[MK3] słabe ciepło w aucie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
siema , w golfie był robiony swap z 1,6 na 2,0 i słabo daje ciepłe powietrze , wymieniona uszczelka pod głowicą podczas swapu wymieniony czujnik temperatury , wymieniony panel sterujący nawiewem jak i cały panel pod kokpitem co steruje łopatkami od nawiewu + wymieniona nagrzewnica i termostat , powietrze jest letnie a nie gorące wiec co dalej ??
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Najprawdopodobniej coś z ciegnami nie tak i nie otwiera sie do konca lub nieszczelność
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
wszytko jest sprawne przed założeniem i po założeniu sprawdzone 20razy i jest wszystko ok
ja mam podobny problem tylko ze jak jest zima to mi nie grzeje dobrze wrecz letniawe powietrze. Mam instalacje lpg kolega mi doradzil zeby ocieplic weze od reduktora bo parownik zabiera duzo ciepla i wtedy do nagrzewnicy leci zimno ;/
no tak tylko ze ja gazu nie mam a węże do nagrzewnicy są gorące po nagrzaniu sie silnika ,nagrzewnica nowa i jest cieplej ale nie to co mam w drugim golfie albo u znajomych
Ciezki temat. Zasadnicza winą moze byc
-pompa wody
-termostat
-gąbki, ciegna, klapa wlotu(cieplo/zimno)
bo jezeli mowisz ze cieple weze sa przy nagrzewnicy to jakbys musial szukac przyczyny w kokpicie auta.
-pompa wody
-termostat
-gąbki, ciegna, klapa wlotu(cieplo/zimno)
bo jezeli mowisz ze cieple weze sa przy nagrzewnicy to jakbys musial szukac przyczyny w kokpicie auta.
odpowietrzałeś układ?? Może powietrze się nagromadziło w nagrzewnicy i nie grzeje pełną powierzchnią.
Music is the only thing that keeps me going when nothing else can.
Re: [MK3] słabe ciepło w aucie
Andi pisze:odpowietrzałeś układ?? Może powietrze się nagromadziło w nagrzewnicy i nie grzeje pełną powierzchnią.
golfy sie same odpowietrzaja...
słyszałem że nie całkiem puki nie odkecimy korka na zbiorniczku wyrównawczym.ziabka89 pisze:golfy sie same odpowietrzaja...
Music is the only thing that keeps me going when nothing else can.
ja kiedys tez tak robilem ze odkrecalem i czekalem az sie odpowietrzy no ale jak sie plyn zagotowal to mi walilo wszystko na silnik jak gejzer i dalem spokoj sobie, wiec teraz na zakreconym sobie odpowietrzam, ewentualnie czekam az sie zagotuje ze nie wylatuje plyn i dopiero zakrecam korek...
o ile przewód jest drożny, poza tym spotkałem się z przypadkami gdzie po niby odpowietrzeniu płynu ubyło była dolewka a po dwóch dniach jeszcze trochę miejsca się zrobiło w zbiorniczkuziabka89 pisze:golfy sie same odpowietrzaja...
a co do gazu to nie ma według mnie jakiegoś ogromnego znaczenia jak się nagrzeje dobrze to ręki przy kratce nie utrzymam u siebie
Dinuś, musiałeś coś źle poskładać jedyne logiczne wyjaśnienie
Ja wlasnie musze odkrecic caly panel w srodku juz go 2 razy odkrecalem. Bo tak jak mowisz devill4 "jak się nagrzeje dobrze to ręki przy kratce nie utrzymam u siebie" a u mnie tak nie jest ;p. Fakt moze gdzies ta klapka cieplo/zimno nie jest szczelna i jest mieszanie powietrza a zima to jest najbardziej odczuwalne.
ściągałem węże i jest drożne wszystko , a poskładane tez wszystko jest dobrze , i odpowietrzone też , pompa wody też jest sprawdzona i krąży , koles z innego forum ma identyczny problem