Sprawdzić czy szyby nie są brudne ... wymyć dobrym preparatem + nałożyć coś z rodzaju anty-pary ....
8. Zobaczyć czy kanały gumowe nie są zabrudzone i płynnie się uchylają pod delikatnym naciskiem... Piszę o kanałach znajdujących się z tyłu auta ... widoczne po demontażu zderzaka albo bocznych tapicerek w bagażniku ... takie kanały są 2 z obu stron po 1szt i odpowiadają za wypychanie powietrza na zewnątrz - czyli obieg ...
To na początek tyle ...
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Parujace szyby
u mnie to nagrzewnica dzis to sprawdzilem na 100% to nagrzewka . Objawy;
-szyba jest tlusta , jezeli ja wytre szmatka podczas jazdy zostaja tluste smugi
- mimo tego ze nagrzewnica grzeje dobrze to sa momenty kiedy silnik jest nagrzany do 90 stopni a z nawiewow przez krotki czas leci zimnie powietrze
-ubywa bardzo bardzo malo plynu
- u mnie wszystkie szyby sa zaparowane
- czasami czuć dziwny zapach z nawiewow
Jezeli macie tego typu objawy to na 100% jest to wina nagrzewki
Pozdrawiam
-szyba jest tlusta , jezeli ja wytre szmatka podczas jazdy zostaja tluste smugi
- mimo tego ze nagrzewnica grzeje dobrze to sa momenty kiedy silnik jest nagrzany do 90 stopni a z nawiewow przez krotki czas leci zimnie powietrze
-ubywa bardzo bardzo malo plynu
- u mnie wszystkie szyby sa zaparowane
- czasami czuć dziwny zapach z nawiewow
Jezeli macie tego typu objawy to na 100% jest to wina nagrzewki
Pozdrawiam
-
- Nowicjusz
Re: Parujace szyby
więc powiem mężowi niech sprawdza nagrzewnicę
http://www.sklepmoto.pl" onclick="window.open(this.href);return false;